Hava soğumaya mı başladı bana mı öyle geliyo
İzmir, Aydın, Muğla, Manisa Özel Raporlar-Yorumlar
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
-
-
Hava soğumaya mı başladı bana mı öyle geliyo
Evde elektrik sobasını açmak zorunda kaldım sağlam soğuk var bugün
-
Valla dışarıdan geldim rüzgar sağlam üşütüyor biz apartmanca termali yaktık direkt.
Bu kadar erken yaktığımızı hiç hatırlamıyorum. Normalde Kasım başı-ortası gibi hatta bazı seneler Kasım sonuna doğru açardık.
Yine yaza doğru en geç kapattığımız sene de bu sene oldu. Normalde her sene Nisan ortası-sonu gibi kapatırken bu sene 8 Mayıs'ta kapatmıştık
. -
Cumartesi günü (17 Ekim) İzmir'de son 8 yılın en soğuk Ekim günü yaşanacak ve İzmir'in zirvesi olan Bozdağ'a (2157m) ilk örtülü kar yağışı düşecek.
Yarın Kuzey Ege'ye oturacak olan ULL'nin etkisiyle İzmir merkezde ara ara orta kuvvette yağış görülürken ilk kış provası da yaşanacak. Günlük maksimum sıcaklık ECMWF ve ICON'a göre 14-15 derecelerde olacak, GFS'ye göre ise 13 derecelerde kalacak. Bu tahmin Adnan Menderes Havalimanı verilerine göre şimdiden şehrin 2018'den bu yana son 8 yılın en soğuk Ekim gününü yaşayabileceğini gösteriyor. En son Ekim'de bu denli düşük bir maksimum sıcaklık 14.7 derece ile 25 Ekim 2018'de yaşanmıştı. Kuzeyli rüzgarın etkisiyle sıcaklık 2-3 derece daha düşük hissedilebilecek.
Şehrin çatısı olan Bozdağ ise örtülük kar alacak. Zirvede 10 cm'e yakın bir örtü oluşabilir. Örtü oluşumu için gereken 0°C izotermi ise Bozdağ çevrelerinde yer 1800 metrelerde.
Bozdağ'ın Cumartesi günü örtülü kar alması durumunda, dağda son 16 yılda ilk kez arka arkaya 2 ekim ayında ilk kar yağışı olayı görülmüş olacak. Geçen sene 8 Ekim'de Bozdağ'ın zirvesine ilk kar düşmüş ve bu da yakın zamandaki açık ara en erken ilk kar tarihi olmuştu. 2010'dan bu yana ilk karın düştüğü tarihlere bakarsak genel olarak dağ ilk kar yağışını Kasım ayında alıyor hatta bazı durumlarda Aralık ayına bile sarkabiliyor. 2010'dan bu yana dağa ilk karın düştüğü tarihler bu şekilde;
-2010-11: 5 Aralık
-2011-12: 16 Ekim
-2012-13: 4 Aralık
-2013-14: 14 Kasım
-2014-15: 30 Kasım
-2015-16: 31 Aralık
-2016-17: 30 Kasım
-2017-18: 21 Kasım
-2018-19: 25 Ekim
-2019-20: 4 Aralık
-2020-21: 10 Aralık
-2021-22: 1 Aralık
-2022-23: 24 Kasım
-2023-24: 19 Kasım
-2024-25: 23 Kasım
-2025-26: 8 Ekim
Geçen sene 8 Ekim'deki durumu gösteren ekran görüntüsü. İstasyon 1527 rakımdayken zirvenin 2157 rakım olduğunu göz önünde bulunduralım;
-
- Neu
- Offizieller Beitrag
Onur35 güzel ve detaylı bilgilendirmen için teşekkür ederiz eline sağlık.
-
Onur35 güzel ve detaylı bilgilendirmen için teşekkür ederiz eline sağlık.
Teşekkürler hocam
. -
Bu arada puanlarım silinmiş vergi deniyor lütfen ilgilenen arkadaşlar yazabilir mi ne vergisi
-
- Neu
- Offizieller Beitrag
Bu arada puanlarım silinmiş vergi deniyor lütfen ilgilenen arkadaşlar yazabilir mi ne vergisi
Merhaba. yıllık HF puan vergisi hocam. Sadece sizden alınmıyor. Puan şişince sistem siteye girişe engel oluyor. Bunun önüne geçebilmek için uygulanan sistem.
-
Merhaba. yıllık HF puan vergisi hocam. Sadece sizden alınmıyor. Puan şişince sistem siteye girişe engel oluyor. Bunun önüne geçebilmek için uygulanan sistem.
Teşekkürler Aykut hocam
-
Yarın ki sistem Ocak ayında gelseydi meteociel izmir sistesinde ve diyagramı muhtemeden aşağıdaki görsellerdeki gibi olacaktı .
-
Yarın ki sistem Ocak ayında gelseydi meteociel izmir sistesinde ve diyagramı muhtemeden aşağıdaki görsellerdeki gibi olacaktı .
Yapay zekayla mı yaptınız çok gerçekçi durmuş
-
Foçam
-
Yapay zekayla mı yaptınız çok gerçekçi durmuş
Diyagram yapay zekayla tablo yuda Google Chrome dan incele ile renk kodlarını yağış türü kodunu ve yazıları değiştirdim . Kış için sinerji olsun
-
Hava kuzeybatılı bulutlanma ya başladı kışın gelse kar alıcaktık inşallah Ocak Şubat böyle oluşumlar olur yarın Bozdağ iyi kar alacak gibi bakalım spil den atak gelecek mi
-
Hava soğumaya başladı balkona çıktım fena esiyor buz gibi

