Deprem Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Geçmiş olsun Manisa..

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Yakin zamanda van'a gideceğim ve bu beni çok korkutuyor =O

    Ölümden kaçış yok olacaksa olur, yaşadığınız şehirde çok büyük deprem riski taşıyor, gideceğiniz yerde öyle..

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Evet Van için tedirginim umarım 2011 devamıdır bu süregelen hareketlilik.

    Sınırdaki depremlerin yani bu akşam ki depremlerin 2011 depremleriyle bir bağlantısı yok sabah yazmıştım ama anlamamışsın sanırım. Bu akşamki depremler dahil geçen gün ki 4.7M'lik deprem Başkale fayının kuzey ucunda olmuş görünüyor başkale fayının son( büyük )deprem tarihi 1715 tam 305 yıl geçmiş bulunmakta , uzunluğuda dikkate alındığında 6 ile 7.2 arasında depreme gebe görünüyor. Depremleri il bazında değerlendirmek doğru değil ,fayları dikkate alarak yorum yapabilirsin yoksa olası riskler hakkında yanlış yorumlamalara götürür.

    Van/Erciş 1941 6.0M

    Van/Muradiye(çaldıran) 1976 7.5Ms

    Van/Tabanlı 2011 7.2Mw

    Van/Gevaş 2000 5.9Mw

    Gibi sadece 79 yılda meydana gelen yıkıcı/hasar yapıcı (4) son 100 yılda ise farklı faylarda meydana 13 deprem mevcut İstatistiğe vurursak ortalama 7.5 yılda bir yıkıcı/hasar yapıcı bir deprem yaşıyor van ve çevresi.İstatistiklerden gitmek çok doğru değil ama van ve çevresinde hala +6M deprem üretebilecek faylar mevcut.

  • 1939 depremi KAF ın en büyük depremi, ancak bu kadar deprem arasında 1939 a kadar kırılan fayın devamı olan yedisu fayı çok büyük tehlike arz etmekte. Bu fayın kırılmasıda 7 üzerinde bir deprem üretecektir. Burasıda sismik boşluklardan biridir.


    Depremsellik bu ara batıdaymış gibi görünsede DAF ve KAF üzerinde sismik boşlukta bulunan yerler dikkatle takip edilmeli...

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Manisa yine Kandilli sayfasını doldurmaya çalışıyor. Sönümlendi derken yine başladı. 4.3'ü hissetmedim ayaktaydım ama İzmir'de net şekilde hissedenler olmuş. Anlaşıldı yine önümüzdeki günlerde birkaç doz daha alacağız gibi şu mereti.

  • Son gerçekleşen Manisa/kırkağaç/Karakurt depreminin çözümü Soma/kırkağaç fay zonuyla uyuşmadı. D-B (Hafif eğimli) Doğrultu atımlı bir faylanma neden olmuş görünüyor,Artçı dağılımlarda uyumluluk sergiledi Kuzeye doğru bir dağılım olmadı ,Öncekilerden Bağımsız bir deprem.

    b252f0.png

  • 16 Şubat 2020 Van/Başkale/Kaşkol 4.7M depremi ve geçmiş deprem yoğunluğu Başkale fayının deprem tehlikesinin yüksek-çok yüksek olduğunu gösteriyor.

    5d59e2d20dd1a.pngAletsel dönemde başkale'nin güneyinde sınırda meydana gelen 7.6M'lik deprem özellikle İranla sınır ilçe merkezlerinin Van(saray,başkale) Hakkarı(Yüksekova,Şemdinli) (sismik boşluk) gibi bölgelerin +7M deprem üretebileceklerini gösteriyor.

    cd9df30a043d6.png

  • PergamoN Merhaba hocam, sömestr tailinde yaptıği paylasimlarindan dolayi ünlu olan asyali bir dayi vardi(Dyson Lin).Bu dayı çok basit bir ardunio devresiyle depremleri takip ettiğini söylüyor, ve bugün silivri veya bursa 5 veya 6 üstü deprem olabilir paylaşımi yaptı( 10 gün içinde).Bu adamin kullandıgı devrenin tutarlılıği olabilirmi?

    Einmal editiert, zuletzt von Patriotic ()

  • PergamoN Merhaba hocam, sömestr tailinde yaptıği paylasimlarindan dolayi ünlu olan asyali bir dayi vardi(Dyson Lin).Bu amcamiz çok basit bir ardunio devresiyle depremleri takip ettiğini söylüyor, ve bugün silivri veya bursa 5 veya 6 üstü deprem olabilir paylaşımi yaptı( 10 gün içinde).Bu adamin kullandıgı devrenin tutarlılıği olabilirmi?

    5.7’lik (silivri) eylül depreminden sonra neredeyse her gün deprem olacak diyor adam,6 ay geçti bir 6 ay daha geçer eninde sonunda olunca bak söylemişti,bildi olacak :)

    Bırak o devreyi çok daha üst düzey (manyetizmayı) ölçen devreler mevcut ülkemizde ,kullananlarıda biliyorum.Sadece elektriği ölçerek deprem tahmini yapmak imkansız, birçok parametre içeriyor onu geçtim tüm parametreler değişse bile kaç büyüklüğünde,hangi konumda (fayda) olacak gibi bir sürü bilinmemezlik mevcut.Bugüne kadar öncü şoklar baz alınarak ihtimal dahilinde uyarı verilen birkaç deprem oldu bunlardan biri (italya/perugia depremi) Çin’in bazı kesimlerindede yine uyarı dahilinde boşaltılan yerler oldu. Çoğunda büyük bir deprem gerçekleşmezken italya/perugia depremi dahil büyük deprem gerçekleşenlerde oldu italyada uyarıya rağmen 240’dan fazla kişi hayatını kaybetti.

    10 gün içinde ,15 gün içinde deprem olacak demek ,deprem kestirimi değil ,can kayıplarının önüne geçmez ,bu tür kişileri takip edip prim vermeyin dedik kaç kere ama hala aynı sorular geliyor..

    Einmal editiert, zuletzt von PergamoN ()

  • Youtube a bakarken şöyle bir video çıktı, daha önce paylaşıldımı veya izlediniz mi bilmiyorum ama isterseniz bir bakın.


    YAŞAYANLAR, ÖLÜLER BİRDE DENİZCİLER VARDIR.

  • PergamoN Merhaba hocam, sömestr tailinde yaptıği paylasimlarindan dolayi ünlu olan asyali bir dayi vardi(Dyson Lin).Bu dayı çok basit bir ardunio devresiyle depremleri takip ettiğini söylüyor, ve bugün silivri veya bursa 5 veya 6 üstü deprem olabilir paylaşımi yaptı( 10 gün içinde).Bu adamin kullandıgı devrenin tutarlılıği olabilirmi?

    o şarlatanın hesabı banlanmamış mıydı ya :)

    Scientia potentia est