Deprem Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Memleket beşik gibi sallanıyor. Allah yardımcımız olsun

    Ulu önderimiz, ebedi ve ezeli liderimiz, alemlerin sultanı Hz.Muhammed Mustafa (SAV)'ya salat ve selam olsun.

  • Kızıl kahin yine bilmiş miş :) bilime inanan insan sayisi ne kadar az.. Neyseki sanal ortamda tepki koyan dogru düzgün insanlarda var.


    Adam dünyanin deprem olabilecek yerlerine buralarda deprem olacak diyor isin ilginci sallayipta tutmayanlar degilde sallayipta tutturduklari gundem oluyor, nerede iste bizim gibi fal falcilik kehanet gibi sacma sapan seylere inanan ulkelerde..


    Bilimsel olarak en ufak gercekligi olmayan bir adama inanan onbinler..Yazik Ramazan hoca zamaninda buna ayari vermisti ama anlasilan hokkabaz hokkabazligina devam ediyor..Ee oda hakli soyledigine inanan aa adam bildi diyen bombos hie guruh var..


    Gece boyunca artcilar devam etti edecekte, bolge halki bu tur depremlere alisik aslinda..

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • AFAD Manisa da meydana gelen deprem için bilgilendirme yaptı


    Manisa, Akhisar'da meydana gelen 5,4 büyüklüğündeki deprem, Gelenbe sağ yönlü doğrultu atımlı fay üzerinde gelişmiş olup 09.25 itibariyle 212 adet artçı deprem olmuştur.


    En büyüğü 4,3 olmak üzere, 4,0'den büyük 8 artçı deprem meydana gelmiştir.


    Gelişmeleri takip ediyoruz.

  • Emsc ve afad’ın hızlı çözümleri oblik fay kandillinin çözümü sağ yanal doğrultu atımlı vermiş . Gelenbe fay zonu doğrultu atımlı bir fay Recai hoca’nın çözümü bekliyorum şahsen oblik fay çıkarsa gelenbe fay zonu değilde başka bir fay neden olmuş olabilir depreme.

  • 2020.01.23 12:22:46 38.9877 27.8413 6.0 -.- 3.3 3.8 KARABORKLU-AKHISAR (MANISA) İlksel

    2020.01.23 12:22:19 39.0027 27.8557 5.9 -.- 3.3 3.4 GOKCEAHMET-AKHISAR (MANISA) İlksel


    Durmuyor. 1 dakika içinde 2 tane =O.

  • 00YZbo.png


    Forumda bu adama inanan varsa allah aşkına engellesin.Takipten falan çıksın prim vermeyelim. Çizdiği alanlara bak direk türkiye haritasını alaymış. Birde tag yapıp gündeme sokmuşlar. Forumda olacağına inanmıyorum varsa da lütfen prim vermeyelim böyle şarlatanlara.

    Mustafa Kemal ATATÜRK 1881-19∞

  • 00YZbo.png


    Forumda bu adama inanan varsa allah aşkına engellesin.Takipten falan çıksın prim vermeyelim. Çizdiği alanlara bak direk türkiye haritasını alaymış. Birde tag yapıp gündeme sokmuşlar. Forumda olacağına inanmıyorum varsa da lütfen prim vermeyelim böyle şarlatanlara.

    Şimdi birkaç saat sonra Akhisar'dan 4.5 üstü bir deprem gelir, yine üst sıralara yükselir o arkadaş. Ama olan tek şey aslında bir artçı depremdir. Ama bunu gidip tweet olarak atsan kendisi değil takipçileri savunur o arkadaşı. Çünkü beyinleri yıkanmış bir ordu gibi davranıyorlar.

  • Şimdi birkaç saat sonra Akhisar'dan 4.5 üstü bir deprem gelir, yine üst sıralara yükselir o arkadaş. Ama olan tek şey aslında bir artçı depremdir. Ama bunu gidip tweet olarak atsan kendisi değil takipçileri savunur o arkadaşı. Çünkü beyinleri yıkanmış bir ordu gibi davranıyorlar.

    Yazmazsam çok içimde kalır. Bir bakanımız geçenlerde sığır varlığında 1. ciyiz demişti. Ne yazık ki harbiden de sığır kaynıyor memleket ^^ ?(.

