Şubat Ayı Görünümü Hakkında Bilgi

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • ECM Hariç çok kafaya takmayın GFS'ye hele hiç bakmayın Efsane Semih ve yetkilileri takip edin onlardan en doğru bilgileri alacaksınız zaten modeller hep böyledir sürekli değişik sinoptikler verir dururlar.

  • Milletin genetiği hazırcı , herşey keyfe göre olsun. Naklen yayın izler gibi gelsin sistem.


    Yok öyle yağma arkadaşlar. Tahminciler mikail meleği , modellerde atmosfer değil.. sabırla takip etmek gerek..

  • Bu sitede biraz saygı eksikliği var, herkes iki tane modele bakınca uzman kesiliyor, burada bir iddia için bir sürü model, bir sürü olasılık tahmini yapılıyor ve bir iddia ortaya çıkıyor, bende bu emeğe saygı göstererek bir teşekkür yazdım fakat öylesine saygısız bir üslup ile karşılaştımki şaşırdım kaldım, ne uykumu alamadığım kaldı , nede bilgisizliğim, kimse ile bilgi yarışı yapmıyorum oysaki, sadece bir teşekkürdü yazdığım, bunun yanında şundanda çok eminim Şubatın ikinci haftası Semih beyin söylediği gibi kara doyulacak, bu çok bilmiş saygısızlarda gerekli cevabı alacaklar

  • Şuan sadece sizi izliyorum.

    sevgili Semih
    Bu tavırlar bana neyi anımsattı bilir misin?
    Bir Çin filminde izlemiştim.


    Yüksek bir tepeden ufka bakıp “bir atlı yaklaşıyor” diyen ve dediği her seferinde doğru çıkan bir gözcünün halk içinde sevilmesini kıskanıp yanılsın diye dua eden gariplerin mırıldanmasını hatırıma getiriyorlar. Çünkü onlar o tepeye tırmanamaz, asla o kadar sevilemezler :)


    Sen ciğersin. Kedilere aldırma :))

  • Sanki modellerin veri girişini Semih hoca yapıyor (!) Semih hoca zaten dedi bir gidip bir gelecek diye vadenin uzunluğu 10 gün civarı ; süper istikrar ile 10 gün modellerin aynı şeyi göstereceğini düşünememek de bence bir noksanlıktır. Ayrıca Semih hoca dahil burdaki çoğu değerli, tecrübeli tahmincinin şimdi modellere baktığını bile düşünmüyorum. Semih hoca, Arif hocanın öğrencisidir, bu yüzden güvenim tahmin konusunda tamdır.

  • 2 senedir bu forumdayim takip ede ede sessiz sakin bir seyler öğrenmeye çalıştım Semih üstad olsun diğer tahminciler olsun öğrendiğim tek şey modele göre ne modunuz düşsün ne de modunuz yükselsin veri girişini buradaki hocalar yapmıyor sabırla beklemek lazim Semih üstad kimsenin beklemediği bir anda bir bozup bir duzelerek gelecek demişti sabırla beklemeye ve takibe devam

  • Arkadaşlar forumda nedir bu gerginlik. Model paylaşımları sonrası
    1-modeli beğenmeyip atarlananlar.
    2-Sistem gelmiyor, sistem çöp diye ağlayanlar.
    3-Sistem çöp diyenlere kızıp onlarla tartışanlar.
    4-Ecm kral gfs çöp,gfs kral ecm çöp diye modellere trip atanlar.
    5-Semih hocaya kizanlar
    6-Semih hocayı savunanlar.
    7-6.7. maddeler arasında kavga.
    8-Adminlerin uyarısı.
    9-istiklal marşı ve kapanış.




    Arkadaşlar biraz sakin olun. Hayattan zevk almaya bakın. Forumda tartıştığınız şeylere bakın gülünç duruyor gerçekten. Tamam güzel bir kış gecirmiyoruz ama sorumlusunu forumda aramayın. Semih hocanın dediği gibi herkes karsizlik sendromu yaşıyor. Sizi Hf evren sayfasına davet ediyorum biraz sakinleşin.


    Buraya da bırakayım herkes okusun.



    İyi Forumlar

  • Modellerdeki alçak basınçların diyagram değerlerine bakarsanız balon olduğunu anlarsınız zaten. Bu sabahki güncellemelerde bir çok balon alçak var ve bu yüzden sistem cılız kaldı. Panik yok sistem bizde.

  • 3 yıldır okuyorum bu forumu kişi sayısı giderek artıyor, forumun hali bunun özeti. 3 yıldır bir şey yazmadık çünkü bilmiyoruz sizler neyi zorluyorsunuz? Uzun vade için 850 hp sıcaklığına bakıp sevinip üzülmek doğru değil . İyi pazarlar