Deprem Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • kuzey anadolu fayının güney kolundaki enerji 1999 depreminde çıkan enerji ile rahatlama olmusmudur yada tam tersi enerjinin büyük kısmı oraya sıkışmış mı olmuş olurmu yada sacmaliyormuyum PergamoN  Ilker Gunebakan  Narsil

    PergamoN ve Ilker Gunebakan hocam yazmis ama bende fikrimi ileteyim,1999 17 agustos depreminden sonra (ki bu faydaki kirilma buyuk bir enerji aciga cikardi) 2 tarafa stres verdi. 1.si duzce fayi digeri marmara denizi icindeki fay dizisi. Biliyoruz ki duzce fayi hemen 3 ay sonra kirildi,yani verilen stres eklenince fayda biriken enerji bosaldi. Gelelim sizin sorunuza biliyoruz ki marmara ya girerken Kafz 2 kola ayriliyor ve elbette stres bu 2 faya iletildi ancak kime ne kadar iletildi bilemeyiz.Cenk hocanin calismalarinda coulomb stresi modellemeleri var bulabilirseniz fikir sahibi olursunuz coulomb etkisi ile ilgili.Ayrica tarihsel depremlere baktigimizda buyuk maara denizi depremi oncesinde(3-11 yil) buyuk bir izmit depremi olmus, buda stresin marmara denizine iletildiginin bir diger kaniti..

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Besiktas deprem beklemediği yer yok ki :) 2 haftadır kıyı egede deprem bekliyor..


    Akdeniz havzası özellikle rodos,karpathos civarı uzun süredir bu tür depremler üretiyor geçmiş sayfalarda (eski baya) bölgenin tektoniği ile ilgili paylaşımlarım mevcut

    +4,+5’ler birşey ifade etmiyor ayda 1-2 kez gerçekleşir 5’lik deprem.


    İlla birini takip edecekseniz ahmet yakut’u takip edin en azından sismik hareketlerden (microdeprem) birşeyler çıkarıyor. (Büyükleri bilemez genelde) bırakcam falan der ama bırakmaz :)

    Sismik hareketleri takip ettiği için söylediği çoğu yerde 4-5 arası deprem olur. Max verdiği değer genelde 4.7/5.1’dir çünkü sık gerçekleşir.

    Büyük deprem oluncada hesapda hata yapmıştır..

  • İlla birini takip edecekseniz ahmet yakut’u takip edin en azından sismik hareketlerden (microdeprem) birşeyler çıkarıyor. (Büyükleri bilemez genelde) bırakcam falan der ama bırakmaz :)

    hahaha :)) valla buna baya güldüm

    Ne çok benziyor sektörlerimiz

    Bastardı dahil birçok dost bırakacağım der ama bir türlü bırakamaz😊

    Tıpkı Cüneyt Arkın’ın Alageyik filmindeki hali gibi , fakat deprem bilim daha bağımlılık yapıyor çünkü işin ucunda Can var

  • Arduino uno ile deprem mi bulunuyormuş vay be. Arduino uno gibi uyduruk atmega tabanli pwm frekansi bile ayarlanamayan 8 bitlik kartla kitalar arasi deprem kestirim sinyali analiz edebilmek İMKANSIZDIR.

    Kısaca söylemek gerekirse tam anlamıyla sallamış.

    Einmal editiert, zuletzt von Fease ()

  • Twitter da 'dysonlin1' isimli çinli kullanıcı çok ilginç şeyler paylaşıyor,sanırım bir cihazla ölçüm yapıyor,10 gün içinde istanbulda deprem olacağından bahsetmiş. Blog linki;

    https://quakeforecast.blogspot…110m6m7-110-m6m7.html?m=1


    Bu adam nasıl bir cihazla ölçüm yapıyor anlayamadım ama tek anladığım bir tür enerji algılıyor ve bu enerji istanbul istasyonunda ani bir çizgi göstermiş ve istanbul ve yakınında deprem uyarısı yapmış adam. Peki bu adam türkiyede istanbul haricinde hangi istasyona sahip? İstanbul haricinde belki antalyada da böyle bir çizgi görülecekti? Yani kalkıp akdenizdeki deprem bu beklentimi karşılamıyor diyorsa bu adam; yakın çevresinden kastı baya geniş bir alan ve tahmini tüm türkiye için geçerli olabilir ancak. Niye istanbul diyerek bu kadar panik yaratıyor? Mantıklı bir açıklaması varsa da bu tahmin çok geniş bir alan için tahmin yapılmış bence. Senpai sismogramlarda akdenizdeki depremin istanbuldakilere yansımasını gayet açık göstermiş. Demek ki türkiyenin güney ucundaki deprem neredeyse en uç kuzeyinde sismogramlara etki edebiliyor. O zaman bu tayvanlı adamın da istanbul için spesifik bir uyarı yapabilmesi mümkün değil. Var ise gerçekliği bu enerji olayının noktasal tahmin zor gibi görünüyor. Adam bildiğiniz takipçi toplamış kendine. İstanbullular sayesinde takipçi sayısını ikiye katlayacak neredeyse..