Deprem Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Arkadaşlar yarın HAARP ve bunun deprem üzerindeki etkisinden yola çıkarak Gölcük depremi ile ilgili bir araştırma yapmayı düşünüyorum, eğer başarabilirsem bu başlık altında yapabilir miyim?

  • Ben bir jeofizik öğrencisi olarak adminlere rica ediyorum. Lütfen bu Haarp adı altında Abd propagandası yapılmasına izin vermeyin. Bizim jeofizik hocaları bile gülüyo Haarp ve deprem ilişkisine. Ayrıca bu konu ilgi alanınız değilse insanları bilgi kirliliğiyle korkutmaktan öteye geçemezsiniz. Nasıl ki model yorumlamayı bilmeyenler atıp tutuyor ve kendini rezil duruma düşürüyor, sizde kendinizi aynı duruma düşürürsünüz.Mesela benim uzmanlık alanım Meteoroloji değil. O yüzden model yorumlama yapmıyorum sadece takip ediyorum. Umarım ne demek istediğimi anlamışsınızdır.

  • İnanıp inanmamak herkesin elinde, bu bir şeylerin yazılıp çizilmesi eleştirilmesine engel değil. Ayrıca HAARP denilen şey ABD propagandası değil olsa olsa onu bizim açımızdan kötüleyen bir şeydir. İran'da ki Coca Cola reklamı gibi bir şey değil yani :)

  • Bence @Nosnowyessun arkadaşımızın hazırlayacağı araştırmayı görelim. Bunun aksi yönünde bir yazı yazacak olan varsa o da yazsın hep beraber değerlendirelim. Bunları konuşmayacaksak bu konu birbirimize filanca yerde deprem oldu haberini vermekten öteye geçmez diye düşünüyorum.
    Yanlız, yanlış anlaşılmak istemem hicbir ülkenin propagandasınıda yapalım demiyorum.tabiki uygun üslubu koruyalım. O ayrı.

  • Abiler , kardeşler ,
    Okuyan yada bir tanıdığı olan varsa bilir ; Medipol üniversitesinin sınavları ve bütünlemeleri geç olur . Ben de bütünleme sınavlarına çalıştığım için konu hakkında yazmaya vaktim olmadı.
    Eğer tartışma yaratabilecek bir konu ise hiç yazmam . Zaten ben burada bir propaganda yapmayacaktım , sadece herkesin yıllardır duyduğu şeyleri belki bir kaç belge ve objektif olmasını
    umduğum haber ve videolarla sunmak istemiştim.Konu hakkında pek bilgim olmadığı için bir yandan da ben de bir şeyler öğrenmek istedim . Eğer konu hakkında eğitim alan biri ile iletişim kurabilirsem
    daha sağlıklı bilgiler öğrenebilir ve yazıyla anlatabilme kabiliyetim yettiğince aktarabilirim. Herkese hayırlı günler dilerim.

  • Memlekette erik ağaçları erken çiçek açsa '' Bunlar Ameriganın oyunları'' diyebilecek bir kitle mevcut. Tutturmuşuz bir HAARP diye bir şey gidiyoruz. KAmyon geçiyor sokaktan ev sallanıyor acaba HAARP mi diye düşünüyoruz. Bu kadar paranoyak olmayın kardeşim. Bakın mümkün değil demiyorum ama her zıkkımı da buna bağlamayın.


    Aklıma bizim köy de ki Aykut abinin anlattığı bir şey geldi. Önceden tarla sürülürken kuşlar traktörün peşinden giderdi çıkan solucanları böcekleri yemek için. Toprağa kimyasal gübre tarım ilacı ot ilacı vere vere toprağı öldürdük artık kuşlar bile peşimizden gelmiyor dedi. Hemen yaşça büyük bir amca şu cümleyi kullandı :


    '' İsrail malı gübrelerden hep bunlar ''


    Aslında kullanılan gübre İGSAŞ üretimi . ( İstanbul Gübre Sanayi Anonim Şirketi ) tamamen yerli malı :) . Fakat bilinçsizlik öyle bir hal almıştı en kötü olumsuzlukta '' Bunlar Ameriganın oyunları '' '' İsrail'in işleri hep bunlar'' diye cümle kuruyoruz.