    Einmal editiert, zuletzt von Onur35 ()

  • Daire içine aldığım küçük depremlerin dikkatli izlenmesi gerekiyor. Nasıl bir dağılım yaptığı, zaman/oluş grafikleri çok önemli. siyah çizgiyle çizdiğim Soma/kırkağaç fay zonunun bakır segmenti ,bilenler varmı bilmiyorum o bölgedeki askeriye ile yüksek dağın arasında katmanlı yükselir bazı yerler o bölgenin graben yapısıyla alakalı 5.4Mw bakır segmentinin üreteciği en büyük deprem değil. 5.4Mw segmentin doğu parçasında olmuş,Batısında belirgin bir hareket yokken küçük bazı depremler mevcut.3543676cfe6dcd7973d0.png

    9bb2ccc0883c9e06.jpg

  • canbayrock tamamen bölgenin jeolojik yapısıyla alakalı, her depremin karakteristliği farklı ne getireceğini kestirmek çok güç.


    Aynı bölgenin 15-20Km güneybatısında 12 Eylül 2016 tarihli 4.6M Akhisar depremi mevcut o depremde bile yoğun artçı aktivetisi gözlenmiş olup artçı sayısı 500’ü geçmiştir.4.6’yı takip eden saatler sonra 4.5’lik bir deprem daha meydana gelmiştir. O depremin artçıları ,çizdiğim siyah daire devam eden depremlerin lokasyonu.


    c6c06dd4287163c7e225d.jpg


    4.6’lık depremin açıklaması( alıntı ramazan hocanın makelesinden) Haritada görüldüğü üzere ana deprem ve sonrası mikro-küçük depremler KKB-GGD gidişli yaklaşık 30 km uzunluktaki Kırkağaç-Soma fay zonu; KKD-GGB gidişli Akhisar-Sındırgı arasında uzanan yaklaşık 35 km uzunluktaki fay zonu (Gelenbe) ve KB-GD gidişli Akhisar-Akselendi-Gölmarmara arasında uzanan yaklaşık 40 km uzunluktaki fay zonu olmak üzere 3 fay zonunun kesişim bölgesinde yoğunlaşmaktadır.

    dc809d0fb85deefe743c.png


    Fayların uzunlukları dikkate alındığında bu üç faydan birinin tek parça halinde kırılması halinde üretebileceği deprem büyüklüğünün 6.5 - 7.0 arasında olması beklenir. Ancak fay geometrisi dikkate alındığında bu fayların 10-15 km uzunlukta birkaç parça halinde büyüklükleri 5.5 ile 6.5 arasında olabilecek depremlerle kırılacağı söylenebilir. Ancak bu üç fayın kesişim bölgesinde yoğunlaşan depremlerden, elimizdeki sadece sismolojik verilerden bu üç fay zonundan hangisi üzerinde deprem riski olduğunu ve daha büyük bir depremin ne zaman geleceğini söylemek mümkün değildir.

    EMSC tarafından yapılan ana deprem (M 4.8) ve sonraki (M 4.5)
    büyüklüğündeki depremlerin fay düzlemleri çözümleri, KKB-GGD gidişli sol yanal atımlı faylanmalara işaret etmektedir. Bu faylanma ise Kırkağaç-Soma fay zonunun Akhisar'a doğru olan uzantısı olabileceğini göstermektedir.

    Üçlü birleşim bölgesinde büyüklüklükleri 1.8 ile 4.6 arasında değişen 150 deprem meydana geldi. Sadece deprem sayısı dikkate alınarak ve artmasına bağlı olarak, bu depremlerin arkasından daha büyük bir deprem gelir diyebilmek için, bu üç fay zonu boyunca yerel ağlar kurarak her bir fay yakından gözlenmelidir. Buradaki temel sorun bu depremler ile olası gelecek büyük deprem arasındaki zaman penceresi.. Yani 150 depremden sonra ne zaman sonra büyük bir depremin olup olamayacağı sorunu dışında, ne zaman sonra olabileceği en büyük bilinmezi oluşturmaktadır.

    Ayrıca bu üç fay zonunun gerek aletsel, gerek tarihsel ve gerekse de tarihsel-öncesi deprem davranışları bilinmemektedir. Bu faylar üzerinde deprem kestirimi yapılabilecek deprem haberci (deformasyon, manyetik, radon, ph, sıcaklık, su seviyesi değişimleri vb..) istasyonları ve yerel jeodetik ağlar mevcut değildir. Bu kadar bilinmeyenler ortadayken, küçük depremlerin sayı olarak artması da büyük bir deprem olacağı tanısı anlamı taşımaz.