Konu Dışı [Genel Sohbet]

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • herkese gunaydin HF, anadolu yakasi trenine kavustu, trene binmeyi ozlemisim, buyuk bir hizmet daha tamamlanmis,hayirlisi olsun..

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Haber:

    İngiltere’de Eşitlik ve İnsan Hakları Komisyonu (EHRC), BBC hakkında soruşturma başlattı. BBC, kadın çalışanlarına, aynı işi yapan erkek çalışanlarına kıyasla daha az maaş ödemekle suçlanıyor.


    Anlamı:

    Ulusal ve küresel sermaye oligarklarının "cinsiyet eşitliği" projesini desteklemelerinin asıl nedenlerinden biride; kadın istihdamını arttırıp "ucuz iş gücü" oluşturmak. ABD/Batı ittifakı, kadın iş gücünü Çin'e karşı bir sosyo-politik strateji olarak geliştirmektedir.

  • Avrupa parlementosu, AB nin Türkiye ile görüşmelerin askıya alınması teklifini 370 oya 149 oyla kabul etti.. Raporda yazılanlardan anlaşılan şu ki , ey Türkiye Suriyenin kuzeyine dokunma, mülteci al besle paranı harca ama girip terörist öldürme, kıbrıstan çekil orası senin değil, Akkuyu Nükleer santralinden vazgeç, vazgeç ki enerjini kendin üretme bizden almaya devam et, Ayasofyayı camiiye dönüştürme, dönüştürürsen bize yanlış yapmış olursun..


    Hepsini okuduktan sonra "hadi ordan osmanlı çocuklarının küfürlüsünü söyleyip, böyle devam doğru yoldayız " dedim.

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Oldu bide dükkanı kapatalım tam olsun bari.. Kim takar o karacahilleri ve kararlarını. İşin komik yanı hem Kuzey Suriye'ye dokunma diyorlar hemde mültecilere karşı tavrımızı yaptıklarımızı övüyorlar. Açtıracaklar kapıları en sonunda birazda onlar çeksin bakalım ne demekmiş anlarlar ozaman. Biz kuzey Suriyeye el atmadan zaten o mülteciler hiçbir şekilde evlerine dönmeyecek. Sağ kulaktan girer soldan çıkar onların kararları kısacası bi uzasınlar. Bunlara gülüyorum sadece.

  • Küstahyahu ve Avrupa eş zamanlı olarak ülkemize saldırıyorlarsa , hala umut var demektir , evet bir çok sıkıntılı gündem var içte ve dışta

    Ama ülkemiz teröre ve onun destekçilerine karşı birlik olduğu müddetçe bazı politik etkileşimler olsa da her sıkıntının üstesinden geliriz evelallah

  • Rahmetli Erbakan hocamızın dediği gibi


    Bana ne Amerika dan


    Şimdi biz de diyoruz ki


    Bize ne Avrupa dan...

    Ulu önderimiz, ebedi ve ezeli liderimiz, alemlerin sultanı Hz.Muhammed Mustafa (SAV)'ya salat ve selam olsun.

  • Watsap face insta ve diğerleri , alayı küresel çetenin güdümünde ve beyinlerimizi ele geçirmek için kullandıkları ultra profesyonel sinsice taktikler

    Oldukça da başarılılar

    Bu alanları bilinçli kullanmayan herkes şu an istedikleri robot kıvamına gelmiş demektir

  • Aylardır Bulgaristan ve Romanya'nın AB'ye katılımını araştırıyorum. Yani ülkelerin durumları incelendiğinde ekonomik, sosyal vb. açılardan bakınca AB'ye kabul edilmeleri garip. Zaten hala üyelikleri tartışılıyor; güvensizlik devam ediyor olmalı ki schengen vizesi veremeyen iki ülke. Üniversite alanım uluslararası ilişkiler ile alakalı olsa tezimi kesinlikle bu konuda yapardım sanırım. :)


    Aslında bu iki ülkenin katılımı tamamen coğrafi açıdan avantaj kazanma ve bazı ülkelere AB sınırları adı altında komşu olma çabası. Zaten AB kurulduktan sonra en çok kazananların yine kuranların olduğu bir oluşum. Yani burada çok şey yazarım da pek gerek yok heralde. Avantaj görmedikçe kimseye el uzatmazlar.


    Sonra bize uygulanan ikincil muameleye bakıyorum da; sebepler açık. Onlarda aslında bu şartların kabul edilmeyeceğini biliyor ama ne bizden kopun ne bize katılın kafasındalar. Ama elimizde 2-3 koz var; elden koz düşersek iyi sallanırlar. Bence artık yaptırım uygulama zamanı bizde; zaten tren kaçtı.

