2014-2015 Kışı

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Evet arkadaşlar size bir doğasal tahmini daha tanıtacam..2009/2010 ağaçlar yaprakları önce alttan döküldü kışı ise baya ılık geçti..2010/2011 ağaç yaprakları eşit şekilde döküldü..kış normaldi...2011/2012 ağaç yaprakları önce üstten döküldü ağaçlar kel bir kafayı andırıyordu kış sert geçti,,2012/2013..,2013/2014 yapraklar yine eşit döküldü kışlar iç açıcı değildi..yaptığım gözlemler sonucu çok net soyluyorum ağaçlar yüzde yüz başarı elde etti...kısacası yapraklar üstten dokuldumu sert alttan dokuldumu ılık bilimsel araştırmalarda doğadan veriler bulunur doğasal olayı bence en iyi doğa bilir..bilimde çok önemli...ağaçlara dikkat....zaten veriler iyi.......

  • Arkadaşlar arı kovanlarını gözleme alalım arılar kovanlarını yüksek yerlere yaparsalar kışın sert geçeceğine işarettir bizim evin 3. katına balkon çatısının üstüne yapmışlar :D

  • Arkadaşlar bu sene birşey dikkatimi çekti.Bu sene ben kovanlar dışında ne arı,ne eşek arısı,ne yaban arısı hiç görmedim.Tam tersi kara sinek çok fazla.Geçen yaz ise arı çok,kara sinek azdı.Bu neye işaret olabilir.


    Ağaç işine gelince evet 2011 sonbaharında ağaçların üstü kel gibi olmuştu.Şuan bir armut ağacına bakıyorum ve ağacın üst tarafında yapraklar daha az.Bir bilgi daha vereyim,Geçen sene Aralık sistemlerinde kar yağdığında ağaçlardaki yapraklar tam dökülmemişti ve kırılmıştı,2011 Kasım sisteminde yine kar yağmıştı ve ağaçlardaki yapraklar 2013 Aralığa göre biraz daha fazla dökülmüştü.Bu sene yapraklar Temmuz ortasından itibaren dökülüyor bu bir işaret,bu yaz ,Temmuz ve Ağustos 2011'e çok benziyor.Manevi işaretler sert kışı gösteriyor.Daha çok işaret var hepsini saysam 1 sayfayı kaplar.


    Artık ben şu kanaate vardım.Bu kış kesinlikle sert geçecek ve bol yağış olacak.Aha buraya yazıyorum.


    Semih Hocaya sesleniyorum;Hocam bekleme kış tahminini yap.Manevi işaretler tam,modellerde destekliyor.


    EY HAVA FORUM AHALİSİ,YÜCE ALLAH'IN İZNİYLE ÖYLE BİR KIŞ GELİYOR Kİ SON 2 KIŞI AKLIMIZDAN SİLECEK.

  • Evet arkadaşlar tatili bitirdik kıs icin artik adim atmaya basladik :) her gecen gun burdaki ilgi de biraz artiyo malum yazilanlar beklentiyi de arttiriyo ama ümitlenmeyelim kotu dusunelim iyi çiksin surpriz yapsin bize.havadan ve.diyagrmlardan olusan sekile gore modellere gore yazi artik agustosla kapatiyoruz ilk defa 2 seneden sonra 4 mevsimi yasiyoruz bana gore ilkbaharida yasadik sonbaharida yasicaz bu guzel birsey kuresel isinmanin etkisiyle baharlari yasayamaz hale gelmistik.aralik ayinin gecen seneki gibi cok hareketli gececigini dusunuyorum ama ocak subat konusunda braz zamana ihtiyac var kendinize iyi bakin hayirli geceler havaforum...bu arada sormak istedgim birsey var forumda baska ist.unv.cografya bolumu ogrencisi varmi:) ?

  • Cografyaci arkadaş,forumda bir coğrafyacı daha olması lazım ama o istanbul'dan değildi :)


    Bu kış inşallah 2012deki gibi sistem bolluğu içinde geçen bir kış olur. Özledik böyle bir kışı....

