Deprem Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • evet degerlı bır kayıt hocam ama depremın canlı vıdeosu maalesef yok.sadce ılk 4 5 sanıyesı.o da bırıncıl dalga basladıgı zaman aralıgı.asıl buyuk sok goruntulerı bunda da yok..

  • Gerçekten deprem anına ait tek bir görüntü yok. Ne içten ne dıştan. 1-2 bilindik köpekli görüntü var işte. Haberleri de yok bu olayın kimse sorgulamamış herhalde. İnternete yazıyorum hani görüntüleri niye yok vs hiçbir şey çıkmıyor.

    Mustafa Kemal ATATÜRK 1881-19∞

  • Ben de bayağı bakmıştım ama yok abi bulmak imkansız. Acı olan önümüzde beklenen büyük İstanbul depremine ait binlerce video olacak. Ve canlı şahidi olan bizler :( Allah yardımcımız olsun.

  • 1900 lü yıllardan kayıtların bulunduğu Türkiye de 1999 yılına ait tek görüntü yok. Devlet arşivinde de yoksa bu görüntüler hiç bir şey bilmiyorum nah buraya yazdım

    Ulu önderimiz, ebedi ve ezeli liderimiz, alemlerin sultanı Hz.Muhammed Mustafa (SAV)'ya salat ve selam olsun.

  • Merak etmeyin yeni marmara depreminde ne görüntüler çıkacak neler hemde, şunu diyebilirim ki o deprem anında sadece güvenlik kameraları iş yapabilir. 2000 li yıllarda trafik ve sokaklar fazlasıyla kamerayla takip edilmiyordu, cep telefonları bile yaygın değildi. Depremin oluş saati gece yarısı dolayısıyla fazla kayıt bulamamak bana mantıksız gelmiyor.


    Yaşanan İzmir depreminin binlerce görüntüsü var; 1. si gündüz oldu, 2.si İzmirin neredeyse heryerinde kamera var, 3.sü teknoloji çağındayız ve telefonlar kameralar herşey elimizin altında..


    Yeni Marmara depremi çok önemli görüntülere sahne olacak ama inanın benim açımdan görüntüden çok bu olacak deprem(ler) Marmara denizinin içinin tamamen anlaşılmasına yol açacak. Bundan sonrada artık gerek bilim insanlarının gerekse yönetimlerin, karşılarında ne olduğunu bilerek hareket edecekleri bir harita olacak.

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • 1999 yılında elektronik anlamda çok geriydik video olmamasına şaşırmamalı, güvenlik kamera kayıtlarını da sonradan yükleyen olmamıştır demek ki, o zamanlar şimdi ki gibi hadi görüntüleri YouTube a yükleyelim mantığı yoktu. Ondan dolayı da kayıtlar silinmiş olabilir

  • 1999 yılında elektronik anlamda çok geriydik video olmamasına şaşırmamalı, güvenlik kamera kayıtlarını da sonradan yükleyen olmamıştır demek ki, o zamanlar şimdi ki gibi hadi görüntüleri YouTube a yükleyelim mantığı yoktu. Ondan dolayı da kayıtlar silinmiş olabilir

    Devlet arşivinde kralı vardır. Tamam bu zaman ki teknolojinin yarısı yoktu kabul ama güvenlik kameraları vs yaygındı. Bir sürü fabrika,resmi kurum var. Dediğiniz gibi olma ihtimali çok düşük bana göre.

    Mustafa Kemal ATATÜRK 1881-19∞

  • Çınarcık Yalova'daki hareketlilik birkaç haftadır devam ediyor. Uzun süredir böyle bir hareketlilik hatırlayan var mı? Yoksa boşuna mı tırsıyorum?

  • Code
    2020.12.08 23:29:45  40.5732   29.0103        1.5      -.-  1.6  -.-   SENKOY-CINARCIK (YALOVA)                          İlksel
    2020.12.08 23:25:53  40.5862   29.0000        6.7      -.-  1.7  -.-   SENKOY-CINARCIK (YALOVA)                          İlksel
    2020.12.08 23:19:21  40.5908   28.9965        5.4      -.-  2.1  -.-   SENKOY-CINARCIK (YALOVA)                          İlksel
    2020.12.08 23:18:06  40.5733   28.9972        6.1      -.-  1.9  -.-   SENKOY-CINARCIK (YALOVA)                          İlksel
  • Devlet arşivinde kralı vardır. Tamam bu zaman ki teknolojinin yarısı yoktu kabul ama güvenlik kameraları vs yaygındı. Bir sürü fabrika,resmi kurum var. Dediğiniz gibi olma ihtimali çok düşük bana göre.

    Peki o zaman devlet arşivinde kralı varsa 20 yılda bu arşivleri kimse nasıl oldu da piyasaya sürmedi? hatta bu neden saklanır? Neyse bence bu konuyu deşmenin kimseye bir yararı yok olmuş bitmiş. Önümüze bakacağız merak etmeyelim zaten yeni olacak depremde neler izleyeceğiz neler,enkaz altında kalıp ölmezsek..

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Esenköy de bulunan fay üzeri ve çevresinde gelişen depremcikler bunlar, bölge termal kaynak olarakta faal, evet birkaç haftadır faaliyetini arttırdı. Aklıma gelen soru şu, normalde bu tarz depremcikler o bölgede çokça oluyor ancak KAF ın yalova yakınından geçen ve doğu marmara segmenti olarak nitelendirdiğimiz kısmında stres-enerji birikimi çok mu yükseldi de bölgedeki termal aktiviteyi arttırdı bu yüzden ufak ufak depremcikler yaşıyoruz? Bunun dışında o bölge her zaman deprem üretir, kötüye yormamak gerekli..

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Peki o zaman devlet arşivinde kralı varsa 20 yılda bu arşivleri kimse nasıl oldu da piyasaya sürmedi? hatta bu neden saklanır? Neyse bence bu konuyu deşmenin kimseye bir yararı yok olmuş bitmiş. Önümüze bakacağız merak etmeyelim zaten yeni olacak depremde neler izleyeceğiz neler,enkaz altında kalıp ölmezsek..

    O konuda hiç bir fikrim yok ama ben olduğunu düşünüyorum. Tamam teknoloji şimdi ile çok fark ama bir sürü resmi kurum, fabrikalarda güvenlik kamerası az çok varmış. İlla deprem anına ait dıştan, içten bir görüntü vardır. Paylaşılmama konusu faili meçhul. Dediğin gibi oldu bitti deşmenin bir yararı yok ama ilginç konular.

    Mustafa Kemal ATATÜRK 1881-19∞