Konu Dışı [Genel Sohbet]

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Bir de şunu merak ediyorum. Ayasofya da İsa freskleri altında mı namaz mı kılınacak yoksa Nasrullah Cami restorasyonu gibi komple beyaz badana mı vurulacak?


    Umarım tarihe böyle bir ihanet yapılmaz. Vakti zamanında nasıl kılındıysa namaz öyle kılınsın.

  • Şu beyaz badana işini önce bir okuyun derim..

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • elbette ben eleştirilere kapalı değilimdir. Genel anlamda iktidar belediylerinin iyi işler yaptığını düşünüyorum. Muhalefetten Eskişehir ve Aydın arasına Ankarada girdi şimdi vurgu yapmak istediğim buydu.,


    İstanbul için konuşmayacağım yorumu bende kalsın, olay siyasetin dibine girecek çünkü:) ama karşıt görüşlere saygım sonsuz herkesin bir görüşü var elbette..

    Eskişehir ve Aydın'a katılıyorum ancak İktidar belediyelerinden devlet desteği olmasına rağmen öyle göze batan birini hatırlamıyorum hocam.Belki Binali Yıldırim bir dönem olabilir.Unuttuğum varsa yazabilirsiniz.

  • Eskişehir ve Aydın'a katılıyorum ancak İktidar belediyelerinden devlet desteği olmasına rağmen öyle göze batan birini hatırlamıyorum hocam.Belki Binali Yıldırim bir dönem olabilir.Unuttuğum varsa yazabilirsiniz.

    cevaplamayayım konu dışını siyaset arenasına çevirmeyelim ama iç anadolu illeri ve Marmara illerindeki gelişim ortada, buralara devletin desteğide olmuştur elbet, bu arada göze batması da gerekmez işini düzgün yapsa yeter.

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Bu iş parti işi filan değil kim ülkesi için daha çok şey yaparsa ben onu desteklerim ekonomi en büyük sorunumuz diyoruz bu akşamki konuşmada lafı bile gecmedi dunku havai fişek faciasında şehit askerlerimiz oldu ihmal var ama tek bir soz dahi edilmedi, koronavirusu hala gunluk 1000 vakalarda okullar açılacak deniyor bir çözüm yolu hala üretilmiyor bunlar beni rahatsız ediyor odak noktası surekli bardağın dolu tarafına çekiliyor toz pembe bir tablo sunuluyor, bugün son kez bunlari yazmak istedim iyi geceler herkese:sleeping:

  • cevaplamayayım konu dışını siyaset arenasına çevirmeyelim ama iç anadolu illeri ve Marmara illerindeki gelişim ortada, buralara devletin desteğide olmuştur elbet, bu arada göze batması da gerekmez işini düzgün yapsa yeter.

    Marmara ve İç Anadolu'da bir çok şehirde bulundum ve gezdim.Marmara'da bazı illerde fena olmasa da(Kocaeli güzeldi ve Balıkesir ancak kesinlikle Bursa harici) Iç Anadolu için pek aynı şeyi söyleyemem.Siz bilirsiniz hocam bu konuyu siyaset olarak görmüyorum ben yani objektif olarak bakıyorum kendi adıma icraat olarak...Iyi forumlar:)

    Einmal editiert, zuletzt von Baskentli ()

  • Arkadaşlar konuda çok şey konuşuldu, sizden ricam kelimeleri seçerken siyaseti olabildiğince konuya dahil etmemeniz olacaktır. Bende bu konuda özen göstermeye çalıştım, hepinizden ricamız budur.


    Anlayışınız için teşekkür eder, iyi forumlar dilerim.

    Bara döda fiskar följer strömmen...



  • Ayasofya Türkiye, Yunanistan, Hristiyanlık veya İslam'ın üzerinde bir yapı. Bir buçuk milenyumluk tarihi olan bir dünya mirası. Burayı ibadete açmak tüm insanlığa saygısızlıktır, tarihimize ve dünya medeniyetine nankörlüktür.


    Burası jeopolitik veya politik meselelere malzeme edilecek nitelikte bir yer değil.

    İslam Hukuku'na göre Ayasofya Camii bir vakıftır. Vakıflar vakfedenin iradesine göre kullanılır. Tabi bu iradenin de yine İslam hukuku kurallarına uygun olması gerekir. Vakıflar ebedi olarak kurulurlar. Ayasofya Camii İslam hukuku kuralları gereği Fatih Sultan Mehmet'in şahsi mülkü olmuştur. Daha sonra Fatih bu mülkünü vakfetmiştir. İslam hukukunda vakfın bir tanımı da şudur: "Vakıf bir malı mülkiyeti Allah'a, tasarruf hakkı insanlara olmak üzere bağışlamaktır." Burada mülkiyeti Allah'a ait olmak tabiri mecazdır. Günümüz tabiriyle kamuya ait olması olarak anlayabiliriz. Vakıfların statüsü değiştirilemez. Dolayısıyla bir Müslümanın Ayasofya'nın tekrar cami olmasından rahatsız olmaması gerekir. Nitekim inandığı dinin kuralları zaten böyle olması gerektiğini söyler.


