Deprem Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Hocam zaten adam da kendisini jeoloji bilimcisi olarak tanıtmıyor ki farklı bir tez savunuyor deprem konusunda ki geçmişte başarısı var. Kendisi gökbilimci tamamen yer bilimi gökbilimine bağlamaktan ziyade gezegenler arası hareket ile yola çıkıyor tabi ki jeo bilimine tamamen zıt bir bilim ancak sonuç veriyorsa yine de bir kenarda durması gerekebilir

    Verdiği sonuç neyi ifade ediyor? Kime göre başarılı?

    Endonezyada veyahut filipinlerde 5 ay içinde büyük deprem olacak demenin hiç bir geçerliliği yok 6’lık bir depremden sonra medya bide hemen bildi diye lanse etmezmi ,bu bilimin hakiki uzmanlarını çıldırtacak cins’ten :)


    Bu bölgelerin büyük depremleri mega deprem +8’dir 6’lık 7’de dahil 3-4 ay içinde olacak demenin bir anlamı yok ortalaması zaten 3,5 ay 7’lik bir depremin.

    Mega deprem olacakmı bunu söylesin?


    Ülkemizin ortalaması ise yanlış hatırlamıyorsam akdeniz dahil +4 2-2,5gün +5 2-3 ay olması lazım bu ortalama tabi

    1 ayda 2 ayrı deprem yaşanıp 5 ay olmayadabilir tüm bu istatistikler ortadaken dedikleri hiç bir anlam ifade etmiyor, Anca bilgisiz halkı kandırır.

    Einmal editiert, zuletzt von PergamoN ()

  • ne kadar enerji biriktirdiyse hocam, ancak tarihsel depremler, fayın uzunluğu, geçen süre dikkate alındığında 7 ve üzeri bir depremle kırılacak, yalnız özellikle Cenk hocanın belirttiği şeyler var 1999 depreminin episentırı gerilimin en az olduğu yerdi, yani şu demek fay kırılmaya uçlardan başlıyor ortada birleşiyor, en azından 99 depremi için bu durum ortada, benzer durumu marmara denizi içerisinde de görebiliriz. Mikro depremlerin takibi bu yüzden önemli..

    Uclardan basliyor ortada bulusuyor kismini anlamadim. kumburgaz fayinin basi ve sonunda baslayip ortada bulusuyor mu diyorsun ?

  • Uclardan basliyor ortada bulusuyor kismini anlamadim. kumburgaz fayinin basi ve sonunda baslayip ortada bulusuyor mu diyorsun ?

    fayı bütün olarak değilde segment segment değerlendirin hocam, mesela kumburgaz segmenti kırılmadan önce boyu ne kadar 40-50 km, bunun doğu ve batı uçlarında mikro depremler görebiliriz demek, size konuyla ilgili bir video atayım izleyin..


    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Konu yine panik havasına dönmüş. Maalesef toplu şizofreni yaşatıyorsunuz birbirinize. 1 yıllık depremlerin aylara göre dağılımı... 2017

    358690e85e4d22bde7a.jpg

    Nacizane tavsiyem keyifli bir pazar moduna girin. Gidin açık havada bir piknik yapın konuyu takibi bırakın bir süre sevdiğiniz hobiler yapın...

    Sanki yaz gelince daha bi sıklaşıyor gibi geliyor depremler bana hep. benim gibi düşünen var mı

  • En basindan beri ne zaman suskunluk olsa bizim hissedecegimiz sekilde deprem oldu hep. Sanirim susmamasi daha iyi. Gerci susmayip ana fayda oldumuda sikinti. Ne olucaksa olsun artik diyip isin icinden cikmak en iyisi.

    katılıyorum hocam size ne zaman sussa 4 büyüklüğünde bi artçı geliyor meydana

    Scientia potentia est

  • fayı bütün olarak değilde segment segment değerlendirin hocam, mesela kumburgaz segmenti kırılmadan önce boyu ne kadar 40-50 km, bunun doğu ve batı uçlarında mikro depremler görebiliriz demek, size konuyla ilgili bir video atayım izleyin..


    5.8 in oldugu depremin altinda kumburgaz fayi var ve ordan kirilmaya basliyor. Kirilma devam ediyor ta ki adalar fayina yaklasincaya kadar. Sen ortada bulusuyorlar diyince fayin her 2 ucunda baslayip ortada bulusuyor zannettim. Video 1.5 saatmis. Aksam izleyecegim.

