Deprem Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Hayır tabğiki biz polis değiliz, bir çok yerde satılıyor örnek av mazasında yüzde 90 bulursun. Benim orada demek istediğim konu eğerki beklenen büyük deprem olduktan sonra aynı geçen günkü 5.8 deki gibi hatlar giderse ne yapacağız, ya enkazın altında kalırsan sana nasıl ulaşacaklar, burada önemli olan şey her senaryoyu düşünmek, ben şahsen telsizlerimin bataryasını doldurmaya başladım.

    biz 99 depreminde telsiz kullanarak Avcılar’da göçük olduğu bilgisini güvenlik güçlerine iletmiştik ve taksilerin kullandığı telsiz merkezinden taksi şöförlerinin verdikleri bilgi dogtultusunda ekiplere bilgi geçtik . Ne olursa olsun telsizler her zaman çalışır

  • evet aynen öyle oldu hatta saat 2 çıvarıydı ama duvarlarda çatlak yaptı çok iyi hatırlıyorum çünkü bizim evde ilk depremde baya kartonpierler tıkılmıştı onları tamir ettik sonra bu deprem oldu ve tekrar çatladı . Ben giriş katta oturuyordum dışarı çıkabildim ve binanın şaklamışsınız izledim

    Senin dedigin artciyi hatirliyorum. Sabah 7 civarinda olmustu. 5 civari olan bir artciydi ancak 5.5 in ustunde de degildi.

  • biz 99 depreminde telsiz kullanarak Avcılar’da göçük olduğu bilgisini güvenlik güçlerine iletmiştik ve taksilerin kullandığı telsiz merkezinden taksi şöförlerinin verdikleri bilgi dogtultusunda ekiplere bilgi geçtik . Ne olursa olsun telsizler her zaman çalışır

    İşte benim demek istediğim konu bu hatlar gider. ama uydu gitmez. Telsiz çok ama çoook önemli hayati önem arz ediyor dikkatinize !!!

    İstikbal Göklerdedir -Mustafa Kemal Atatürk

  • semih hocam bizim bahsettigimiz 17 agustosun en buyuk artcisi konusu.o da 5.8 idi.13 eylul 1999..suzin bahsettiginiz baska bir artcidir.o kadar fazla olmustuki..resmen alismistik depremle yasamaya.

  • Senin dedigin artciyi hatirliyorum. Sabah 7 civarinda olmustu. 5 civari olan bir artciydi ancak 5.5 in ustunde de degildi.

    Hocam bu gündüz 2 de oldu çocuklar okuldaydı ve 15 gün tatil oldu ben dahil bütün İstanbul o gün içimize bir sıkıntı bir kaygı oluştu tam bir belirsizlikti

  • Arkadaşımın oğlu Master deprem üzerine yaptı ve bu depremle ilgili olarak şunu demiş fay hattının başında olmuş depremler buda beklenen fayın kurulmadığı anlamına geliyormuş

  • Artçılar normal dağılım göstermiyor.


    Uzmanlık alanım veya okuduğum bölüm deprem bilimi üzerine değil öncelikle bunu belirteyim.Deprem takibini amatör ama uzun yıllardır yapıyorum bir çok makale okudum (yerli,yabancı) normal bir vatandaş’dan okuduğum bölüm (coğrafya) ve deprem merak’ımında etkisiyle daha bilgili olduğumu düşünüyorum.


    İlk deprem 4.7m dahil 5.8m’lik depremin Fay çözümü Cenk hoca’nın haritasındaki fayla uyumlu gözüküyor lokasyon olarakda yönü olarakda buraya kadar sorun yok o fay olduğunada büyük ölçüde emin iyi hoşda artçı dağılım niye fay çözümüyle uyuşmuyor hoca? Televizyona çıkmadan önce kendi hesaplarından daha bilgilendirici paylaşımlar yapıyordu soruları yanıtlıyordu . Televizyonda aynı şeyleri tekrarlamaya başladı..


    b015c8a19950a130a.jpg

    Söz edilen fay KD/GB yönlü 10-12km civarlarında bir fay çözümde aynı yönü verdi en büyük 2 depremde aynı yönde gerçekleşti geri kalan artçı dağılım doğuya gidiyor bu normalmi?



    2011-2012 temmuz/haziran marmaraereğlisi açıkları 5.1/5.2m depremleri nin çözüm ve artçı yönlerinde böyle bir durum yok net gözükmesi için 3’lük depremleri aldım sadece


    805930fb5.png14de10d890.png


    buda 5.8’luk depremin + 3’lük artçı dağılımı

    6a4706a.png

    Çözümlemelerde hata yoksa artçı dağılımda tek bir fay etkili değil bence ,bir kere yoğun artçı dağılım çözüm yönüne aykırı doğuya gidiyor.

    2- o yöne hariç birde kuzey/ güney dağılım mevcut fay ters faylanma (bindirme,sıkışma) çözümü verdi bu tür faylanma sıkışan bölgede küçük ama birden fazla faylanma meydana getiriyor genelde bölgede tek bir tali fay olduğuna eminmi ,eminmiyiz?


    186d5419f13.png

    Afad’ın saha çalışmalarından çıkacak sonucu merakla bekliyorum. Çözüm ve dağılım bence normal değil

    456a6a03b515.jpg

    2 Mal editiert, zuletzt von PergamoN ()

  • Artçı olur niye olur. Artçı kesilir niye kesilir. Her şeyi kötüye yorumlayacaksak yaşamayalım. Ne kadar karamsar İnsanlarsınız. Konu hakkında bilginiz yoksa kendi hissiyatınıza göre iyi, kötü yorumlamayın. Bir sürü insan okuyor telaş yapıyor.

    Mustafa Kemal ATATÜRK 1881-19∞

  • ve büyük deprem gerçekten büyük olacak demiş allah hepimizi korusun bazen düşünüyorum ölmekmi daha iyi diye çünkü Kartal’da bir bina çöktü bir hafta enkaz kaldırmadılar .bilim adamları depremde ölenlerden 10 kat fazla kalanlarda kayıp olacak diyor. Gerçekten allah korusun bizi

  • Artçı olur niye olur. Artçı kesilir niye kesilir. Her şeyi kötüye yorumlayacaksak yaşamayalım. Ne kadar karamsar İnsanlarsınız. Konu hakkında bilginiz yoksa kendi hissiyatınıza göre iyi, kötü yorumlamayın. Bir sürü insan okuyor telaş yapıyor.

    Siz 99 depremini yaşamadınız sanırım

  • Hocam bu gündüz 2 de oldu çocuklar okuldaydı ve 15 gün tatil oldu ben dahil bütün İstanbul o gün içimize bir sıkıntı bir kaygı oluştu tam bir belirsizlikti

    Ben senin 6.5 dedigin depremi anlatiyorum. 6.5 degil 5 civariydi. 5.8 lik depremde okul acildiginda oldu. 2 hafta tatil oldu. Onuda anlattim burda. Yani 6.5 olmadi.