Deprem Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • deprem 5 buyuklugunde olsada sanirim zemine ve fayin durumuna gore etkileri farkli olabiliyor. ben dun meksika depremlerini izledim butun kayitlari. surekli saga sola sallaniyorlar. duzce depremini duzcede yasadim ve ilk anda yemek masasinda yerden 20-30 cm kadar havaya kalkip sandalyelerimizle birlikte yere cakildigimizi hatirliyorum. ve sandalyelerden ayaga kalkip mutfaktan cikamadik. herkez en fazla 1 yada 2 mt saga sola atabildi kendini ki oda kendi istegiyle deil sarsintinin siddetinden. sonra ben mutfaktan oturma odasina gecmisim tam olarak nasil oldu bilmiyorum cunku bildigim kadariyla mutfaktan oturma odasina bir gecis yoktu :) . depremler neye gore olculuyor anlamiyorum lakin bakiyorum meksikada herkez ayakta falan. arti sadece saga sola hareket ediyor. bizim faylarimizdami bi skinti var anlamadim. yau ayakta durabilmek mumkun deil. adami sadece sallamiyor batiriyor cikariyor donduyor ziplatiyor ve sert bir sekilde binaya alttan birseyin vurdugunu hissediyorsun. bizim ulkemizin faylarida bir deisik. dogru fazla abartmamak lazim....

  • Herkese geçmiş olsun, Saruhanlı zemin bakımından sıkıntılı bir ilçe.

    Nerden biliyorsunuz diye sorarsanız 7 sene Manisa'da yaşadım ve jeofizik mühendisi arkadaşımla beraber 1 sene civarı inşaat öncesi arazilerin ölçümlerini yapıyorduk.

    Sıvılaşma denilen şeyle karşılaştığımızda bu ölçümü yaptıran şirkete söylediğimizde genelde raporda verilerle oynamamızı istiyorlardı 😊

    Tipik Türkiye tablosu, bu gözler sıvılaşmanın çok olduğu yere zemin güçlendirme yapmadan 5 kat bina diken insanlar gördü. Özellikle de Saruhanlı'da, dikkat edilmesi gereken bir ilçe.

  • 4-16_mart1987 Bizdeki depremlerin etkisinin fazlalığının en temel sebebi sığ yani fazla derin olmayışı diye düşünüyorum. Bir de fayların karakteristiği de çok önemli. Biz de çok çeşitli fay sistemleri var. Doğrultu atımlı depremleri yaşıyoruz, çöküntü depremlerini yaşıyoruz. Depremsellik açısından kompleks bir coğrafyayız.

  • 4-16_mart1987 Bizdeki depremlerin etkisinin fazlalığının en temel sebebi sığ yani fazla derin olmayışı diye düşünüyorum. Bir de fayların karakteristiği de çok önemli. Biz de çok çeşitli fay sistemleri var. Doğrultu atımlı depremleri yaşıyoruz, çöküntü depremlerini yaşıyoruz. Depremsellik açısından kompleks bir coğrafyayız.

    bilmiyorum bi gariplik var depremin hemen ardindan kaynasliya gectik. otoparktaki arabalar durdugu yerde birbiriyle carpisip hasar almislar. kiriktan dolayi gecemedigimiz yolda ters donmus arabalar vardi. ki 7.2 yani bu japonyada 9 siddetinde depremleri seyrediyorum 3 yada 4 saniyesi siddetli bir sekilde capma etkisi yapiyor. biz onu 20 sn kadar yasadik. bizim ulkemizde yasanan 6.5 uzeri depremlerin ciddi yikici etkileri olabiliyor.

  • PergamoN üstad bir sorum olucak marmara denizindeki 5.8 deprem çözümlendimi? Ben bulamadım da 10 ay oldu neredeyse.

    Doğrultu atım bileşini olan baskın ters faylanma sonradan yapılan çözümlerde çok değişmedi hafif yönü oynuyor sadece.

    25 Temmuz 2011 marmaraereğlisi açıkları çözümü; Doğrultu atım bileşeni olan ters fay

    7 Haziran 2012 marmaraereğlisi açıkları çözümü; Doğrultu atım bileşeni baskın olan ters fay

    2 Mal editiert, zuletzt von PergamoN ()

  • Türkiye 7 büyüklüğündeki bir depreme aday durumda. En son 2011 Van depreminden sonra 7 ve üzeri deprem olmadı. 9 yıl geçti. Bu ciddi bir süre ve sismik boşluk olarak bekleyen onlarca yer olduğu biliniyor. Öncelikle hangisi kırılacak sırada neresi var bunu bilmek imkansız. Ama özellikle bu yılın şu ana kadar ki kısmı gerek Doğu gerek Batı olarak sallanıyoruz ve devam edecek gibi görünüyor. Bunların sonucunda bir yerde 7 ve üzeri vuracaktır ama ne zaman ve neresi burası soru işareti. Kanaatimce yakın bir zamanda olması çok muhtemel.

  • Ana şokun üstünden saatler geçtiği halde 4'lük bir artçı gelmedi. Yeri geldiğinde ikiz deprem bile üreten ya da başlayınca durmak bilmeyen Ege bölgesi fayları için ilginç bir durum :/ . Umarım normal bir şeydir yanılıyorumdur.

  • Benim de dikkatimi çekti Kırkağaç depreminde nasıl bir deprem fırtınası vardı kaç adet 4 buyuklugunde deprem uretti ama şu an olan 5.5 buyuklugunde depremde en büyük artçı 3.7 ve buna yakın bir deprem yok hayırdır inşallah?

  • Cenk hoca ivme haritasını kendi çabalarıyla 100 MT kadar haritalandıracağını söyledi. Mahalle mahalle herkes hangi senaryoda ne olacağını söyledi. Bundan sonrasını yetkililer dinlemez,dinler kendileri bilir ben elimden geleni yapacağım dedi. Canlı yayın devam ediyor bence kaçırmayın.

    Mustafa Kemal ATATÜRK 1881-19∞

  • Einmal editiert, zuletzt von Fease ()