    @Nosnowyessun sen yaz kardeşim. Kimse sana yazma demiyor. Belki bizim bilmediğimiz bir şeyler yazacaksın. Tartışma olacak tabii ki . Tartışma olmadan olmaz. Beyin jimnastiği diyelim biz ona.


    Yukarı da yazdıklarıma gelince seninle bir alakası yok. Senin konunu ve ya yazacaklarını önemsememek gibi bir niyetim de yok. Yanlış anlama sakın.

    Ulu önderimiz, ebedi ve ezeli liderimiz, alemlerin sultanı Hz.Muhammed Mustafa (SAV)'ya salat ve selam olsun.

  • Abiler , kardeşler ,
    Okuyan yada bir tanıdığı olan varsa bilir ; Medipol üniversitesinin sınavları ve bütünlemeleri geç olur . Ben de bütünleme sınavlarına çalıştığım için konu hakkında yazmaya vaktim olmadı.
    Eğer tartışma yaratabilecek bir konu ise hiç yazmam . Zaten ben burada bir propaganda yapmayacaktım , sadece herkesin yıllardır duyduğu şeyleri belki bir kaç belge ve objektif olmasını
    umduğum haber ve videolarla sunmak istemiştim.Konu hakkında pek bilgim olmadığı için bir yandan da ben de bir şeyler öğrenmek istedim . Eğer konu hakkında eğitim alan biri ile iletişim kurabilirsem
    daha sağlıklı bilgiler öğrenebilir ve yazıyla anlatabilme kabiliyetim yettiğince aktarabilirim. Herkese hayırlı günler dilerim.

    Madem bu kadar merak ediyorsun Celal Şengör gibi bir yer bilimcinin HAARP ile ilgili youtube da videolarına denk gelebilirsin. Anadolu gibi bir deprem fabrikasının HAARP gibi hayal ürünü teknolojilere ihtiyacı yok. Milyonlarca yıldır Avrupa'da 1 ayda olan deprem sayısı burada 1 günde gerçekleşiyor. Bak milyonlar dedim.

  • Hayal ürünü dediğiniz teknoloji, 1970 lerde Rusyanın Sura adlı tesisinde gerçekleştirilmiş ve bu zamanlar da California civarındaki uzun süren kuraklık ve ardından gelen taşkınlar buna bağlanmıştır.Sonrasında bu tesisin 50 km güneyindeki, tesisin enerji ihtiyacını karşılayan Çernobil nükleer santrali deneyler sonucu 1986 da patlıyor ve 10 seneye yakın zaman sonra da Alaskada HAARP tesisi açılıyor. Yani bu araştırma hayal değildir, ülkeler şuan bu konuda yarışıyor.

  • Depremler yüzyıllardır oluyor seneler önce bu savasta mı vardı yine depremler oluyordu dünyanın var olma kuralı depremler bu benim düşüncem Amerika yapabiliyordu da bu sene onca kasırga felaketler yaşadılar neden önüne geçemediler?

  • Depremler gerçektir bütün yer yüzü şekillerinin mimarıdır. Bu konuda hiç bir sıkıntı yok, olay doğanın zamanını ve gücünü değiştirmeye çalışmakta. Ama doğa bastırılamaz illa ki kendi bildiğini sonunda da olsa okur.Ayrıca HAARP araştırması uzaktan kumandalı olsun mu olsun diye geçen bir araştırma değil. Sözde amacı İyonosfer deneyleri ama deneyin dışına geçebilecek güce sahip, çünkü bu araştırmada küçük frekanslar kullanarak büyük enerjiler üretilmeye ve kontrol edilmeye kalkışılıyor.Evrende her şey de enerjiden oluştuğuna göre sanırım gücünü anlatmaya başka bir kelimeye gerek yok

  • @Burak34
    Duran bir şeyi küçük bir kıvılcımla enerjiyle doldurmak mı daha kolaydır; yoksa enerji dolu bir şeyi durdurmak mı kolaydır?Daha iyi anlaşılması için şöyle söyliyeyim: bir tahta ev var, ateşi veriyoruz sadece bir yerinden ve ev alev alıyor ; bir de son sürat yanan bir tahta ev var ve söndürmeye çalışıyoruz hangisi daha basit ve az enerjiyle yapılır? Belki de kasırgalara yetecek enerji seviyesine ulaşılamıyordur. Teslanın araştırmaları hayata geçirilmeye çalışıldığı zaman da gerekli enerjiyi çıkarmak zor olmuş.