    Bara döda fiskar följer strömmen...



    2 Mal editiert, zuletzt von Vintersaga ()

  • Avrupa bir yandan ABD bir yandan her ne kadar bu ara işine geldiği için bize yakın gözükmeye çalışsa da Rusya diğer yanda, biz bu büyük coğrafyada adı üstünde Y-A-L-N-I-Z-I-Z, en büyük korkuları bir gün bu ülkenin eski dinamiklerine dönmesi ve bulunduğu coğrafyada güçlenmesi, bu coğrafyaya hakim olan her yere elini uzatır işte bu sebeple anadolu ve etrafı her zaman oyunların oynandığı büyük kumpasların kurulduğu ve her türlü ticaretin döndüğü yer olacak.


    Avrupa çöküşte avrupa birliği sallantıda, İngiltere boşuna çıkmıyor zaten hiçbir zaman tam anlamıyla girmemişti. Birkaç yıl içerisinde özellikle bazı önemli olaylarda İngilterenin Türkiye yanlısı siyasetini göreceğiz bence, ve bu siyaset avrupa ile olan ilişkilerde büyük çukurlarıda beraberinde getirecek. Almanya dışında ayakta kalabilecek avrupa ülkesi yok şuanda zamanında sömüre sömüre zengin oldular ancak şuanda ekonomiler sallantıda, zaten bundan birkaç yıl evvel çıkan mali krizde çoğu iyi darbe yedi, devir değişiyor eksenler avrupadan asyaya kayıyor ve bu zeminde en avantajlı konumlardan biriyiz..


    Rabbim bizi kuvvetli kılsın temel bazı yanlışlarımızı düzeltmemiz lazım, eski kafalardan çıkmamız lazım, siyaseti sadece oy için değil kalkınmak için yapmamız lazım ve herşeyden öte en önemli konularda keskin bir alt yapı değişikliği ve bu alt yapıya uyacak vatandaş ve birimler getirmemiz lazım.. Bunlar olur neden olmasın? herşeyi elimizin tersiyle itip tüketen değil üreten olursak herşeyi değiştirebiliriz..

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Vintersaga


    2000 yılından beri Bulgaristan ile çalışıyorum. Daha doğrusu Türkiye'de kurulup, yatırımını Bulgaristan'a taşıyan bir Alman firmasının çalışanı olarak, ilk fizibilite ve yatırım çalışmalarında fiilen bulundum.

    Son zamanlar da ise oradaki işlerimi tamamlayıp kesin emeklilik yaşamıma döneceğim :)


    Şimdi 2000 yılından beri Bulgaristan ve Romanya sıkı takibimde olan iki ülke oldu. Fizibilite çalışmaları yaparken, ülkelerin insan kaynakları dahil bir çok

    noktasını hep çalıştık.


    Benim yorumum şudur.

    Özellikle Bulgaristan'ı baz alırsam analiz için;


    - Sovyetler Birliği döneminde, merkezi bir ekonomi planlaması yapılmış tüm Doğu bloğu ülkeleri için. Fakat buna Polonya dahil edilmemiş.

    Bu merkezi planlama da Bulgaristan'a, tüm bloğun şeker üretimi, ayakkabı üretimi ve konvansiyonel silah üretimi düşmüş.

    - 2000 yılı itibarıyla, çok sınırlı olan sanayi altyapısı kaynaklı, ülke de torna bile çalıştıracak yerler mevcut değildi.

    - Neredeyse, tüm ihtiyaç maddeleri ithal edilmek zorunda ve Türk'lerin zorunlu göçü dolayısı ile Tarım neredeyse bitme noktasındaydı.

    - Ülke de fuhuş, kumar, her tür hırsızlık ve mafya yapılanması ciddi anlamda mevcuttu.


    Avrupa birliği için Bulgaristan ve Romanya hem risk hem de fırsatlar ülkesi konumundaydı. Avrupa Birliği her zaman bu iki ülkeyi, AVRUPA BİRLİĞİNİN DOĞAL SINIRLARI olarak kabul ettikleri için, ilk önce siyasal olarak içlerine katmayı planladılar.

    İkincisi, yine her iki ülke de, özellikle Almanya'nın "doğal tarım üssü" olarak plaanlandı.

    Üçüncüsü, ülkelerin eğitim seviyesi yüksek olduğu için değerlendirmek işlerine geldi.

    Dördüncüsü, genç nüfus ilgilerini çekti filan.


    Mesela kaba tanımıyla, Bulgaristan'da bacası tüten sanayi tesisi kurmanıza asla izin yoktur.

