Deprem Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Arkadaşlar şimdi uyandım belki 2 saat uyumusuzdur normal 5 büyüklüğünde bir deprem olsa ben dahil İzmir halkı takmaz bile deprem oldu der yatağına yatar ama tam fay ustunde olmamızdan dolayı çok şiddetli sallandik uykumdan nasıl kalktım bilmiyorum müthiş bir uğultu cam bardaklarin ve diğer eşyaların yere düşmesi ve evdeki çığlıklar tek hatırladım şey gerckten gece olan depremler çok korkutucuymus insan çok savunmasız kalıyor Allah korusun bu şiddette İstanbul da olsa ne olurdu düşünemiyorum..

  • Kesinlikle daha uzun surseydi 30 Ekim depremini geride bırakırdı hasar anlamında..

    Öncelikler herkese geçmiş olsun.


    Evet deprem yıkmamış ama ,eski binalara bundan sonraki depremlerde yıkılması için son balyozu vurmuş olabilir. Gayet sert darbe yapmış.


    Kentsel dönüşüm , bina yenileme adı ne ise bir an önce başlanmalı , başlananlar bitirilmeli .


    Çok geç kaldık çok

  • Tüm İzmir halkına çok geçmiş olsun, yapılaşma konusunda İzmir çok kötü durumda belediye, devlet hızla el atmalı özellikle kadife kale tarafı felaket gece olan depremler çok ürkütücü 99 depremi hala hafızalarda Allah Ülkemizi daha beterinden korusun

  • Geçmiş olsun İzmir. Normalde 4.9- 5 Şiddetinde deprem yaşasam aldırış etmem şahsen çok yaşadığım için, şimdi biraz fazla hissedilmesi zeminle alakalı bir durum. İzmir ve çevresine acil kentsel dönüşüm projeleri gerekiyor tek ora değil İstanbul vesair deprem bölgesi olan her yer için geçerli.

  • İzmir'de karadaki faylarda olacak bir depremde onbinlerce inasanın kaybedileceği aşikar maalesef. 4.9 olan bir depremde bile böyle olduysa 6 ve üzeri olacak bir depremi düşünmek istemiyorum.

  • Biran önce kentsel dönüşümde ki evlerin yıkılıp yapılması lazım. İyi ayakta duruyorlar biriside bizim bina kolon içi demirler çürük dökülüyor durum vahim.

    Iste ekonomi bu yüzden cok önemli, refah seviyesi yüksek bir toplum olsak, bu sıkıntıları en aza indirecek önlemleri almakta kimse tereddüt etmez. Deprem İstanbul'da ya da nüfus yoğunluğunun çok yüksek olduğu bir lokasyonda yaşanırsa olabilecekleri hepimiz biliyoruz.

  • İzmir'de büyük deprem olma potansiyeli hâlâ var mı? Son büyük depremden sonra artık olmaz diye sanıyordum. 4-5'lik depremler o bölgede hep oluyor zaten.

  • İzmir'de büyük deprem olma potansiyeli hâlâ var mı? Son büyük depremden sonra artık olmaz diye sanıyordum. 4-5'lik depremler o bölgede hep oluyor zaten.

    Bölgede 6.5-7.2 büyüklüğünde deprem üretebilecek 13 tane fay hattı olduğu ve bunlardan bazıları şehrin tam altından ya da yakınından geçtiği için, şehrin tam altında 330 yıldır kırılmayan bir fay olduğu için İzmir'de büyük deprem potansiyeli her zaman var ve olacak. Evet son büyük depremde faylardan biri kırıldı, o fay uzun süre büyük deprem üretmeyecek ama çevremizde bazıları tam da altımızda olmak üzere aynı potansiyele sahip en az 10 tane daha canavar var malesef.

  • İzmir'de büyük deprem olma potansiyeli hâlâ var mı? Son büyük depremden sonra artık olmaz diye sanıyordum. 4-5'lik depremler o bölgede hep oluyor zaten.

    İzmir körfez fayi var hocam 1688 de 7.0 siddetinde deprem yapmış o fay o tarihlerden beri sessiz PergamoN hocam siz ne düşünüyorsunuz bu fay hakkında uzmanlar ustüne basa basa anlatıyor bu fayın tehlikesini büyük izmir depremi bi faydamı olur beklenen

  • Kesinlikle katılıyorum. İzmir’deki evlerin çoğu gecekondu gibi yapılmış evler. Bundan sonraki bu kadar şiddetli bir depremde Allah korusun bir çok ev yıkılabilir.