Beiträge von Draykopat

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)

    İşini severek ve hobi olarak yapan insanlar her zaman faydalı olurlar ve işlerini herkesten daha iyi yaparlar. Bir konu hakkında profesör olmuş kişi bile o konuyu çok iyi biliyor anlamına gelmez.

    Biz bu ülkede ne kurumlarda yetkili konuma gelip de cümle kurmayı beceremeyen insanlar görüyoruz. Bir şekilde bir konuma gel, bir ömür kendini geliştirmeden yat kalk para kazan. Mgm olsun başka bir kurum olsun, senden benden farklı insanlar olduğunu mu düşünüyorsunuz?

    Hava için konuşursak bir gün önceden güneşli bir gün olacak dendiğinde dolu yağıp seller götürdüğünü biliyorum.

    O yüzden burada kendini ve toplumu geliştirmeye çalışan insanları hedef almayın.

    "Yaklaşık 400 sene öncesinde Galileo yaptığı çalışmalar ile insanları dünyanın yuvarlak olduğuna inandirmaya çalışırken herkes onu hor görüp mahkemelerde yargılıyorlardi." Aradan 400 sene geçti ama durum çok da farklı değil.

    Depremin ne olduğunu mantık olarak bilmeden haarp sayesinde yapılıyor demek saçmalık. Belli ki burada da depremin coğrafi ve fiziki olarak nasıl oluştuğunu anlatmak gerekir.


    Çok basit haliyle anlatıcam. Yeryüzü plakalar halindedir. Plakaların altında ise magma katmanı bulunur. Magma katmanının üzerindeki plakalar sürekli bir hareket halindedir. Bu plakalar hareket etmek isterler ve yılda 1 cm ve 10 cm aralıklarındaki uzunluklarda hareket ederler.
    Plakalar birbirlerine göre hareket etmeye çalışırken bazı bölgelerinde sıkışmalar olursa burada enerji birikir.


    Örneğin bir plaka 1 sene boyunca 2 cm hareket ediyor. Ama bu plaka hareket etmeye çalışırken yanındaki plakaya sıkıştı ve 100 sene boyunca ilerleyemedi. 100 sene boyunca 200 cm hareket etmesi gerekirken bu hareket enerjisi depolandı. Sonrasında bir kırılma ile bir anda bu 200 cm lik hareket gerçekleşiyor ve oluşan dalgalar da o bölgenin yeryüzünde deprem olarak bize yansıyor. Aynı yayın sıkıştırılıp bir anda bırakılması gibi.



    Şimdi HAARP deprem oluşturuyor derken depremin nasıl oluştuğunu öğrenmiş olarak düşünün. HAARP dünyanın üzerindeki binlerce, milyonlarca kilometrekarelik plakaları iterek orada güç mü depoluyor? Yeryüzündeki bu devasa toprak parçalarını hareket ettirebilecek gücü mü sağlıyor?



    Şunu diyebilirsiniz, belirli frekanslarla küçük enerjilerle rezonans oluşturuyor, güç depolanmış olan bölgelere frekanslarla enerji göndererek kırılmayı bekleyen fayların kırılmasına yardımcı oluyor gibi. Ama hazırda bulunmayan devasa bir gücü oluşturup orada deprem "yaratıyor" demek çok yanlış..


    1999 depremi ile alakalı olarak da, orada zaten yıllardır depolanmış olan büyük bir güç vardı. Kırılmasına yardımcı olundu mu olunmadı mı bunun tartışmasına devam edin. Ancak eğer insan parmağı ile depremin o gün olmasına yardımcı olunmasaydı da belki bir ay sonra zaten kendiliğinden kırılacaktı. Çünkü zaten birikmiş devasa bir güç orada bulunuyordu.

    Surekli yazan arkadaslar alinmasin. Hic yazmayanlarin yorumlarini gormek ayri bi mutlu ediyo beni. Diger sessiz takipcilerinde yorumlarini gormek istiyoruz.


    Forumda hiç yazmasak da günde en az üç vakit "Efsane Semih" neler yazmış acaba diye gelip okuyoruz. Gece girip bak, sabah girip bak, iş yerinde girip bak, eve gelince tekrar bak :)
    Forumda size ve konularınıza mesaj yazıp dönüş yapan kişiler aslında buzdağının sadece görünen kısmı desek yanlış olmaz herhalde :)