Deprem Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • ntv hataydan yayin yapti


    Yeni yeni yardimlar geliyor ve çoğalıyor dedi


    Antakyanin hatay merkeze cikan ANA YOLUNU gösterdi.


    Sağ ve sol tarafta AYAKATA DURAN 1 tane bina yok. Ara sokaklari varın siz hayal edin.


    Allah yardimciniz olsun :(

  • Çok zor bir imtihandan geçiyoruz ülkece ne yiyebiliyorum ne icebiliyorum oradaki insanları düşündükce nasıl atlatırız bilmiyorum ama yaralarımızı hep beraber saracağız birlik olacağız yardımlasma yapacağız imkanım olsa bir dakika durmam koşar giderim ama imkanım yok çoğumuz da böyle biliyorum.... 😢😢😢

  • Allah Deprem bölgesindeki herkezin yardımcısı olsun yüzyılın em büyük doğal afetini yaşadık. 10 İl Sayısız bina ve cidden ulaşılması gerelen sayısız nokta var. Aksine Hava şartları da çok kötü gidiyor ulaşılmayı ektra zorlaştırıyor. Patronum dün ikindi vakti yola çıkmışlardı tırla yardım götürmek için sabah kar dan dolayı yolda mahsur kalmışlar Resmen insanların eli kolu bağlandı Allah yardımcımız olsun çok zor durum.

  • asker giden her kişi savaş için yada bulunduğu bölgede bir askeri saldırı için tatpiklatları vardır ve bu tatpikatları defalarca yapmıştır . Bu tatpikatlar laf osun diye yapılmaz gecenin bir yarısı alarm verip buz gibi havada dışarı tatpikata ve saniyelerin bile ne kadar önemli oldugu önemi vardır ve yüzlerce binlerce askerin bu alarmda herkesin bir ayrı bir görevi ve yapacagı iş bellidir sağlıkıcı topcusu telsizcisi vs vs ve herkez bu alarm tatpikat anında nekadar sürede ve hagi görevi önceden bellidir ver o görev bölgesine gider ve görev anında ölürse onun görevini devir alacak kademeli olarak bellidir ve bu tatbipatları askerliği boyunca bircok kez yaşar . Birde deprem tatbikatı vardır ama bu deprem tatpikatları genelde insanlar deprem anında neler yapılacagı sadece anlatılır sıra masa vs altına saklanın başınızı koruyun gibi hiç bir anlamı olmayan bilgiler çünkü şuanki olan depremler gibi gecenin 4 gibi inasanın en derin uykusunda gelen bir deprem herkez yatağında yakalandı insani olarak yapacakları hiç bir şey yoktu birde hükümetin bu gibi doğal afetler de afat kordinasyon ve tatpikatı vardır bir doğal afet esnasında kim görevli ve herkezin görevi ne yapacagı bellidir tıpkı anlatıgım askeri bir düzen gibi bir kordinasyon gerekir ama şuan bu kordinasyonun sağlanamdıgı belli deprem alanı cok büyük 10 şehri etkilemiş durumda tabi kordinasyonu çok zor durum ama şuan için bir düzen yok bu kadar büyük bir alan ve şehirlere evt ulaşmak bir anda müdale bulunmak cok zor ama yinede bir kaos ortamı en azından olmamlı idi

  • Herkes diyor asker sahaya insin, bazıları da diyor ki yalan söylüyorsunuz asker saha da evet çok az bir kısmı sahada halbuki insanlr seferberlik hali ilan edilsin tüm gücümüzle sahada olunsun en azından güvenlik, yemek, belki bir işin ucundan tutar diye umut ediyor.


    Şunu da ekleyeyim kimse sınırdaki operasyondaki askerin gelip yardim etmesini istemiyor, hepimiz biliyoruz az çok tsk da kaç personel olduğunu.


    Sabah gördüğüm haberlerde insanların ac olduğunu yemek yemediklerini öğrendim. Bu kadar da olmamalı pes dedim. Yardımları geçtim devlet kendi imkanlarıyla bile ordaki vatandaşları doyurabilmeli ki yardımlarda yapılıyor. Bana sağ insanların aç kalmalarını kimse anlatamaz.

  • O deprem 9.2 lik deprem ve hicbir bina yıkılmıyor. Ondan sonraki tsunamide can kaybı oluyor orda da yapacak bişey yok. 9.2 lik burda olsa neler olur kim bilir. tabi doğal afet hafife alinmaz,asıl hafife alanlar önlem almayanlardir

    Japonya tabiki bu konuda çok canı yandı tarihte.Örnek bir ülke oldu bu konuda.

    Ama yapmayın güzel kardeşim.Hiçbir bina yıkılmadı ne demektir.Yollar yarılıyor,kıtalar kayıyor.Binanın zemini komple gömülemiliyor.

    Tabiki bizim ülkemiz o konularda çok geriden gidiyor.

    Tarih boyunca bizi yönetenlerin.yetkililerin çok daha mühim işleri oluyor galiba, evet sonuna kadar katılıyorum.

    Bu konularda asla yeterli olamıyoruz.iyi yönetilemiyoruz ama bize düşen kısmında biz napıyoruz.

    Binaları yapan da biziz.Sığınakları dükkan yapıp kiraya veren de biziz.Malzemeden çalan da biziz.yönetmeliklerdeki açıkları bulup kendimiz lehine çevirebilip uymayan da biziz.

    Basit bir şekilde koskaca bir deprem ülkesiyiz.Ev alırken.Hangi zemin üzerine yapılmış? Hangi tip beton kullanılmış?Bina temeli hangi sistemle yapılmış? diye kim soruyor.Ebeveyn banyosu var mı? Giyinme odası büyük mü? Mutfak dolabı amerikan mı? çok daha cazip...

    Dİyeceğim o ki bizim Ülkemizin tüm birimleri ile.hem yönetenlerin.hem yetkililerin hemde millet olarak daha çok yolumuz var.Allah da yardımcımız olur inşallah.

  • Gerçekten de binalar yıkılmıyor. İnsanlar evsiz kalmıyor. Ana hatlar, yollar çalışıyor.