  • Zitat von kadir85 pid='98097' dateline='1407779510'

    Sen crossbench ümidini resimleremi bağlıyorsun senin yorum yapacağın yer başka konu futbol yorumlarını oraya yaz......link resim son aylarda model okumayı bilmeyenlerin silahı haline geldi aç noaa bak......zorla konuşturdular yine yazdığım yerden keşke paylaşabilseydim de bu konuşmalar gerçekleşmeseydi.....



    Benzer şeyleri geçen senede diyordum. Yine derim. Buradaki insanlar bana ne demişki ben bunu silah olarak kullanacağım? Sana birşey söyleyende yok. Sanki burada ben birini iğneliyormuşum gibi cevap vermeni yakıştıramadım.

    İfade özgürlüğünü, yasalar tek başına garanti edemez. Herkesin kendi düşüncesini, cezalandırma olmaksızın açıklayabilmesi için toplumda hoşgörü mevcut olmalıdır.
    Albert Einstein

  • Zitat von cografyaci34 pid='98123' dateline='1407880858'

    Evet arkadaşlar tatili bitirdik kıs icin artik adim atmaya basladik :) her gecen gun burdaki ilgi de biraz artiyo malum yazilanlar beklentiyi de arttiriyo ama ümitlenmeyelim kotu dusunelim iyi çiksin surpriz yapsin bize.havadan ve.diyagrmlardan olusan sekile gore modellere gore yazi artik agustosla kapatiyoruz ilk defa 2 seneden sonra 4 mevsimi yasiyoruz bana gore ilkbaharida yasadik sonbaharida yasicaz bu guzel birsey kuresel isinmanin etkisiyle baharlari yasayamaz hale gelmistik.aralik ayinin gecen seneki gibi cok hareketli gececigini dusunuyorum ama ocak subat konusunda braz zamana ihtiyac var kendinize iyi bakin hayirli geceler havaforum...bu arada sormak istedgim birsey var forumda baska ist.unv.cografya bolumu ogrencisi varmi:) ?


    2000 li yılların başında formasyon vermiyorlardı.o yüzden öğretmen olamam diye yazmadım :)

  • Yeni güncellenen verilere göre önümüzdeki kış Sibiryalı geçme ihtimali %90 oldu.Tüm Avrupa'da hakim basınç İskandinav yükseği ve Sibirya yb olacak gibi.

  • Zitat von Efsane-Semih pid='98135' dateline='1407920847'

    Yeni güncellenen verilere göre önümüzdeki kış Sibiryalı geçme ihtimali %90 oldu.Tüm Avrupa'da hakim basınç İskandinav yükseği ve Sibirya yb olacak gibi.


    Semih abi yağış bakımından sıkıntı olur mu peki.Sibirya olacağına göre soğuk zaten vardır.Ama yağışın da bol olması lazım.Malum kuraklık var.Konyada meke gölü nerdeyse kurudu mesela.

  • Zitat von Efsane-Semih pid='98134' dateline='1407920780'


    2000 li yılların başında formasyon vermiyorlardı.o yüzden öğretmen olamam diye yazmadım :)


    Bende bu sene atanma sıkıntıları yüzünden yazmadım.

    İfade özgürlüğünü, yasalar tek başına garanti edemez. Herkesin kendi düşüncesini, cezalandırma olmaksızın açıklayabilmesi için toplumda hoşgörü mevcut olmalıdır.
    Albert Einstein

  • Zitat von Efsane-Semih pid='98145' dateline='1407925905'

    Sonbahar ve kış bol yağışlı rahat olun.Tepemize yb yerleşecek güneyde a.b oluşacak.


    kış tahminini sabırsızlıkla bekliyoruz semih bey :)

  • Kendimi bir istanbulu olarak çok iyi hissediyorum çünkü istanbulun en yüksek noktalarından bir tanesindeyim rakım 350 bu sadece merkez köyleri en fazla 700 rakım var ve bu kış beklenen gibi olursa en yüksek karı görebilme şansımız var

  • Bu kış neden yine aynı şeyleri yaşamayalım
    [youtube]chTP3fnbAMg[/youtube]
    [youtube]xOfWpEUaBqk[/youtube]
    [youtube]ABCbQ2eqjVs[/youtube]
    2015 Kışı bizim YEDİRMEYİZ. B|