    Tabi bu kararı eleştirilemeyecegi anlamına gelmez. Politikaya meze yapilması, zamanlaması, getireceği durumlar eleştirilebilir.


    Fakat son tahlilde öyle ya da böyle Ayasofya olması gerektigi statüye kavuşmuştur. Allah hayırlara vesile kılsın.

  • Hepimiz kardesiz, kalp ve gonul kirikliklari olmasin, herkes forumun degerli bir uyesi ve herkesin gorusune saygimiz sonsuz, 3 gunluk dunyada bu tarz ufak tefek seyler icin kimseyi kirmaya degmez, hepinize selamlar forumdaslar, hayirli geceler, toplanin yaz ligi konusna sohbet guzel orada;))

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • 🔴 Çin'in Kazakistan Büyükelçiliği yayınladığı bildiride, Covid_19 'dan çok daha yüksek bir ölüm oranına sahip yeni bir zatürre hastalığının ortaya çıktığını ve sadece Haziran ayında 628 kişinin hayatını kaybettiği bu hastalık konusunda vatandaşlarını uyardı.


    Çin'in Kazakistan Büyükelçiliğinin yayınladığı bildiri;

    2020/07/09 Kazakistan basında çıkan haberlere göre, Haziran ortasından bu yana Atyrau, Aktobe ve Chimkent'te pnömoni görülme sıklığı aynı dönemde önemli ölçüde arttı. Şimdiye kadar, üç yerde yaklaşık 500 kişi enfekte oldu ve 30'dan fazla kişi kritik durumda. Bu yılın ilk yarısında Pnömoni 1.772 kişinin ölümüne neden olmuş, sadece Haziran ayında Çin vatandaşları da dahil olmak üzere 628 kişi hayatını kaybetti. Hastalığın mortalite oranı yeni koroner pnömoniden çok daha yüksektir. Kazak Sağlık Bakanlığı ve diğer kurumlar pnömoni virüsü hakkında karşılaştırmalı bir çalışma yürütmektedir ve henüz kesinliğini belirlememiştir. Kazakistan'daki Çin Büyükelçiliği, Kazakistan'daki Çinli vatandaşlara yukarıdaki duruma dikkat etmelerini, önleme bilincini etkili bir şekilde artırmaları ve enfeksiyon riskini azaltmaları gerektiğini hatırlatıyor. Kazak hükümeti ve Kazakistan'daki Çin Büyükelçiliği ve Konsolosluğu tarafından yayınlanan bilgilere dikkat edin. İkincisi, gezileri en aza indirmek ve kalabalık halka açık yerlerden kaçınmak için önlem alın. Kişisel korunma ve el hijyenine dikkat edin, iyi hijyen ve sağlık alışkanlıklarını koruyun, dışarı çıkarken maske takın, sık sık ellerinizi yıkayın, dezenfeksiyonu dezenfekte edin ve sık sık havalandırın. Üçüncüsü, şüpheli semptomlar varsa, zamanında tıbbi tedavi aramak için inisiyatif almalısınız. Tedavi sırasında, doktor seyahat geçmişi ve iletişim personeli hakkında bilgilendirilmeli ve ilgili araştırmalarla aktif olarak işbirliği yapmalıdır.


    🔴🔴 Dünya Sağlık Örgütü: "Kazakistan genelinde kaynağı ve türü bilinmeyen 10,000 zatürre vakası görüldü. Hastalığın türünü ve aidiyetini anlamak amacıyla Kazakistan Sağlık Bakanlığı ile temas halindeyiz." Kazakistan'daki Zatürrenin ölüm oranı yeni Koronavirüs'ten yüksek.

  • @O Sistem Buraya Gelecek!


    KAZAK SAĞLIK BAKANLIĞI YALANLADI


    Her gün 200'den fazla kişinin bu yeni virüse bağlı semptomlarla hastanelere müracat ettiği belirtilen haberlere Kazak Sağlık Bakanlığı'ndan yalanlama geldi.


    Resmi sitesi üzeirnden açıklama yapan Bakanlık haberi "fake news" başlığıyla duyurdu. Kazakistan Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı, özellikle Çin medyası tarafından yayınlanan haberin gerçeklerle örtüşmediğini belirtti.


    Kaynak: https://m.haber7.com/amphtml/d…-kazak-bakanlik-yalanladi

  • Uygar ve medeni toplumlarin beşiği?? Avrupanin göbeğinde bir soykırım..


    11.7.1995 Srebrenitsa da coluk cocuk kadin erkek demeden katledilen muslumanlat ve buna uzun sure ses cikarmayan medeni?? avrupalilar...


    Avrupa medeni gorunen, gecmisi pislikle vahsetle ve canilikle dolu bir cok ulkeyi ve irki barindiran bir kara parcasidir..


    Srebrenitsa'da olanlarin Arakanda filistinde olanlardan eksigi yok fazlasi vardir..Unutmayacagiz....

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN