Konu Dışı [Genel Sohbet]

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • yetkili arkadaşlardan rica etsem şubat ayına kadar modellerde güncelleme yapmasak, bu hali çok güzel mazallah sonra modeller bozar. durup dururken kendi ayağımıza sıkmayalım, bu şekilde gelsin sistemler.

  • @BaFRaLı55 attığın sinoptikle 2004 e kardeş gelir hatta rüzgar daha kuvvetli eser belki 2004 ü bile sollar:)



    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Kanal d'de buz fırtınası adlı film var izlemek isteyenler açsın :D

    Dün gece ben de denk geldim. Adını görünce güzel midir diye bakayım dedim ama tamamen saçmalıktı. Düşen meteor yüzünden etraf aniden donmaya başlıyordu, donan insanlar cam gibi kırılıyordu, yerden buz fışkırıyordu. Tam da Noel zamanında geçiyordu. Filmden bir söz: "Bu şekilde giderse küresel ısınma yüzünden bir daha Noel'de kar göremez burası."

  • @manasbalasy Hocam görüşünüze saygım var tabiki, :) fakat bazı şeyler kişiden kişiye değişir, bence de ruhun gıdası insanın içinde barındırdığı Allah sevgisi ve inancıdır, Kuran-ı Kerim kitabımızdır, ancak bunlar bu müzik konusu altında konuluşması yanlış olan şeyler bence çünkü iki konuda çok farklı şeyler inançlarımız, mezheplerimiz, siyasi görüşlerimiz, ırkımız bunlar çok farklı konular ve yerinin burası olduğunu sanmıyorum, çok şükür Elhamdülillah Müslümanız. Saygılar iyi forumlar.

    konu dışından tartışabiliriz bu konuyu.
    1-Müzik İslam da haramdır. Haram olan bir şeyin ruhun gıdası olması düşünülemez.
    2-Kur'an-ı Kerim okumak dinlemek ruha ve iç dünyamıza iyi gelir.


    “Çalgı aletlerini ve müziği-şarkıyı dinlemekten kaçının; zira bunlar su ekini yeşerttiği gibi kalpte nifakı yeşertir (kalpte münafıklık doğurur).”
    (Kenz-ül Ummal, 40667) hadis-i şerifi müzik neden haramdır konusunu açıklıyor. Kalpte nifak yetiştiren bir şey nasıl ruhun gıdası olabiliyor.



    (Tevbe edip salih amelde bulunanlar) o kimselerdir ki batıl söze şahitlik etmez ve boş ve yararsız sözle karşılaştıkları zaman, onurlu olarak (onun yanından geçerler (onu dinlemezler).”
    (Furkan, 72) ayetinde ki boş ve yararsız sözlerin müzik olduğu şarkı olduğu islam alimlerince belirtilmiştir.



    Ben de müzik dinliyorum dinlemiyorum değil ve bu konu da ukalalık yapmak istemiyorum ama Müzik dinlemek hiç bir şekil de ruhun gıdası olamaz. Saygılarımla.....




    Ulu önderimiz, ebedi ve ezeli liderimiz, alemlerin sultanı Hz.Muhammed Mustafa (SAV)'ya salat ve selam olsun.

  • @manasbalasy estafurullah hocam, siz kendi düşüncenizi paylaştınız ve saygı duyuyorum asla ukalalık olarak algılamıyorum, görüşleriniz için ve verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim. Saygılar....

    YAŞAYANLAR, ÖLÜLER BİRDE DENİZCİLER VARDIR.

  • Arkadaşlar din, siyaset, ırk, mezhep..vb gibi üyeler arasında farklılaşabilen konularda lütfen konu dışı..vb konular bile olsa bu konulara ilişkin fikirlerinizi belirtmeyin.


    Her üyemiz bu konuda anlayışlı olmayabiliyor, bu durumda hem sizler üzülebiliyor hemde bizler sizlere istemediğimiz yaptırımlar uygulamak zorunda kalıyoruz.


    Anlayışınız için teşekkürler ediyor, konusu geçen olası olaylarda uyarı yapmadan yaptırım uygulayacağımızı belirtmek istiyorum.

  • @UmuTCaN hocam hiç bir şekil de kimseyi dini inancı siyasi görüşü ve ya farklı bir konu da ne eleştiririm ne de başka birisinin eleştirmesine müsade ederim. Bizim konumuz karşılıklı fikir alış verişi şeklinde oldu. Yoksa kimseyi yargılamak eleştirmek ya da kınamak gibi bir amacımız yok. Saygılarımla :D

    Ulu önderimiz, ebedi ve ezeli liderimiz, alemlerin sultanı Hz.Muhammed Mustafa (SAV)'ya salat ve selam olsun.

  • @UmuTCaN hocam hiç bir şekil de kimseyi dini inancı siyasi görüşü ve ya farklı bir konu da ne eleştiririm ne de başka birisinin eleştirmesine müsade ederim. Bizim konumuz karşılıklı fikir alış verişi şeklinde oldu. Yoksa kimseyi yargılamak eleştirmek ya da kınamak gibi bir amacımız yok. Saygılarımla :D

    Sorun yok hocam zaten bir sıkıntı olsa uyarmadan önce bahse konu mesajlarınızı silerdim. Bu olası gelecekte olabilecek sorunlara yönelikte bir uyarı. Uyarmadınız diyenler çok olabiliyor. ;)