Karalama Tahtası

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Sahsen tahmine çok uzulmedim.Kendi bölgem olarak soğuk dendiğinde neler olduğunu gördüm.Cok takılmiyorum.Dedikleri çıksa bile bol bol yağmur aliriz.Rusyanin sıcak olacak olmasına takılmiyorum.Asya tahminini bekliyorum.Eger Kafkasya tarafı soğuk olursa bir ihtimal oradan atak alabiliriz.Her halükarda Türkiye adına kötü bir tahmin değil.

  • Kasım 2.yarısı ülkenin büyük çoğunluğunda normallerden soğuk veya normallerde geçecek.Özellikle Karadeniz'in yüksekleri bol kar yağışı alacak.Karadeniz kıyıları da sürpriz yapabilir..

  • İlk sistem Batı Karadeniz-Doğu Marmara odaklı olacak bence Ukrayna üzerinden gelecek.Kasım 28'i gibi...


    Ocak'ta veya Şubatta Sibirya-Ukrayna üzerinden Batı Karadeniz-Orta Karadeniz'de metrelik sistem beklentim var Doğu Marmara'da buna dahil olabilir.


    Beklentim 2-3 sistem almamız yönünde 2020-2021 kış sezonu boyu..2'si ciddi olabilecek düzeyde bence Sibirya-Ukrayna-Romanya üzerinden 2 sistem, 1 Balkan sistemi beklentim var.


    Yağış konusunda kış ayları boyunca mevsim normalleri üstü olur.Sıcaklıkta mevsim normalleri 2-3 derece altında olur Güneydoğu ve Akdeniz haricinde


    En az 1 sistem alırız kıyılar içinde örtülük olur.Görelim bakalım tutar mı görelim burda dursun o aylar gelince bi bakar düzenleriz...


    NOT:Kendi şahsi fikirlerimdir.Veri sadece 1 tane kullandım mevsimlik olarak çıktılara bir baktım o kadar ve mgm sitesinden mevsimlik aylık çıktılara bakarak yorum yaptım.

    3 Mal editiert, zuletzt von ripjaws ()

  • Kasım 2.yarısı ülkenin büyük çoğunluğunda normallerden soğuk veya normallerde geçecek.Özellikle Karadeniz'in yüksekleri bol kar yağışı alacak.Karadeniz kıyıları da sürpriz yapabilir..


    Bahsettiğim sistem bu akşam Ecmwf'nin radarına da girdi.Bu sistemle beraber Kasım 2.yarısını birçok nokta normaller altında kapatabilir.


  • Bahsettiğim sistem bu akşam Ecmwf'nin radarına da girdi.Bu sistemle beraber Kasım 2.yarısını birçok nokta normaller altında kapatabilir.

    Bende buna benzer bir şey dedim burada Batı Karadeniz-Orta Karadeniz kıyıları adına kar sınırına yaklaşan bir sistem gelebilir ilk soğuk sistemimiz bu tarihlerde olacak gibi yüksekler yaylalar 1000 metre üstü rakımlı yerler bu sistemi kaçırmaz.İlk kar yağışları görülür bir çok şehirde iç anadolu doğu anadolu akdeniz iç kesimler toroslar dağlar falan ilk kar yağışını alır.İyi soğuma yaratır kışın gidişatı açısından önemli bir ay kasım bakalım devamı nasıl gelecek bu sene farklı olacak ben inanıyorum bakalım heyecan zirvede

  • Açikça söylemek gerekirse model iyi geldiğinde sevinmemek gerektiği gibi,kötü geldiğinde de üzülmemek gerekiyor.Öyle ekstrem bir sistem geleceğini sanmıyorum.Denizlerimiz normallerden sıcak hal böyleyken elbette kırılma olur.Mevsimine göre soğuk bir sistem olur.Ama ben şahsen -8 ve altı soğuk beklemiyorum nedeni ise denizler.