    Çünkü, toprak ve yer altı kaynaklarının kirlenmesi istenmemekte.

    Yine Almanya kontrolünde, ülkede ki nükleer santraller de kapatılma planlaması içinde.


    Netice de ülkelerin durumu bu. Ama işin sırrı şu cümlede gizli. " BİRLİĞİN DOĞAL SINIRLARI"



    tabi senin yazını görünce arada kaynamasın diye bunu acele olarak yazdım. Konuşulacak veya aklınıza takılan şeyler olursa, cevaplamaya hazırım :)


    Sevgi ve selamlarımla

  • Vintersaga Bizi almamalarının en büyük sebebi nüfusumuz. Bu nüfusla AB'ye girersek parlamentoda çok fazla koltuğa sahip olacağız ve sözümüz geçecek, e doğal olarak AB bunu istemiyor. Şu da bir gerçek ki ne AB Türkiye ile ilişkileri tamamen koparabilir ne de Türkiye bunu yapabilir, iki taraf da birbirine muhtaç durumda özellikle ticaret konusunda.


    O yüzden ara sıra iç siyaseti dizayn edip, popülist söylemlerle oy toplama amacı ile böyle dalaşmalar yaşansa da bu ilişki ne senle ne de sensiz modunda devam edip gidecek gibi görünüyor.

  • Narsil


    Hocam, şimdi bu konuda da araya gireyim de tam olsun bari :)


    ( bu benim şahsi görüşümdür, kızacaksanız direkt bana kızabilirsiniz)


    Özellikle, Avrupa merkezli Dünya siyaseti, geçmişinde imparatorluk olan ülkeler aracılığı ile şekillenmektedir.

    Türkiye'yi sadece Osmanlı İmparatorluğu ile sınırlamayın, genetik kökenleri sebebi ile, diğer Türki ülkelerin kurduğu imparatorlukların da mirasçısıdır.

    Şimdi Avrupa'yı düşünürseniz, Rusya, İran, İngiltere, Almanya, Fransa ve Türkler, avrupa kıtasının siyaset belirleyicileri.

    Ve HİÇ BİR ZAMAN aralarında dostluk olamaz. Sadece Çıkar ilişkileri olabilir.


    O bakımdan, zaten AET, daha sonra Avrupa Birliğine üye olmak stratejisi hatalıydı.

    Türkiye bölge de bir güç haline gelmeliydi. Ama yine stratejik hatalar, bizi kontrol edeceğimiz bir çoğrafya da, kontrol edilen duruma getirdi.

    Bir de işin içine Atlantik ötesi girince, işler iyice sarpa sardı.

    tabi daha tartışırız ama, ilk söyleyeceklerim bunlardır :)


    Bu fikrin de dayanağı, "İmparatorluk Geleneği" olacaktır :)


    sevgi ve selamlarımla

  • Vintersaga Bizi almamalarının en büyük sebebi nüfusumuz. Bu nüfusla AB'ye girersek parlamentoda çok fazla koltuğa sahip olacağız ve sözümüz geçecek, e doğal olarak AB bunu istemiyor. Şu da bir gerçek ki ne AB Türkiye ile ilişkileri tamamen koparabilir ne de Türkiye bunu yapabilir, iki taraf da birbirine muhtaç durumda özellikle ticaret konusunda.


    O yüzden ara sıra iç siyaseti dizayn edip, popülist söylemlerle oy toplama amacı ile böyle dalaşmalar yaşansa da bu ilişki ne senle ne de sensiz modunda devam edip gidecek gibi görünüyor.

    Doğru oy hakkı da kabul etmemek için iyi bir bahane ama bunun yanında pek çok sebep var. Ama savaşta olan Ukrayna bile vizesiz seyahat hakkına sahipken biz neden değiliz?


    Aslında açıklamak istediğim; mesela Balkanlarda büyük bir hakimiyet savaşı sürüyor. Taraflar AB-ABD-TR-RUSYA olarak ifade ediliyor. Aslında AB ve ABD paralelde ilerliyor denilebilir. Mesela Romanya ve Bulgaristan ile batı bloğu 2-0 öne geçti. Burada Sırbistan asıl hedef; bakalım orada kim kazanacak? Sırbistan mevcut düzende Balkanlar'ın en çok ses çıkan ülkesi; Kosova ile sıkıştırılmaya çalışıyor. Bunun dışında Makedonya'nın NATO'ya üyeliği, Hırvatistan'ın son durumu batı için pürüzsüz ilerliyor. Türk akımı bile orayı karıştırmaya yetti.


    Tabi birde bunun Kafkaslar versiyonu var.

    Bara döda fiskar följer strömmen...