Deprem Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
    • Offizieller Beitrag

    Bulundugum konumda guzel salladi,uyuyordum noluyor diye uyandim,uykum acilmadan uyumaya devam etmisim:)

    Hisseden herkese gecmis olsun, GabelBerg10 gönen fayi yakin zamanda buyuk deprem urettigi icin o faydan korkmaya gerek yok.


    Bolgede cok degil birkac ay oncede 5 buyuklugunde bir deprem meydana gelmisti, bu tarz depremler balikesir-bursa-manisa hattinda arada dokunduruyor.

  • Geçmiş olsun herkese.Kısa sürede iki orta deprem olması tedirgin eder haliyle. Ben uyuyordum hissetmedim genelde Balıkesir depremlerini hissetmiyoruz Anadolu Yakası olarak.

    Bir gönüllünün yüreğinden daha güçlü bir yürek yoktur.

  • geçmiş olsun bölge halkına deprem her seferinde kendini bir şekilde bizlere hatırlatıyor ama biz onu ne kadar hatırlıyoruz yada onun için neler yapıyoruz tabiki soru işareti? mevlam herkesi korusun

  • Marmara ve İstanbul odaklı eninde sonunda +7 büyüklüğünde bir deprem meydana gelecek bunu hepimiz biliyoruz... Belki de aynı zaman içerisinde çifte kırılan faylar olacak üst üstte 2 tane +7'lik deprem olacak orasını artık Allah bilir. Alt tarafta yazacaklarım bir felaket senaryosu değil sadece gerçekler olacak arkadaşlar! O yüzden lütfen bu yazımı ciddiye alarak okumanızı istiyorum. Geçen günlerde bir AFAD konferansına katıldım, oradaki yetkililerin konferansta söylediklerini bizzat kendim dinledim...



    1-) Yaklaşık sadece İstanbul'da 200bin evin eş zamanlı yıkılma olasılığının çok yüksek olduğunu belirttiler. Bu ne demek biliyor musunuz? Hadi kısa bir hesap yapalım; Her bina da 10 daire olsun, 10 daire de 4 insan yaşasın, ve 200 bin bina var. Tam 8 milyon insan enkazın altında kalacak. 30-35 kişilik bir AFAD ekibi ancak bir binayı kontrol atına alabiliyor. Gerisini siz düşünün... 8 milyon insan...


    2-) Deprem anında ve sonrasında telefon ve bakın buraya da dikkat çekiyorum mobil internet ağları baz istasyonları çökecek... Nasıl haberdar olacaksınız yakınlarınızla? Sadece uyduya bağlı tek bir cihaz çalışacak; o da Telsiz! O yüzden evinizde mutlakla bir telsiz bulundurmanızı öneriyorum... Allah göstermesin enkazın altında kaldığınız zaman sizin karşı taraf ile haberleşmede en yakın arkadaşınız Telsiz olacak...


    3-) Deprem çantanız hazır mı? Şimdi, şuan bir deprem olsa ne yapacaksınız? Evet sizlere soruyorum arkadaşlar şuan deprem olsa kimlerin deprem çantası hazır? Kimlerin planları hazır? Hazır değil dimi? Lütfen bu yazıyı dikkat alarak kendi sağlığınız ve hayatınızın geri kalanı için deprem çantanızı sürekli olarak yenileyerek hazır bir şekilde en kolay ulaşabileceğiniz bir yere koyun.


    4-) Deprem anında nerede ne yapacaksınız? En yüksek ihtimal evde yakalandınız diyelim... Kolonların yakınında deprem pozisyonu ile hayat üçgeni yaparak kalın çocuklarınıza bunu gösterin. Evin içinde bir o yana bir bu yana koşuşturulacağına belli bir konum belirleyin ve orada toplanın... Orası da kolon altları ve yanı olsun...


    Hadi diyelim Allah'a şükür atlattık deprem durdu... Sağ bir şekilde kurtuldunuz... Ne yapacaksınız? 20 milyon insandan geriye kalanlar ne yapacak?


    1-)Öncelikle şunu diyeyim öyle bir kaos ortamı oluşacak ki bu küçük ve kalabalık bu metropol de kimse bunu tarif edemez... Bura da şunu diyeceğim ilk yapacağınız şey; Eğer belli bir deprem eğitimine sahipseniz 24 saat içerisinde yardımda bulunmanız tüm insanlık için en iyi şey olacaktır...


    2-)Peki herhangi bir deprem bilginiz yok, İstanbul'da bir yakınınızda yok. Veya yakınlarınızda haberleştiniz toplandınız (Toplancağınız yeri de önceden planlayın) İlk işiniz en kısa süre içerinde İstanbul'u terk etmek olsun...


    3-)Sizin gibi düşünen çok kişi olacak tüm yollar ana har teller her yer kitlenecek... O yüzden burada Anadolu ve Avrupa yakası olarak ikiye ayıracağım. Avrupa yakasındasınız ve Anadolu yakasına geçip Anadolu'ya gitmek mi istiyorsunuz ? 3 tane köprü tabi hangileri ayakta kalırsa milyonlarca insanlara yetecek mi? Elbet ki yetmeyecek... Avrupa yakasında olanlar Avrupa istikametine Edirne, Kırklareli yönüne, Anadolu yakasında olanlar ise Kocaeli, Sakarya istikametine gidip İstanbul'u terk etmek olsun.


    Diyelim İstanbul'da kaldınız gidemiyorsunuz... Allah yar ve yardımcınız olsun; Açlık, hırsızlık, soygunlar, etrafta cesetler, her tarafta koşuşturan insanlar, kavga edenler, fırsatçılar, daha say say bitmez....


