Deprem Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Bu durumda kus adasında hıc bır hasar olmaması cok buyıl bır sans hocam..kus adasına daır hıc bır haber gormedım cunku

    0.180g’de hiçbir hasar meydana gelmemesi lazım zaten normalde 0.3g’den sonra yıkım olması gerekirken ülkemizde 0.1g’de yıkım oluyor ne yazık ki.

  • Hocam ulkemız gerceklerine gore yorum yaptım.6.6 lık deprem tamam kucuk bır deprem degıl ama bu kadarda hasar olmaması lazımdı. ulkemızde maalesef sonucları agır oluyor.cok ılgınctırkı ulkemız dunyanın sayılı deprem bolgesı olmasına ragmen,stoklar hıc bır zaman bu gercege gore yaptırılmadı..hocam ne dersenız dıyın once devlet bu konuda el ayak olacak.bızım mıllete maske bıle taktıramıyozken,deprem bılınclendırmesı yaptıramayız.olmuyor ıste maalesef.

  • Hocam ulkemız gerceklerine gore yorum yaptım.6.6 lık deprem tamam kucuk bır deprem degıl ama bu kadarda hasar olmaması lazımdı.

    Yalnız deprem muhtemelen 6.9 ile 7.1 arasında 6.6'yı veren tek kurum Afad yani bu kadar hasar bu büyüklüğe göre az bile bizim ülkemize göre değerlendirirsek.

  • Neden depremlerde afad in verileri baz aliniyor? Afad in uzmanlik alani mi deprem siddeti ölçmek? Yillardir bu iş kandilliden takip edilirdi son donemde sıklıkla afad i goruyorun

    Devletin resmi kurumu olduğu için onu baz alıyorlar.


    Bazı arkadaşlar bilerek az gösteriyorlar galiba demiş ama bu mantıksız. Aksine depremi olduğundan büyük göstermek şu aşamada mantıklı olur. Çünkü güçlü bir deprem oldu ve az hasarla atlattık mantığı, olsun diye.


    Boyle bir durumda 6.6 böyleyse demek ki 7 küsur olsa neler olur neler diye düşünür vatandaş.

  • Dün kandilli müdürü dedi ki canlı bağlantıda depremin çıkış gücü 6.6 depremin magnitutu ise 6.9 olarak ölçülmüştür. Afadın farklı bir rakam verdiği yok. 6.6 böyle yapıyorsa 7.5 siz düşünün 7.4 İzmit'te yaşayan biri olarak diyorum ki önleminizi alın binanız ne kadar güvenilir, deprem çantanız var mı?

  • Yahu farklılık olabilir. Deprem istasyonları sıklığı,konuma yakınlığı bir çok etken var ölçüm yapılırken. Her kurumun istasyon sayısı ve konumu farklı. Kim niye düşük veya yüksek göstermeye çalışsın para mı alıyorlar? Saçma sapan işler. Bu deprem Allah'tan denizde oldu. Yerleşim yerlerine belli bir mesafe var. Karada olsa çok daha farklı olurdu. 0.1,8 ivmede evler yıkılıyor ise vay halimize

    Mustafa Kemal ATATÜRK 1881-19∞

  • 99 depremini İzmit’te yaşadım;depremden sağ kurtulsan bile uzun zaman etkisinde kalınıyor,aylarca geceler uyuyamadım ,yaklaşık 2 sene tedavi gördüm ilaç kullandım , halamı kuzenlerimi kaybettim yani bu deprem afeti kelimeler ile tarifi yok veya ben çok etkilendiğim için böyle hissediyorum