Beiträge von kent34

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)

    Arkadaşlar görünen o ki Perşembe öğleden sonra başlayıp, Cumartesi gece hatta Pazar ilk saatlere kadar İstanbul'da da yer yer kar göreceğiz :)
    Lakin benim aklım Hava_Forum hocamda... azlağ gelecekse arada kar görmek bile istemiyorum :)
    Anadolu Yakası kıyıları bu konuda en şanssız yer. Ancak bu kez havada da olsa kar göreceğimize inanıyorum.

    Semih hocam ne der bu duruma?
    Karsızlık sendromu kafama mı vurdu. Yoksa perşembe cumartesi ihtimali var mı?

    Şuan sadece sizi izliyorum.

    sevgili Semih
    Bu tavırlar bana neyi anımsattı bilir misin?
    Bir Çin filminde izlemiştim.


    Yüksek bir tepeden ufka bakıp “bir atlı yaklaşıyor” diyen ve dediği her seferinde doğru çıkan bir gözcünün halk içinde sevilmesini kıskanıp yanılsın diye dua eden gariplerin mırıldanmasını hatırıma getiriyorlar. Çünkü onlar o tepeye tırmanamaz, asla o kadar sevilemezler :)


    Sen ciğersin. Kedilere aldırma :))

    Bu arada sevgili Semih seni haber yapmış bir gazeteci olarak tahminini zevkle okudum. Yarın İstanbul'un önemli internet haber sitelerine tahminini haberleştirip geçeceğim. Millet ayazda kalmasın :)


    Büyük gazeteler ya abartıp panik yaratıyor ya da alıştırıp tehlikeyi fark ettirmiyor. Mini 1985 demek yokuş yollarda döne döne gezen çarpışan araba filmleri demektir. Umarım çok zarar olmaz. Yarın kar lastiklerini çekeyim. Sağol Efsane. İyi ki varsın :)

    1985 de neler oldu ki :)

    şöyle oldu güzel kardeşim.
    Günlerden 13 Şubat idi.
    Sabah takır takır sesler ile uyandık. Suadiye'de oturuyorduk. Yan bahçede sera gibi camlı bir yer vardı. Yağan dolu o kadar şiddetli idi ki o camları tuzla buz etti. Arabaların bazılarının camları çatladı. Kaportalarında hasar oluştu.
    Sadece 10 dakika sürdü. Ama ortalık felaketti :)
    Sonra lapa lapa kar başladı. Saat 6 falandı. Saat 8 de kaldırım ile aynı seviyeye gelen karda istasyona doğru yola koyuldum. Okul tatil değildi :)
    Kartala gittim. Saat 10'da okullar tatil oldu. Zaten sınıftaki tek enayi bendim. Ama mutluydum.
    Kar ilk gün gece yarısına kadar aralıksız yağdı. 3 gün sürdü. Bitti derken 19 şubatta tekrar başladı. Sonraki günler DEK şovlarına sahne oldu.
    17 gün boyunca kah akşam kah gece kah gündüz kar sağanakları yaşadık. Bazen 12 saat yağmadı. Her yer Uludağ gibiydi. Gündüz artı değerleri çok az gördük. Hatırladığım açık havalı bazı geceler -9 hatta -10 gördük.


    Sıcaklık 4 Mart'a kadar kar değerlerinde kaldı. 5 Martta 11 derece oldu :) sanki hiç yağmamış gibi 2 günde eriyip gitti.işte 1985 böyle idi kardeşim. :)
    Eklemeden geçmeyeyim. Anadolu'nun bir çok yerinde aynı tarihlerde soğuk rekorları kırıldı.

    Dün 12:21 de başlamıştı. Akşama kadar (20:15) 15 cm kar yağdı Kartal'a.
    Bugün 12:24'te başladı ve dünkünden de hızlı yoğun bir kar yağıyor :)


    Allah bugünlerimizi aratmasın...

