Karalama Tahtası

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Kış son şansıda elimizden kaçırarak bitti. Ha zaten hiç gelmeyen şey biter mi :). Ama bunun adı kışsa bitti. Bu saatten sonra dönmez o soğuklar bize. Avrupa olunca istikrar abidesi çünkü modeller, veriler. Bir an evvel bahar tam manasıyla gelsin de bari oraj kovalayalım.

  • @4 Şubat güneşli bir İstanbul sabahından iyi pazarlarr efenim.. 8) Sizin şu rüzgarlardan güzel haberler var mıdır diye aklıma geldi ? Zira insanların bunalım takılmalarından dolayı içim oldukça sıkıldı..

  • Bu arada şimdi baktım, Mgm ayı 25'inde trakyadan kar yağışını sokmuş hayırlı olsun diyelim. İnşallah güzel bir şekilde faydalanabiliriz bu sistemden..

  • bu forumdaki kardeşlerin yaşının genelde 20 li yaşlarda olduğunu tahmin ediyorum.


    o sebepten bu ülkede her kış kar yağdığını zannediyorlar. evet... son 10 yıl hemen hemen her sene kar görüldü. ama inanın bu bizim ülkemizin doğal hali değildir. doğu ve iç bölgelerle yüksek kesim hariç bizim ülkemizde her yıl kar yağmaz zaten.


    benim yaşım 47 bursa şehir merkezinde hayatım geçti. çocukluğumda bir veya birkaç kere kar gördüm ama gerçekten kar denecek miktarda sadece 1981 de on yaşımda kar gördüm. yarım metre kar yağdı o sene.


    onun dışında her yıl beklerdik kar yağsın diye ve yağmazdı.


    yani bu son on yılda her sene yağdı diye yağacak anlamına gelmez, biz sıcak ülkeyiz akdeniz ege ülkesiyiz bir tarafımız ortadoğu. ve aslında normalinde bizim ülkemizde pek kar yağışı olmaz.

  • @4 Şubat güneşli bir İstanbul sabahından iyi pazarlarr efenim.. 8) Sizin şu rüzgarlardan güzel haberler var mıdır diye aklıma geldi ? Zira insanların bunalım takılmalarından dolayı içim oldukça sıkıldı..

    Günaydın valla o kadar yorum yapılmış ki.Sanki Pazar sabahki modeller ne derse o oluyor.Tekrar etmekten üşenmiyorum.26 - 4 mart tahminini yaparken modeller yoktu.Bu tahminle ilgili tek bir model göstermedim yaparken tahmini.Şimdi keyifli bir pazar günümü 6 saatte bir modellerin fantazisi için harcıyamam.Ben çarşamba gününü beklerim modellerde oturan bir sinoptik için.

    soru-isareti(1).jpgBir ihtimal daha var...

  • Bence sistem mistem gelmesin bize Yorumları okuyorum ne kadar çok kışı bitirmek isteyen var bugün bu kadar sallayanlar yarın sistemi verdiğinde, ne yazacaklar foruma merak ediyorum. Bilimsel veri sunun arkadaşlar deyinki şundan dolayı şundan sebeple bu sistemin bize gelme şansı yok ya da var söyleyince biz cahiller de öğrenmiş oluruz. Öyle yazmaksa bende yazayım
    "Yarın sistem dehşet'ül vahşet konumuna geçecek, metreleri hazırlayın"
    Hadi bakalım. X( :cursing:

    Ben sana bilimsel bir yorum yazayım ''Çarşambanın gelişi perşembeden bellidir.'' Al incele 2017 sonbaharını sonra 2018 kışının neden böyle olduğunu anlarsın.

  • alınan son bilgilere(hislere) göre bu sistem 2012 nin cevabı olcak...doğa tabiat adeletini gösterecek...dünde yazdım 26 ocak 2012 ecm 12z çalıştırmasını açın ve 216. 240. saatlere bakın...bize nasılda madik attığını görün bu modellerin aynısı gfs içinde geçerli...ben 26 ocak 2012 tarihinde havaturkayı takip ediyordum hatta herkesi arif hoca dediği uzman bir şahıs vardı...herkes o gece arif abi modelleri sen çizdin dimi diyorlardı...çünkü şuana kadar gördüğüm en muazzam çalıştırmaydı...nasip kısmet Allahın takdiri ne derseniz deyin artık gerçekleşmedi...umarım bu seferde tam tersi olur...günler yaklaştıkça avrupaya madik atar bu modeller...öylede olmalı:))

  • Gfs dansöz.Ecm çöp.Benim için kış bitti.Modellere bakmayın.Daha çok takla atar.Az doğulasa-batılasa.Efsane geliyor.Kestane oldu. :)
    Klasik sözlerimiz tek gerçek :)

    soru-isareti(1).jpgBir ihtimal daha var...

  • Dediler ki: "Seni gerçekle müjdeledik; öyleyse umut kesenlerden olma." Hemen kışı bitirenleri anlamıyorum gerçekten ben inanıyorum gelecek o sistem hiçbir zaman umutsuz olmadım olamam çünkü böyle bitemez bu kış..

  • umutsuzluğa kapılan ya da şimdiden sisteme elveda diyen üstatlara gülüyorum, haklı da çıkabilirler ama sistemin bir hafta önceden kesinleştiği nerede görülmüş, 2017 6 ocak sistemini bile üç gün kala aldık

  • Kışı bu modelle kapatan arkadaşlardan ricam model sayfasını açmayın bir daha..Biz hayal kırıklığı yaşamak istiyoruz belki :)

    Duygularıma tercüman oldun hocam
    Yarın akşam ecmwf çıktısına kadar netleşmiş saymam
    Sebebi ne derseniz bugün 18 şubat ecm bugün 240 h deyken +8 gösteriyordu 850 yi burda gerçekleşen ise 850 de - 2 ve 800 rakıma kadar kar yağışı
    Bu sabah mikser şoförümüz 2200 metre eğribel geçidinde yoğun tipi sebebiyle kaza yaptı şu anda ifade veriyo
    Şimdi soruyorum +8 neree - 2 nere
    Siz söyleyin yarın hatta salı akşam çıktsından önce inanayım mı inanmayım mı :hfyeni (30):