Kasım Ayı Görünümü Hakkında Bilgi

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Kasım ayınin ilk gunleri icin bilgi vermistim. Kartepe'ye yakin olanlar yogun kar ve ortu gorebilecek. Karsiz duramam diyenlerin oraya gitmesini tavsiye ederim..


    4 Kasim'da batida yagislar gozukecek.


    Ayın 20 sine kadar ise onemli bir soguma gozukmuyor. Soguklar daha cok Bati Kuzey ve Orta Avrupa'da etkili olacak. Biz ise sicak tarafta kalacagiz.


    Avrupayi etkileyecek soguklardan sonra atmosfer bir sure dinlenmeye gececek ve yeni ataklar icin güç toplayacak diyebiliriz.


    Aslinda 12 13 Kasim civari bir hareketlenme beklentim var ancak kuzeyde yeterli derecede soguk olmayacagi icin sistem gelsede onemli bir soguma olmayacak.


    Bu durgun surec 20 Kasima kadar yuzde 90 ihtimalle surecek.


    Geriye kalan 10 gunluk surec nasil gececek henuz net degil. Bu kadar durgunluktan sonra salinim olup olmayacagini uzun vadeli verilerden takip edip gorucez. Tecrubelerim bu surec aysonuna kadar surebilir diyor. Tabi herhangi bir veriye dayanmadan soyluyorum bunu. kasim sonunu hatta Aralik ilk haftasinida gorebildigim veri var (CFS degil) ancak sure cok uzun oldugu icin degisime acik. Oyuzden suanlik bende kalsin :)


    Onumuzdeki hafta son 10 gun ile ilgili bilgi vericem. Bir sekilde kasimi en azindan ortalamalarda kapatmaliyiz.


    Aylik tahminler riskli olup tam tersi sonuclarda dogurabilir. Sonucta yapilan tahmin 30 gunluk. Yanilmam halinde bu baslik altinda yeniden bilgi vericem. Umarim yanilirim. Bu ayda soguk havaya ihtiyacimiz var. Kisin geri kalani acisindan cok onemli.


    Sadece suanki gidisata bakarak İstanbul'a ilk kar 21 Kasim-15 Aralik arasi donemde duser gibi gozukuyor. Bu 25 Kasim mi olur yok 15 Aralik mi hep beraber gorucez. Yani Araligin 15 inden sonra kalmayabilir diyor atmosfer bize. Suanki gidisata bakarak..
    Kismetimizde ne zaman gormek varsa artik.


    17 18 Kasim civarinda kis tahminimi yayinlayacagim.


    Bol karli gunler.

  • Bahçeli Reis'in dediği gibi hiç mi gülmeyeceğiz, hiç mi mutlu ve huzurlu bir gün geçirmeyeceğiz demek içimden geldi. :D

  • Hayırılısı olsun.Herşey zamanın da güzel.Benim gözümde bol ayazlı, bol sisli, bol puslu günlerinde yeri başka.

    Herkesjn kendine gore bir zevki var. Bende yaz haric yagmur sevmiyorum. sisli puslu soguk havalar daha cok hosuma gidiyor.

  • Tahmin icin zihnine, emegine saglik ustad. Ayrica asagida Weatherbell'in Ecmwf-Gfs performans analizi var. Mavi renk ecmwf, kirmizi renk gfs.

    Asagida noaa'nin ecmwf-gfs performans analizi var. Kirmizi gfs, siyah ecmwf.