  • 5.8 in oldugu depremin altinda kumburgaz fayi var ve ordan kirilmaya basliyor. Kirilma devam ediyor ta ki adalar fayina yaklasincaya kadar. Sen ortada bulusuyorlar diyince fayin her 2 ucunda baslayip ortada bulusuyor zannettim. Video 1.5 saatmis. Aksam izleyecegim.

    videonun ortalarından itibaren izleyebilirsiniz..

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Ülkemizin ortalaması ise yanlış hatırlamıyorsam akdeniz dahil +4 2-2,5gün +5 2-3 ay olması lazım bu ortalama tabi

    1 ayda 2 ayrı deprem yaşanıp 5 ay olmayadabilir tüm bu istatistikler ortadaken dedikleri hiç bir anlam ifade etmiyor, Anca bilgisiz halkı kandırır.

    Hocam ülkemiz için 4 ve üstü deprem oluş sıklığı , ortalama 2/3 gün mü gerçekten

    Bu bana hiç ama hiç mantıklı gelmiyor

    2/3 ay olmasın bu

    Gerçekten hayret ederim 2/3 günse

  • Hocam ülkemiz için 4 ve üstü deprem oluş sıklığı , ortalama 2/3 gün mü gerçekten

    Bu bana hiç ama hiç mantıklı gelmiyor

    2/3 ay olmasın bu

    Gerçekten hayret ederim 2/3 günse

    İstatistiklere akdeniz havzasını dahil ediyorlar karasalda daha fazla olabilir ama akdeniz dahil ortalama 2 günde bir +4 deprem meydana geliyor

    Bu depremlerin %65-70’i akdeniz’de meydana gelir.

    Ülkemizdeki sözde tahmincilerin isim vermicem çok fazla;

    Akdeniz (giritde ) +4,5 deprem bekliyorum 1 hafta içinde demesi birşey ifade etmiyor.


    Zaten sismik aktivite olan bir bölgede (microdeprem) +4 deprem bekliyorum demek birşey ifade etmiyor.


    Bu tür şahıslar bu konu hakkında bilgisiz,depremden korkan halkı kandırır anca halk aaa bak gerçekten biliyor diye atlıyor hemen .

    Ama hiç sorgulamazlar Denizli/ acıpayam ,denizli/bozkurt, çankırı/çerkes güncel silivri depremi dahil bilen tek bir sözde tahminci varmı? YOK



    Kullandıkları veriler grafikler,gaz çıkışı, elektromanyetik dalgalar vb. Bunlarında kesin bir geçerliliği yok hangi fayda,hangi büyüklükte bir depremi işaret ediyor bilmek mümkün değil

    3 Mal editiert, zuletzt von PergamoN ()

  • Unutmamak lazim arkadaslar. Bir deprem tahminin bilimsel olarak dogru kabul edilmesi icin 3 faktorunden net sekilde verilmesi gerekir. Konum-Zaman-Aciga cikacak enerji miktari. Bunun disindaki tum tahminler bilim dunyasi tarafindan kabul gormez ve yaniltici olur.

  • İstatistiklere akdeniz havzasını dahil ediyorlar karasalda daha fazla olabilir ama akdeniz dahil ortalama 2 günde bir +4 deprem meydana geliyor

    Bu depremlerin %65-70 akdeniz’de meydana geliyor.

    Evet denizdeki depremleri de ekleyince epey fark ediyor

    Ege ve Akdeniz açıkları sayılmazsa 2/3 haftada bir , sayılırsa 2/3 günde bir 4 ve üstü deprem oluyor

    Rastgele seçilen bir yıla bakalım

    cbaa3.jpg


    Ama Girit ve Mora’daki depremler neden bizim ortalamaya giriyor , enteresan

    Einmal editiert, zuletzt von Cold.EFso ()

  • 1,8 1,9 2,5 luk deperemleri paylaşmanın anlamı nedir anlamadım, sana denk geldi arkadaşım ama çankırı da 1,9 deprem olmuş. kamyon geçse 1 büyüklüğünde deprem oluyor tabiri caizse, biraz daha sağlıklı ilerlenmesi taraftarıyım. Aksi durumda ne okduğumu bile anlamıyorum.

  • 1,8 1,9 2,5 luk deperemleri paylaşmanın anlamı nedir anlamadım, sana denk geldi arkadaşım ama çankırı da 1,9 deprem olmuş. kamyon geçse 1 büyüklüğünde deprem oluyor tabiri caizse, biraz daha sağlıklı ilerlenmesi taraftarıyım. Aksi durumda ne okduğumu bile anlamıyorum.

    Mikro deprem takibi bakımından 1'lik deprem bile paylaşılmalı (söz konusu faylar üzerindeki).