İşte epsnin yukarıdaki paterne uygun sinoptiği...
Ao Endeksi-Uzun Vadeli Tahminler
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
-
-
Yön veren modeller oluyor orası öyle iyi hoşda Ecm kış başladığından beri uzun vadede genel olarak hep pozitif endeks gösteriyordu öylede oldu sayılır 1 kereliğne 3-4 günlük hafif negatif felan oldu okadar. Bu demek oluyorki endeksler daha tutarlı modellere göre bu sene. Özelliklede ecm.
Ona eyvallah, cok uzun vadeye bakmak saglikli olmayabiliyor.
-
Ufak degisimler buyuk efsaneleri indirebilir demis paylasilanlar. Guzel.
-
sabahki endeksler nasil ao nao ExcuseMe
-
Sabahkiler ise bu şekilde.
Ao
Nao
Pna
Epo
-
46 günlük tahminlerde sıkalaya sığmayan pozitif ao sapmaları mevcut. Bu kış negatifticiler patladı şu ana kadar. Bakalım bundan sonraki süreç ne gösterecek.
-
ExcuseMe NAO'nun Negatif olma ihtimalini tek gösteren GFS
Modellerde de bunu gösteriyor aralıklarla
Negatif değil de nötre yakın NAO daha olası baktığımız zaman
GFS Negatif NAO döngüsünden çıkınca daha sağlıklı senaryo gösterecektir diye düşünüyorum
-
endeksler düne nazaran kötü. Zaten dikkate aldigimda yok
-
ExcuseMe NAO'nun Negatif olma ihtimalini tek gösteren GFS
Modellerde de bunu gösteriyor aralıklarla
Negatif değil de nötre yakın NAO daha olası baktığımız zaman
GFS Negatif NAO döngüsünden çıkınca daha sağlıklı senaryo gösterecektir diye düşünüyorum
17-19 Arası hafif negaife doğru inebilir çok olmasada oda bize yaramaz. Naonun + 0.3 ile 1 arası bize yarar yani tam nötrde bana göre çok iyi değildir olası sistemlerin batıya kaçmasına neden olur. İşte bu yüzden modellerde şuanda 17-19 arasında Batı avrupa civarlarında ab görüyoruz.
-
Ecmwf deki gibi ispanyada AB görüp kuzeyinden tırmanan azor bence her zaman iyi bir sinoptik.
-
17-19 Arası hafif negaife doğru inebilir çok olmasada oda bize yaramaz. Naonun + 0.3 ile 1 arası bize yarar yani tam nötrde bana göre çok iyi değildir olası sistemlerin batıya kaçmasına neden olur. İşte bu yüzden modellerde şuanda 17-19 arasında Batı avrupa civarlarında ab görüyoruz.
Belki de ilk İtalya oradan bize inecektir
Eskiden de olduğu gibi Karayelli bir sistem gelecek olabilir
İzleyip göreceğiz bakalım
-
Quote from 4 Şubat
ExcuseMe uyumuyorsan bu tarihlerdeki epo yu merak ettim...Aşırı bir pozitif durum oluştu...
Uyuya kalmışım Tazelerini atayım. Eps'deki Naoyu beğenmedim 20-24 arasını. 17-19 zaten hafif negatif olacağı kesinleşti gibi yani İspanya civarlarında modellerde görünen ab kesin gibi şuanlık.
Ao
Nao
Pna
Epo
-
hiç değilse eksiye inme girişimleri var buda güzel yeterli değil ama buda güzel.her geçen guncellem3de bunu destekliyir
-
En güzelini gem veriyor gibi...
-
Akşamki endeksler.
Ao
Nao
Pna
Epo
-
ecm-eps güzel geldi bana nötre düşüş ardından 0-1 aralığında nao da ao da
-
Endeksler genel olarak basınçların dizilimi hakkında bilgi verir ama çoğu zaman kuvvetli pozitiften negatife doğru iniş varsa mesela sert soğuklar iner ancak bu yıl böyle olmuyor soğuklar zayıf endeksler sistemi haber veriyor gücünü kestiremiyor.
-
-
ExcuseMe digerini atma sansin varmi eps olanini
-
Semih hocam ayin 21 inde Avrupanin tam ortasinda Omega Yuksek basinc alani olusacak ve bloklama seklinde olacakmis bu bizim isimize yarar mi ? Mobilde oldugum icin resim atamiyorum..
-
Participate now!
Don’t have an account yet? Register yourself now and be a part of our community!