    O yüzden sizlere demem o ki, tüm planlarınızı, her yapacağınız adımı, gerekirse dakika dakikasına ayarlayın... Ve bu kaos ortamından ilk hedefiniz kurtulmak olsun...


    Allah herkesin yar ve yardımcısı olsun...


    Bu mesajı ciddiye alarak okuyan herkese teşekkür ediyorum...

    İstikbal Göklerdedir -Mustafa Kemal Atatürk

  • O zaman şu soruyu sormak istiyorum. Mesajı okumadan önce deprem çantam hazırdı, planım hazırdı diyenler kimler? Benim mesajımı alıntıla yapsın, hazırdı desin. Bakalım kaç kişi çıkacak forumdan?

    İstikbal Göklerdedir -Mustafa Kemal Atatürk

  • O zaman şu soruyu sormak istiyorum. Mesajı okumadan önce deprem çantam hazırdı, planım hazırdı diyenler kimler? Benim mesajımı alıntıla yapsın, hazırdı desin. Bakalım kaç kişi çıkacak forumdan?

    Deprem planı olabilir ama deprem çantası olayı bana saçma geliyor hangi odada nerede enkazın altında kalacaksın belli değil çantayı nereye koyacaksın? Her yer yıkıldıktan sonra çanta sağlam kalır mı kaldı diyelim bulunur mu üstelik içindeki malzemeleri de sürekli güncel tutmak zorundasın bana biraz fuzuli geliyor

  • Deprem planı olabilir ama deprem çantası olayı bana saçma geliyor hangi odada nerede enkazın altında kalacaksın belli değil çantayı nereye koyacaksın? Her yer yıkıldıktan sonra çanta sağlam kalır mı kaldı diyelim bulunur mu üstelik içindeki malzemeleri de sürekli güncel tutmak zorundasın bana biraz fuzuli geliyor

    Deprem anında çantayı yanına alabilirsen ne mutlu sana. Dediğin doğru. Mesala bu sadece ev içinde belli bir yerde olabilir, deprem anında ev ayaktayken yetişemeyede bilrisin. Ne kadar kolay bir yerde olursa o kadar iyi.


    Deprem çantası, depremden sonra da önemliliğini devam ettiriyor. Diyelim kurtulduk. Bir çantayı alıp evi terk edebilirsin. Çünkü deprem sonrasında hasarlı eve girmekte çok riskli bir durum. Deprem sonrasında kısa süre içerisinde ev yıkılmaları da oluyor. Burada zamandan tasarrufta önemli.

    İstikbal Göklerdedir -Mustafa Kemal Atatürk

    • Offizieller Beitrag

    Deprem cantasi evin orta noktasinda ya da, daha onceden deprem aninda evde toplanacagiz yerde olursa sorun olmayacaktir, ayrica deprem baslar baslamaz yikilma olmayacak, deprem 35 km mesafede dolayisiyla 10-15 sn lik bir zaman var, bu surecte ne yapacaginizi planlamissaniz, rahatca zaman yeter.

    Berkay34 yazi icin tesekkurler, Sadece istanbul odakli bakmamak lazim ancak buyuk marmara depreminde ana sorun maalesef istanbulda olacak, ayrica deprem sonrasinda tum bolgede yardim ekiplerinin heryere yetisemeyecehi acik, dolayisiyla ozellikle arama-kurtarma egitimi almis olmak( zaman zaman kamu kurumlarinda bu tip egitimler duzenlenebiliyor) cok onemli.


    Asil tehlike ise deprem sonrasi, salgin hastalik, yagma, aclik, susuzluk gibi cok onemli sorunlar ile basbasa kalacak hayatta kalanlar..

  • Eline sağlık Berkay34 Çanta felan hiç birşey yok maalesef o an naparız bilmiyorum.

    Rica ederim. Dakika dakikasına deprem anında ve sonrasında ne yapacağımızı planlamak çok önemli. Hayati önem taşıyor, kurtulduktan sonra asıl büyük sınav başlıyor olacak. O anı düşünmek dahi istemiyorum.

    İstikbal Göklerdedir -Mustafa Kemal Atatürk

  • Yazı için teşekkürler Berkay34 hocam. Beklenen bu depremle ilgili bilgi sahibi olmak isteyenler ekşi sözlükteki beklenen büyük istanbul depremi konusunda müthiş yararlı bilgiler görebilir.

  • O zaman şu soruyu sormak istiyorum. Mesajı okumadan önce deprem çantam hazırdı, planım hazırdı diyenler kimler? Benim mesajımı alıntıla yapsın, hazırdı desin. Bakalım kaç kişi çıkacak forumdan?

    Hocam benim fobim var deprem fobisi benim aklıma gelecek olan tek şey hayat üçgeni. Çanta hazırlığım yok :(

  • Rica ederim. Dakika dakikasına deprem anında ve sonrasında ne yapacağımızı planlamak çok önemli. Hayati önem taşıyor, kurtulduktan sonra asıl büyük sınav başlıyor olacak. O anı düşünmek dahi istemiyorum.

    Ben onca yazı ve makale okuduktan sonra anladığım kadarıyla ayvayı yediğimiz gün olacak. Bağımsızlığımız bile tehlikede olabilir.

  • Yazı için ellerine sağlık Berkay34 hocam yazınızda sadece bir yeri düzeltmek isterim deprem anında kolon altına saklanmayalım çünkü ben askerliğimin 6 ayını Yalova 1999 depreminde afet koordinasyon ve arama kurtarma ekibinde yer aldım enkaz altından çıkardığımız birçok kişi kolon altına saklanmış kişilerdi kolonun altında değilde yanlarına durursan risk daha az birde mutlaka evinizin birçok yerine düdük koyalım düdük mutlak can kurtarandır böyle durumlarda..