Beiträge von firathyt

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)

    Bi haftadir adam akilli eve giremiyordum,simdi isten geldim tam eve girecekken bu mesaji okudum ve girmeye korkar oldum,bende aksamki yayinda bir kac senemiz daha var diye biraz rahatlamistim. Depremin zamani tahmin edilemez biliyorum ama bu kadarda yakinmiyiz buyuk depreme gercekten?


    Bu arada bu ay icerisinde evi tasimayi dusunuyorum(gungorende 30 yillik bir binadayim) ve mumkun oldugu kadar eve girmemeye calisiyorum.

    ve soyyle bir tweet atmis hem tuurkce hem ingilizce ; "İstanbul'daki sevgili dostlar, lütfen rahatlayın. Dünyada Ocak ayından bu yana 200'den fazla M 5.7+ deprem yaşandı. Bunlardan sadece 3'ü Türkiye'de meydana geldi. Her 5-6 büyüklüğünde deprem için hayatınızı bekleyemezsiniz. Farkında olmak güzel, ama hayatını yaşa.

    Bu adam nasıl bir cihazla ölçüm yapıyor anlayamadım ama tek anladığım bir tür enerji algılıyor ve bu enerji istanbul istasyonunda ani bir çizgi göstermiş ve istanbul ve yakınında deprem uyarısı yapmış adam. Peki bu adam türkiyede istanbul haricinde hangi istasyona sahip? İstanbul haricinde belki antalyada da böyle bir çizgi görülecekti? Yani kalkıp akdenizdeki deprem bu beklentimi karşılamıyor diyorsa bu adam; yakın çevresinden kastı baya geniş bir alan ve tahmini tüm türkiye için geçerli olabilir ancak. Niye istanbul diyerek bu kadar panik yaratıyor? Mantıklı bir açıklaması varsa da bu tahmin çok geniş bir alan için tahmin yapılmış bence. Senpai sismogramlarda akdenizdeki depremin istanbuldakilere yansımasını gayet açık göstermiş. Demek ki türkiyenin güney ucundaki deprem neredeyse en uç kuzeyinde sismogramlara etki edebiliyor. O zaman bu tayvanlı adamın da istanbul için spesifik bir uyarı yapabilmesi mümkün değil. Var ise gerçekliği bu enerji olayının noktasal tahmin zor gibi görünüyor. Adam bildiğiniz takipçi toplamış kendine. İstanbullular sayesinde takipçi sayısını ikiye katlayacak neredeyse..

    Banada sacma geliyor ama bi yandanda tum dunyada tahminler yapiyor cok dikkatimi cekti,hatta istanbulada. Bir cihaz kurmuslar yeni farkettim twitter hesabi 'ditraniumtr'

    Ve butun bu islerin basinda oldugunu dusundugum adamin twitter adresi 'fahoogerbeets'

    Artçılar kesilmiş gibi duruyor normale döndük.

    Ben nedense ilk defa biseyden bu kadar korktum,gozum surekli kandilli nin sitesinde,anlik olarak takip ediyorum istemsizce tr deki depremleri. Oturdugum yerde sallaniyormus gibi hissediyorum. En kotusu de o gunden beri eve gidemiyorum,ust degistirip dus almak disinda. Cunku binamiz eski ve disinda cok fazla siva catlagi var beni cok korkutuyor bu goruntu.


    Evet artcilar durdu gibi,7-8 saatte bir oluyor artik marmara bolgesinde,ama her an buyuk bi deprem olacakmis gibi surekli teyakkuz halindeyim iyice piskolojim bozuldu.