    Kartal çok şanssızdı

    Sevgili Semih, Kartal şanssızdı demişsin ama merkez dahil bir çok yeri 20 santimi geçti.
    E-5 üstünde ulaşım durdu. Aydos'u hiç demeyeyim. Ben bile çıkamadım :)
    Tabii sen az diyorsan o zaman hakkımız olanı istiyoruz :) Lütfen Pazartesi Salı fazlası bize gelsin

    Bir katkı da ben yapayım :)


    Hürriyet Gazetesi internet sitesinin son haberidir. Burada alınan önlemlere bakılınca aslında halka bilgiler eksik veriliyor. Oluşacak şartlar çok daha ağır olacak ama ya olmazsa korkusundan @Efsane_Semih üstad kadar net tavır koyamıyorlar. Yıllardır gazetecilik yapıyorum. Temkinli seferberlik deyimini iyi bilirim. "Halka fazla bilgi verme. Aksi halde panik olur. Panik düzeni bozar" anlamına gelen bir haldir. Bu sebeple efsaneye hazırlanın derim :)


    İşte o haber...


    "Atatürk Havalimanında seferler yüzde 15 oranında azaltılıyor"
    Bu gece saatlerinden itibaren İstanbul’da etkili olması beklenen ve yılbaşına kadar sürmesi tahmin edilen kar yağışı nedeniyle Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Atatürk Havalimanı Başmüdürlüğü bir dizi tedbir aldı. Bu kapsamda uçuşların aksamadan gerçekleşmesi için 29 ve 30 Aralık tarihli seferlerde azaltmaya gidileceği duyuruldu.


    DHMİ Atatürk Havalimanı Başmüdürlüğü'nden konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
    “29.12.2016 Perşembe öğleden sonra başlayıp 31.12.2016 öğleden sonraya kadar olumsuz meteorolojik şartlar beklenmektedir. Bu nedenle; 29.12.2016 Perşembe saat 15.00’ten itibaren 30.12.2016 Cuma 03.00’e kadar beklenen ağır meteorolojik şartlar (kar yağışı, buzlanma-kuvvetli rüzgar) sebebiyle Atatürk Havalimanında seferler yüzde 15 oranında azaltılmıştır. Müteakip günler için 29.12.2016 öğlen saatlerinde bilgilendirme yapılacaktır.”

    Sana vahiy mi geldi anadolu yakasi diyorsun bi kere sistem balkan sistemi yagis en fazla trakya ve ist avr.yakasinda gorulucektir balkan sistemlerinde daha cok trakya tarafi etkilenir.


    Yusuf Bey merhaba,
    Öncelikle üslubunuz için sizi kınıyorum. Tanımadığınız birine bu şekilde hitap etmeniz hiç hoş değil. Bu gibi paylaşım sitelerinde kullanıcıyı en çok sizin gibi davranış sergileyenler uzaklaştırır.


    Fakat işin diğer yanına gelince, bu benim düşüncemdir. Hoşunuza gitmese de yukarıda da dediğim gibi hava olaylarında yüzde yüz isabet yoktur. Bu benim düşüncemdir. Beğenmeseniz de bu şekilde cevaplamanız üzücü. Daha doğru kelimeler seçebilirdiniz.


    İyi günler.

    Arkadaşlar, tabii ki iddialar olacak ama şu da gerçek ki hava olaylarında yüzde 100 isabet mümkün değil. Hızla gelip geçecek bir sistem olduğundan ve yağışın ortalarında soğuk hava gireceği için İstanbul'da risk var. Semih Hocamızdan öğrendiklerim ile diyebilirimki kar olacak. Fakat Anadolu Yakası daha fazla etkilenecek. Üstelik Anadolu Yakası Cumartesi sabah 4'ten 8 e kadar yoğun kar alacak. Ama hepsi bu :)


    Başka sitelere gelince. Burası resmi meteoroloji ajansı falan değil. Tahmin hata payı diye bir standart oran da yok. Bu sebeple takılmayın fazla.


    Efsane Semih bu sene muhakkak efsane getirtecek. Yıllardır peşindeyim. Yanılma payı olsa da bir çok cebi şişkin tahminciye 5 basar.


    Fazla kasmayın. Tadını çıkarın :)


    Teşekkürler Semih Hocam. İyi ki varsın...