Marmara ve Batı Karadeniz Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • MGM'den uyarı geldi.

    Yoğun Kar Yağışlarına Dikkat!


    Beklenen Hadise

    Kar Yağışı


    Beklendiği Yer

    Yarın (Salı) öğle saatlerinden itibaren; Batı Karadeniz’in iç kesimleri (Bolu, Düzce, Kastamonu, Karabük ile Zonguldak ve Bartın’ın iç kesimleri), Marmara’nın doğusu (Bilecik, Balıkesir’in doğusu ile Sakarya, Bursa illerinin yüksekleri) ile Afyon, Kütahya, Eskişehir, Çankırı ile Ankara’nın kuzey ilçelerinde kuvvetli (10-20 cm), Batı Karadeniz’in yükseklerinde yer yer yoğun (20 cm üzeri) kar yağışı bekleniyor. Çarşamba günü sabah saatlerinden itibaren etkisini kaybetmesi beklenen kar yağışlarıyla birlikte ulaşımda aksamalar, kuvvetli rüzgarla birlikte tipi, buzlanma ve don gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.


    Başlama-Bitiş Zamanı

    15.01.2019 12:00-16.01.2019 09:00


    Hadisenin Şiddeti

    Yoğun Kar


    Oluşması Muhtemel Riskler

    Ulaşımda Aksamalar - Buzlanma - Don Olayı

  • Yine bir sınır sistem ile karşınızdayız.Güzel haliyle görülüp son 48 saatte bozan bu sisteme haritalı tahmin yapmama kararı aldım.

    Sistemin net favorisi Batı Karadenizin iç kesimleridir.Geri kalan yerlerde genellikle Yağmur,Kky ve ara ara kar olacak.Kıyı kesimlerde örtü sınırı yaklaşık 300-400mt lede olacaktır,iç kesimlere gidildikçe bu değer düşebilir.Yarın sabah saatlerinde Trakyanın doğusu başta olmak üzere ve Çanakkalede hafif kky görülecek ardından soğukların yayılmasıyla öğlenden sonra,akşama doğru Marmara genelinde kky görülebilir.Örtü alabilecek yerlere değinmek gerekirse;Balıkesirin doğusu(genellikle yüksek kesimleri),Bursanın güney ve doğusu(Merkez yarın akşam-gece saatleri arasında örtü görebilir ancak çok değil),Bilecik,Bolu,Karabük,Kastamonu ve Çarşamba günüde Düzce.Çarşamba günü Batı Karadeniz kıyılarında DEK-DEY yağışları görülecek eğer sıcaklık sıkıntı olmazsa batı karadeniz kıyılarındada azda olsa örtü görülebilir Çarşamba günü.Batı Karadenizin iç kesimlerinde kar yağışı salı akşam saatlerini bulabilir.Özellikle Bolu-Karabük-Kastamonu hattının tatminkar bir örtü göreceğini düşünüyorum.

    Ve yine İzle-Gör metoduyla takip edeceğimiz bir sistem olacak...

    Artık anlık takip zamanı kalın sağlıcakla...

  • Hocam MGM Çanakkale'nin bazı ilçelerine yoğun kar demiş sizce böyle bir şey mümkün olabilir mi ?:)çok fazla sorduğum için kusura bakmayın.

  • Ne bahtsız memleketmis şu Kocaeli. Önce ki sistemde Trakya ve İst Avr. tarafı yağış aldı. Kocaeli sınırı belirledi sistemde. Şimdi de yine Kocaeli sınır bu kez de Marmara'nin doğusu Batı Karadeniz alacak. Kocaeli yine sınır.

  • Hocam MGM Çanakkale'nin bazı ilçelerine yoğun kar demiş sizce böyle bir şey mümkün olabilir mi ?:)çok fazla sorduğum için kusura bakmayın.

    Mgm nin verdiği değer 6-3 sence kar olurmu :S.Yada şöyle diyeyim önceki sistem yoğun kar verdide ne oldu :) .

    Yarın sabah-Öğle arası kky olur Bigada.

    Balkanlara adam akıllı soğuk oturmadıkça yer seviyesinden pek bir şey ummayın.Yine önceki sistem karayel geldide ne oldu ? Hiçbirşey.Neden ? Balkanlarda yeterli soğuk birikimi yoktu akan soğuk zaten o günün öğlenden sonrasında Trakyada kendisini belli etmesi lazımdı

  • Ne bahtsız memleketmis şu Kocaeli. Önce ki sistemde Trakya ve İst Avr. tarafı yağış aldı. Kocaeli sınırı belirledi sistemde. Şimdi de yine Kocaeli sınır bu kez de Marmara'nin doğusu Batı Karadeniz alacak. Kocaeli yine sınır.

    kimsenin tahmini tutmazken bu karamsarlik niye

  • Yarın Kocaeli Umuttepede oturan arkadaslar sağlam bi kar başladığı an bilgi verirlerse makbule geçerler. 400metrede kar yağacaktır ogleden sonra bende gideceğim yine bıktım her sistemde 400metreye çıkmaktan ama kar deliliği böyle birşey :)