Konu Dışı [Genel Sohbet]

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Bu biraz da Din hanesinin değiştirilme zorluğundan. Mahkemeye başvuracaklar da anında "kafir" diye etiketlenmekten korkuyorlar. Bu nedenlerden dolayı bu hanenin kaldırılması için çeşitli adımlar atıldı fakat tamamlanamadı.

  • Şuan da Erasmus için cuma gününden beri bulunduğum Slovenya’nın Maribor şehrinden bazı fotoğraflar paylaştım, mesajımı bir türlü düzenleyemedim mobilde olduğum için. Yoksa birkaç fotoğraf daha paylaşacaktım ve bu yazıyı fotoğrafların altına yazacaktım :D
    @Vintersaga Burası gerçekten düzenli ve sakin bir ülke/şehir, İstanbuldan sonra ilaç gibi geliyor diyebilirim

  • Danıştay yaz saati uygulamasının kışın kullanılması kararını bozmuş.Yerinde olmuş tebrik ederim.Çoluk çocuk zifiri karanlıkta okula gidiyordu sabahları.

    Okullara açılmadan önce talimat gelmişti.Her şehir kendine göre başlama saatini ayarlayacak gün aydınlanmadan hiçbir öğrenci servise girmiyecek diye.buna göre düzenlemeler yapıldı.bu kararla sil baştan olabilir...

    soru-isareti(1).jpgBir ihtimal daha var...

  • Şuan da Erasmus için cuma gününden beri bulunduğum Slovenya’nın Maribor şehrinden bazı fotoğraflar paylaştım, mesajımı bir türlü düzenleyemedim mobilde olduğum için. Yoksa birkaç fotoğraf daha paylaşacaktım ve bu yazıyı fotoğrafların altına yazacaktım :D
    @Vintersaga Burası gerçekten düzenli ve sakin bir ülke/şehir, İstanbuldan sonra ilaç gibi geliyor diyebilirim

    Sizin adınıza sevindim hocam, muhteşem bir tecrübe olacak sizin için.. :)


    Hayat kesinlikle çok farklı, gerçekten huzur veren bir ortamları var. Sokaklarda neredeyse polis yok, tabi burda coğrafyanın büyük etkisi var.


    Insan kişilikleri de farklı tabi, iklim coğrafyası bu konuda çok etkili.


    Mutfakları nasıl hocam, domuz ağırlıklı mı, Çekya ve Slovakya'da çok domuz tüketimi vardı. Bu arada fotoğraflarınızı bekliyorum.. :)

    Bara döda fiskar följer strömmen...



  • Motorin zammı, lpg zammı, yüzde 40 MTV zammı, aromalı maden sularına ve enerji içeceklerine ötv zammı, 3. vergi diliminin yüzde 27’den yüzde 30’a çıkarılması ve diğer zamlar derken kürdistan bağımsızlık referandumunu unuttuk neredeyse. İnşallah Cumhurbaşkanı o zam paketini onaylamaz ve asıl ülke meselelerine kafa yormaya başlarız.

    Kafkaslar'dan gelen soğuk hava dalgası...

  • Güzel düşünülmüş ama Batum'u da unutmasaydı iyiydi :)
    https://www.haberler.com/sisi-…a-durumu-10074983-haberi/


    Sisi, Televizyon Kanalı Kurup, Misak-ı Milli Sınırları ile Hava Durumu Sundu
    Sisi lakaplı ünlülerin menajeri Seyhan Soylu, kendi kurduğu televizyon kanalında hava durumu sunarken Kerkük, Musul, Süleymaniye, Varna ve Selanik'i Türkiye sınırları içinde gösterdi.


    28 Eylül 2017 Perşembe 12:40


    Sisi lakaplı Seyhan Soylu "Osmanlı TV" adıyla kendi televizyonunu kurdu. Ve ekrana çıkıp "Misak-ı Milli Hava Durumu"nu sundu.
    EN ÇOK İZLENENLER ARASINA GİRDİ
    Soylu, kullandığı ağır Osmanlıca dil ve üslup izleyenleri hayrete düşürdü. Soylu'nun "Misak-ı Milli Hava Durumu" sunduğu görüntüler kısa sürede sosyal medyada en çok izlenenler arasına girdi.
    "OH MİS KOKULU BİZİM TOPRAĞIMIZ"
    Kerkük, Musul, Süleymaniye, Varna ve Selanik'i Türkiye sınırları içinde gösteren Sisi'nin illere göre hava durumunu anlatırken, Orta Anadolu'ya sıra gelince dönüp haritayı koklaması ve "Oh mis kokulu bizim toprağımız" demesi dikkat çekti.

  • sabah işe gelirken neden mont giydim diye salak salak düşünüyordum. Şu an neden mont giydiğimin cevabını buldum. HAVA SOĞUK ÜŞÜYORUM

    Ulu önderimiz, ebedi ve ezeli liderimiz, alemlerin sultanı Hz.Muhammed Mustafa (SAV)'ya salat ve selam olsun.

  • @Vintersaga bazı zorlukları olsada gerçekten fayda sağlayan bir tecrübe oluyor :) mutfaklarını çok inceleme fırsatım olmadı desem yeridir çünkü Türkiye’den getirdiğim yemekleri yedim genelde şimdiye kadar. Ama gözlemlerime göre sanırım et ağırlıklı besleniyorlar, çok fazla dönerci kebapçı var ve sahipleri de genelde Sloven :D Domuz eti veya tavukla yapıyorlar dönerleri, ben domuz eti kullanmayan bir boşnak lokantasında köfte yedim ve hayatımda yediğim en lezzetli ve doyurucu yemeklerden biriydi ve sadece 5.5 euroydu, öğrenci kuponum aktif olduğunda ise 2-3 euro arasına yiyeceğim aynı yemeği.

  • Arkadaşlar selam son bir kaç gündür okuduğun haberler garip geldi anlayamadım doğrusu spreyleme yapıldığı için yağmur çok yağıyormuş ve zararlı maddeler içeriyormuş bu haberlerin doğruluk payı var mı sizce ?