-
Yarın Altay Eskişehirspor maçı var. Tribünde olacağım inşallah. Dostluk kazansın . Cemil Tugay tüm yolları düzeltsin inşallah

-
Yarin icin model tahminlerine cok takilmamak lazim, anlik takip gerekli

-
HavaHG üstadım Kış için İzmir başta olmak üzere, Kıyı Ege için güzel bir şeyler söylesen ne iyi olur be.
-
PergamoN üstadım yakın vade de birşeyler var mı bölgemiz adına?
-
28 Eylül tarihinde hatalı ve yüksek ölçüm yaptığı verilere göre ortada olan Manisa ilinin Demirci merkez ilçe meteoroloji istasyonu için kanıtlarla ve verilerle CİMER'e yaptığım başvuru sonucunda Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 7 Ekim tarihinde yazılan cevap;
Ve Bugün 17 Ekim saat 07.30 civarları itibariyle söz konusu istasyon ile etrafındaki istasyonların rakım ve anlık sıcaklık değerleri. Bölgede 850hPa (1500m) seviyesinde sıcaklık ECMWF tahminine göre +4 izotermi vardır. Hatalı olduğunu farkettiğim için başvuru yaptığım istasyon görselde kırmızı ile işaretlenmiştir.;
-Alaşehir (152m): 9.7°C
-Köprübaşı (255m): 9.3°C
-Gördes (622m): 7.3°C
-Demirci/İcikler Köyü (722m): 7.5°C
-Kütahya Simav (801m): 6.9°C
-Selendi/Tavak Köyü (907m): 6.6°C
-DEMİRCİ (855m): 10.1 °CBölgede herhangi bir enverziyon durumu söz konusu değildir. Gördes-Demirci-Selendi-Simav'ın üstünde bulunduğu hat boyunca radar görüntülerine göre yağış vardır.
Bilmiyorum forumumuzda görev almış biri olarak resmi kurumumuzu bu derece iğnelemem doğru olur mu ama kendimi tutamayacağım. Şu an herhangi bir memurluk görevim vs. olmadığı için ağır ve açık eleştireceğim. Bu kadar kasmanıza gerçekten gerek yok bence. Direkt şunu yazabilirdiniz;
"Biz şimdi Manisa'nın Allah'ın dağındaki 35 bin nüfusluk ilçesinin meteoroloji istasyonunu ekip gönderip de kimseyi yormak istemiyoruz. 2 saat hatta günlerce onu kurcalamak, onun bozuk parçasını getirtmeye girişmek istemiyoruz. Evet bizim sorumluluğumuzda ama bu istasyonu Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşayan 86 milyon 320 bin 602 kişi arasında büyük ihtimalle bir tek siz takip ediyorsunuz. Biz bile takip etmiyoruz. Başvurunuzda belirttiğiniz etraftaki alternatif istasyonlara bakın. Uğraştırmayın bizi efendim." diye bir cevap da yazabilirdiniz. Vatandaşa karşı daha açık ve net olmuş olurdunuz.
Eskiden CİMER'e yazınca istasyonlar bakıma alınıyordu ve düzeltiliyordu bu hatalar. Bu başvuru sonucunda istasyonda en ufak bir bakım emaresine bile denk gelmedim. Artık CİMER'i bile göz önünde bulundurmamaya başlamışlar sanırım.
Sadece istasyonlar konusunda değil daha 3 gün önce ülkenin en büyük ve en kalabalık şehri olan İstanbul'daki sel olayı yaşanmadan önce baz aldığınız ECMWF bile bas bas "afet" diye bağırırken sarı uyarıyla geçiştirdiniz, kırmızı uyarıyı hak eden bir sistemde turuncu uyarı bile vermediniz. Kırmızı renk kodlu uyarının kullanılması için ABD'deki gibi 5. kategori kasırga mı vurması gerekiyor? Renk uyarılarını da gerektiği zaman gerektiği gibi kullanmayacaksanız niye böyle bir sistem getirdiniz diye sorarlar.
-