  • Depremin ne olduğunu mantık olarak bilmeden haarp sayesinde yapılıyor demek saçmalık. Belli ki burada da depremin coğrafi ve fiziki olarak nasıl oluştuğunu anlatmak gerekir.


    Çok basit haliyle anlatıcam. Yeryüzü plakalar halindedir. Plakaların altında ise magma katmanı bulunur. Magma katmanının üzerindeki plakalar sürekli bir hareket halindedir. Bu plakalar hareket etmek isterler ve yılda 1 cm ve 10 cm aralıklarındaki uzunluklarda hareket ederler.
    Plakalar birbirlerine göre hareket etmeye çalışırken bazı bölgelerinde sıkışmalar olursa burada enerji birikir.


    Örneğin bir plaka 1 sene boyunca 2 cm hareket ediyor. Ama bu plaka hareket etmeye çalışırken yanındaki plakaya sıkıştı ve 100 sene boyunca ilerleyemedi. 100 sene boyunca 200 cm hareket etmesi gerekirken bu hareket enerjisi depolandı. Sonrasında bir kırılma ile bir anda bu 200 cm lik hareket gerçekleşiyor ve oluşan dalgalar da o bölgenin yeryüzünde deprem olarak bize yansıyor. Aynı yayın sıkıştırılıp bir anda bırakılması gibi.



    Şimdi HAARP deprem oluşturuyor derken depremin nasıl oluştuğunu öğrenmiş olarak düşünün. HAARP dünyanın üzerindeki binlerce, milyonlarca kilometrekarelik plakaları iterek orada güç mü depoluyor? Yeryüzündeki bu devasa toprak parçalarını hareket ettirebilecek gücü mü sağlıyor?



    Şunu diyebilirsiniz, belirli frekanslarla küçük enerjilerle rezonans oluşturuyor, güç depolanmış olan bölgelere frekanslarla enerji göndererek kırılmayı bekleyen fayların kırılmasına yardımcı oluyor gibi. Ama hazırda bulunmayan devasa bir gücü oluşturup orada deprem "yaratıyor" demek çok yanlış..


    1999 depremi ile alakalı olarak da, orada zaten yıllardır depolanmış olan büyük bir güç vardı. Kırılmasına yardımcı olundu mu olunmadı mı bunun tartışmasına devam edin. Ancak eğer insan parmağı ile depremin o gün olmasına yardımcı olunmasaydı da belki bir ay sonra zaten kendiliğinden kırılacaktı. Çünkü zaten birikmiş devasa bir güç orada bulunuyordu.

  • @IceBite
    HAARP'IN fikir babasının ve ilk prototiplerinin Sırp asıllı Nikola Tesla tarafından oluşturulduğunu biliyorum. Başka ne bilmem gerekiyor, iğneleyeceği cümle kuracağınıza bilgilendirici cümleler kurun

  • HAARP konusu kesinliği belirlenmemiş bir konudur. Dolayısıyla şuanda bazı meteorolojik olaylara yada doğal afetlerde bunun payının olduğunu söylemek iddiadan öteye gidemez maalesef.


    Benim HAARP söylentileriyle ilgili eleştirim bunu her defasında ABD nin bir oyunu şeklinde ortaya atılmasıdır. Eğer ABD HAARP ı geliştirmiş ve kullanabilir olsaydı kendi ülkesindeki doğal afetlerede müdahele ederdi.


    Birde işin ilahi kısmı var bunu da atlamamak gerek. Doğal afetlere müdahale edilemeyeceğini düşünenlerdenim.

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN