Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Forum ilk başta çok güzel bir ortamdı. Ben aslında üye olmadan önce bu siteyi her zaman Aralık 2010'dan beri takip ettim. Ancak şimdi bir grup üye hep muhalafet peşinde ve ifade özgürlüğümüzü kısıtlıyorlar. Sadece benim değil, diğer bir çok üye için de rahatsızlık kaynağılar. Üç tarafa ayrıldık; birinci grup umutluların tahminlerine karşı çıkanlardan oluşuyor, 2. grup 1. grubun sayesinde umudunu kesmiş olan grup, benim de aralarında bulunduğum 3. grup ise umutlu, değişime açık, bir sistem eridiğinde ümidini kesmeyen grup. Ben bu duruma dayanamıyorum. Bu durumun devam etmesi durumunda ayrılıyorum. Sanırım bu gün forumda geçirdiğim son gün. 1. grup üyelerinin davranışlarına devam etmesi durumunda başka üyelerin de ayrılacağını düşünüyorum. Yöneticilerden gerekli işlemleri yapmalarını rica ediyorum. Gerekli işlemler yapılırsa ayrılmamı iptal edebilirim.

  • Çok büyütüyorsunuz bazı şeyleri, sizi dikkate almayanı siz de dikkate almazsınız olur biter, şu sanal ortamda hava tahmini gibi normalde gerilim yapılmayacak bir forumda dahi birbirimizle geçinmeyi beceremiyorsak, tahammül etmeyi bilmiyorsak sözün bittiği yerdeyiz demek ki!

  • Ya bilader, 22 Mart'ta bir modelde özellikle CFS gibi bir modelde -8'leri görüp efsane getirmek nedir, bu konuda tecrübesiz dostlarımızın hevesini kırma; yemin ederim ki "Günah" !

    AF-YOK

  • Zitat von wildleo1907 pid='90898' dateline='1393422543'

    Çok büyütüyorsunuz bazı şeyleri, sizi dikkate almayanı siz de dikkate almazsınız olur biter, şu sanal ortamda hava tahmini gibi normalde gerilim yapılmayacak bir forumda dahi birbirimizle geçinmeyi beceremiyorsak, tahammül etmeyi bilmiyorsak sözün bittiği yerdeyiz demek ki!


    Düşüncelerimiz aynıymış :)
    Aslında birkaç göndermede yapabilirim bu mesaj üstüne ama biraz bekleyeyim. :)

    İfade özgürlüğünü, yasalar tek başına garanti edemez. Herkesin kendi düşüncesini, cezalandırma olmaksızın açıklayabilmesi için toplumda hoşgörü mevcut olmalıdır.
    Albert Einstein

  • zor bir kış dönemi geçirdik her ne olursa olsun sen doğru bildiğinin peşinden gittiğin sürece bir sorun olmayacaktır yinede karar senin tabiki arkadaşım sonuç olarak sen yoksan bir kişi eksiğiz

  • Gitmek yerine sorunun tam olarak ne olduğunu yazarsanız çözmeye çalışırız. Özel bir problem ise bana özel mesaj yoluyla bildirebilirsiniz.

  • Öncelikle ayrılmama şartınızı bize bağlamanız yanlış olmuş.Bu forumda kimse kimseye hakaret boyutunda açık bir şekilde söz söyleyemez.Size özelden bir hakaret olduysa bize bunu bildirin bizde gerekeni yapalım.Ama siz eleştirilere dayanamayıp yok şöyle yapıyorlar deyip böyle bir şey yapacaksanızda size bir şey diyemem ama dediğim gibi burada hakaret boyutuna ulaşmadıkça herkes eleştiri yapabilir.Hakaret edene de cezası veriliyor bunu da bilin isterim.Burası adı üstünde forum sitesi her kesimden insan var.Bu eleştirilerin çoğu da geçirdiğimiz kış sezonundan kaynaklı olabilir.

  • İsteyen istediği yere gitmekte özgürdür seni tutan yok burada ben seni eleştiren sözde 1. gurubum öyle bir gurup yok ben bu zamana kadar foruma senin gibi sallayan arkadaşlara modelde her gördüğüne saçma yorum yapan kişilere hiçbir şey demedim ama dün hem biraz sinirliydim hem de bu çığırtkanlığa son vermek adına eleştirimi yaptım arkadaşım aralık 2010' dan beri burdaymışsın ama hiçbir şey öğrenememişsin sadece umutla olmuyor bu işler umutluysan umudunu kendine sakla cfs ye bakarak durmadan tarih değiştirip yorum yapıyorsun bu hem bizim sinirimizi bozuyor hemde forumu kirletiyor!

  • Arkadaşlar ayrılmak isteyen ayrılır ancak oluşmuş ve bize yansımayan bir konuda biz ne yapabilirzki siz bu sitenin bir üyesi olarak gözünüze çarpan sorunu bizimle paylaşınki bizde görevimizi en iyi şekilde yapabilelim.


    Bize yansımayan bir soruna nasıl çözüm bulabiliriz.

  • Meteoroloji forumlarında "efsane", "kestane", "sistem gelmeyecek", "sistem gelecek" tarzı tartışmaların önüne geçmek imkansızdır, imkansız olmaya da devam edecektir. Yalnızca bu tartışmalar kavga boyutuna dönerse biz müdahale edebiliriz.
    Onun dışında, bu kutuplaşmaya alışmak ve dayanmak gerekiyor, yoksa çok yorulursunuz. Bence ayrılmak yerine, bu ortama alışmaya çalışmak çok daha iyi bir seçim olacaktır

    Einmal editiert, zuletzt von FRMHFHF ()

  • 2010'dan beri burdayım tonlarca eleştiri ve tepki aldım ama asla temelli ayrılmayı düşünmedim, ki düşünsemde hep ara vereceğim dedim ve bu sorunumuda buraya yansıtmamaya çalıştım,o nedenle sende benim gibi yap sana olumsuzca yorum atanları görmezden gel kafana takma bir şey tamam..

    Kocaeli Mekan 41




    İstanbul Memleket 34



    Yaza veda ediyoruz sonbahara merhaba şimdiden..



    karsever ugur

  • Hakaret olmadığı sürece eleştirilere açık olmak zorundasınız. Bu durum Havaturka'da da Havacity'de de böyle. İşin içine hakaret, alay veya sizi rahatsız edecek (eleştiri değil, argo vs.) gibi durumlar olursa biz zaten müdahale ederiz, ettik. Ancak siz sırf size inanmıyorlar ve tezinizi bilimsel verilerle çürütüyorlar diye gidiyorsanız hoşçakalın. Ama ilk dediğim durumsa, kim olduğunu, ne dediğini ve dediği mesajı bana (bize, yöneticilere) gösterseniz biz zaten gerekeni yaparız. Unutmayın, her zaman haklının yanındayız. Düşüncülerimiz, gerçekleri engellemez. Yani sizinle aynı görüşü paylaşmasakta, eğer haklıysanız sizi destekleriz. Ama gitmekte kararlıysanızda hoşçakalın, hakkınızı helal edin.

  • Siteye ben pek giremiyorum ben saygısız bir duruma fazla rastlamıyorum.Herkes kararında özgür ama çok gördüm bu siteyi terk edip geri dönene.Umarım en yakında kararınızı değiştirir ve geri dönersiniz.

  • insanların kar tutkularını bile bile sallamasyon tahnin yapmayı asla kabul etmedim etmicemde...burası gecen sene cok daha cıddi paylasımların yapıldıgı sıteydi..halada cok degerlı ve bilinçli dostlar aramızda..lakin suna katılamam..işte burası serbest bı yer ısteyen ıstedıgı tahmını yapar dıye bırsey yok...aslada olamaz..bunu kımse savunmamalı..haftada 2 kere tahmın adı altında ucube bır sekılde yok su tatıhte kar gelıyor yok bu tarıhte kar gelıyor dıye sacmalamanında bır anlamı yok..keske gelse..lakin hanı nerde kaynagınız..15 gun sonraki bır model cıktısına bakıpta kar kıyamet gelıyor dıye konu acan ınsanlara ızın veren sıte yonetımını daha cok sucluyorum..2010 dan beri takıp edıyormus..2010 dan beri bır arpa yol alamamısın ama..ınsanların duygularıyla oynar gıbı gayrı cıddı haberler veremezsın burda......buraya cıkıpta acındırma politikası yapma..yemezler...bu arada gercekten gıtmek ısteyen gider zaten..vır vır yapmaz..

    Einmal editiert, zuletzt von zemheri... ()

  • Evet.Zemheri sende haklısın evet hak veryorum hatta yazdığın doğru en nefret ettiğim insan türü hava tahmini yaptığını sanandır yani burdan birine laf atmıyorum yanlış anlaşılmasın dayanaksız tahmine ban bile verdim ben bu sene.Ama zemheri sende millete şaklaban demek zorunda değilin hiç bir şey deme ve sus en iyisi :)

    gorilofficial

  • Sizde uzun süredir bu sitedesiniz ama bazı kuralları öğrenememişsiniz.Flood yapmanın yasak olduğunu bir kez daha hatırlatırım size ve fazla olan mesajınızın silineceğini biliniz.Site yöneticilerine niye kızdınız ki biz şunu mu yapalım her açılan konuya müdahale mi edelim yada açan kişiye soru mu soralım.Her insanda akıl var.Üye nereye girmek isterse oraya girer veya nereye mesaj yazmak yada neye inanmak isterse ona inanır.Kimseye sen bunu yapma diye baskı kuramayız yada fikir veremeyiz.Burası belirli kurallar çerçevesinde özgür bir forum sitesidir.O kuralların neler olduğu da herkes tarafından bilinir.Bu konuyu da fazla uzatmayalım.Bu sezon bu tür şeylerle uğraşmaktan insana bıkkınlık geldi resmen.O yüzden sizden ricam bu tür ikili diyaloglara girmemeniz.Sorunları özel mesaj yoluyla halletmeniz.Herkese iyi akşamlar.İyi forumlar...

  • samet sana katılmıyorum maalesef...bazı kuralalr ıcınde herkes her ıstediğiniz yazamaz...böyle bir mantık olamaz...kaliteyii ve güvenirliliği arttırmak zorundayız..kesın kurallar olmalı..burası ahır değil..burda 1. kuralın asla ve asla kaynak göstermeden konular açıpta kar kıyamet gelıyor denılmemsi gerekiyor..siteye konuları buranın idarecelerinin açması gerekiyor..her gün ayrı bir konu başlıgımı olur ya..sevgili samet ben 7 yıldır cnn den beri yazarım..sistemci abim beni cok cok iyi tanır..lakin bu seneki gibi tuhaflasmamıstı hiç burası..sen cıkıpta burda herkes dıledıgını yazar dersen işimiz var ozaman... ha bana sen zemheri SUS PUS diyorsanız..susarım sorun değil...siz bildiğiniz gibi devam edin derım ozaman...ama bu sekılde buranun havaturka denılen yerden hiç bir farkı kalmayacak..bi daha sus derseniz içinizdeki beni tanıyanlardan birisi çok güzel susarım ben..öyle birileri gibi acındırma politıkası yapmam..

    Einmal editiert, zuletzt von zemheri... ()