Mini 1985 Geliyor

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • 6-11 Ocak sisteminden sonra riske girerek açtığımız Efsane Geri Döndü-2 baslığı ile sistemi yine uzun vadede bilip bir başarıya daha imza attık.


    Sistemin süresi 1 hafta olacağı için mini 1985 başlığını atmayı uygun gördüm.
    Sistemden en çok etkilenecek bölgeler sırasıyla Karadeniz,Doğu Anadolu,Marmara'nın Doğusu,İç Anadolunun doğusu,Güney Doğu Anadolunun kuzey illeri. Trakya'da bir ara yoğun kar görülsede bu sürecin çoğunda kuru soguk çekecek. Kıyı Ege ve Guneydogu Anadolu'nun güney ilçelerinde yağış sıkıntisi olacak. İç Anadolunun Orta ve Batı kesimlerinde de yağış azlığı gôze çarpıyor. Yağışı az olan yerlerde de sistem örtü yapacak onuda belirtelim.

    Sistem uzun ömurlü olduğu için Hergün sürekli kar yağacak diye algılamayin. Kuzey illerde yağışların çoğu dek olacağı için aralıkli yağacak. Hatta 24 saat hiç kar almayan illerde olabilir. Panik yapmaya gerek yok. 6-11 Ocak sisteminde Anadolu yakasındakiler isyan etmiş sistemin hala aktif olduğunu söylemiştik. Nitekim sistemin devamında ihya oldular. Gerçi bunu herzaman söylüyorum acele etmeyin diye ama değişen birşey olmuyor. Daha ilk günden sistem fosçular ortaya çıkacaktır. Yapacak bişey yok.


    Sistem uzun süreli ve aralıklı olacağı için cm veremeyeceğim maalesef. Herkes kartopu oynayabilecek ve kardanadam yapabilecek.


    Arada anlık olarak uyarı başlığı açabilirim.
    Bazı hava siteleri sıcaklığı yüksek verdiği için kky vermiş ve bunu bana soranlar oldu böyle bir ihtimal var mı diye.Bu sistemde Avrasya Tüneline bile kar yağar rahat olun. Bazı illerde efsanevi görüntüler olacak adeta kara batacak. Özellikle Karadeniz Bölgesi bu sistemi dikkatle takip etsin. Buna Marmara'nin doğusunuda dahil ediyorum.(İstanbul'da dahil)


    Asıl beklediğim bizleri şoka sokacak sistem bu değil :D Tarihini netleştirdim ama teyit için haftasonunu beklemeyi düşünüyorum. Asıl sistem ile ilgili bu başlık altında soru sormayın. Sorsanızda cevap alamazsınız. Konu açmadan cevap vermeyeceğim. Önümuzde ki sistemle ilgili görüşlerinizi sorularınızı diğer bloglara yada bölge sorumlularınıza yazın ben cevap veremeyebilirim. Arada uyarı konuları açarak katılacağım. Ecm Eps sistemi kisa süreli versede sistem ana senaryonun dedigi gibi gelecektir. Bol karlı günler..

  • hocam hayırlı olsun, anlık uyarılarını dikkatle takip ediyor olacağız

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN