Mini 1985 Geliyor

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • usta sayende o kadar hava atıyorum ki iş yerinde sana güvenip tahminlerini paylaşıyorum senin reklamını yaparak tabi senin için vaybee yine bildi yorumlarını duymanın zevkini anlatamam eline gözüne sağlık..

  • usta sayende o kadar hava atıyorum ki iş yerinde sana güvenip tahminlerini paylaşıyorum senin reklamını yaparak tabi senin için vaybee yine bildi yorumlarını duymanın zevkini anlatamam eline gözüne sağlık..

    :D tek benimdir diye düşünüyordum.
    Allah utandırmasın Semih hocam

  • Tahminleriniz tutarsa şahane olur :) Elinize sağlık her türlü, saygılar :) İglo yapmayı ve kayak kaymayı öğrensek iyi olacak gibi bu kış :D

  • 1985 de neler oldu ki :)

    şöyle oldu güzel kardeşim.
    Günlerden 13 Şubat idi.
    Sabah takır takır sesler ile uyandık. Suadiye'de oturuyorduk. Yan bahçede sera gibi camlı bir yer vardı. Yağan dolu o kadar şiddetli idi ki o camları tuzla buz etti. Arabaların bazılarının camları çatladı. Kaportalarında hasar oluştu.
    Sadece 10 dakika sürdü. Ama ortalık felaketti :)
    Sonra lapa lapa kar başladı. Saat 6 falandı. Saat 8 de kaldırım ile aynı seviyeye gelen karda istasyona doğru yola koyuldum. Okul tatil değildi :)
    Kartala gittim. Saat 10'da okullar tatil oldu. Zaten sınıftaki tek enayi bendim. Ama mutluydum.
    Kar ilk gün gece yarısına kadar aralıksız yağdı. 3 gün sürdü. Bitti derken 19 şubatta tekrar başladı. Sonraki günler DEK şovlarına sahne oldu.
    17 gün boyunca kah akşam kah gece kah gündüz kar sağanakları yaşadık. Bazen 12 saat yağmadı. Her yer Uludağ gibiydi. Gündüz artı değerleri çok az gördük. Hatırladığım açık havalı bazı geceler -9 hatta -10 gördük.


    Sıcaklık 4 Mart'a kadar kar değerlerinde kaldı. 5 Martta 11 derece oldu :) sanki hiç yağmamış gibi 2 günde eriyip gitti.işte 1985 böyle idi kardeşim. :)
    Eklemeden geçmeyeyim. Anadolu'nun bir çok yerinde aynı tarihlerde soğuk rekorları kırıldı.

    2 Mal editiert, zuletzt von kent34 ()

  • Bu arada sevgili Semih seni haber yapmış bir gazeteci olarak tahminini zevkle okudum. Yarın İstanbul'un önemli internet haber sitelerine tahminini haberleştirip geçeceğim. Millet ayazda kalmasın :)


    Büyük gazeteler ya abartıp panik yaratıyor ya da alıştırıp tehlikeyi fark ettirmiyor. Mini 1985 demek yokuş yollarda döne döne gezen çarpışan araba filmleri demektir. Umarım çok zarar olmaz. Yarın kar lastiklerini çekeyim. Sağol Efsane. İyi ki varsın :)

  • @Efsane-Semih adınıza yakışır nokta atış tahmin için tebrikler.
    O arasıra uyarı mesajlarınızın sık sık olması dilekleri ile herkese bol karlı günler
    Daha bunu yaşamadan Yeni sistemi öğrenmek güzel, bu sene kış bitmeyecek sanki....................