O da son gün lehimize dönmüştü yanlış hatırlamıyorsam
Yine lehimize dönecek.
O da son gün lehimize dönmüştü yanlış hatırlamıyorsam
Yine lehimize dönecek.
Biz de şükürsüz değiliz ama olayın ne kadar ciddi olduğunun farkında olmayanlar var.Bu tarz sistemler nadiren bu topraklara gelir öyle her sene gelmez.Çok ciddi efsane potansiyeli barındırıyor bu sistem.Daha iyi olma potansiyelini kaçırmak ister istemez bazılarımızı üzüyor.Yorum yapanların hepsi kendi görüşünü belirtmekte özgür diye düşünüyorum.
Kontrol sistem mistem bırakmadı
6 OCAK 2017 17 Şubat 2015 hangi indekslerle gelmişti ?
Var mıdır arşivi ?
Bir soru sorayım size günlük güneşlik hava mi istiyorsunuz ? 5 10 cm kara razımısınız? Bu modeller gaybı bilmiyor olanaklar ışığında tahmin yapılıyor. Olaya bu açıdan bakabilirseniz güncelleme güncelleme mutsuz olmazsınız ve huzursuzluk da yaymazsınız. Kimse sizin tatminsizliğinizden ötürü olumsuz düşüncelere mağruz kalmak zorunda değil. Herkes fikrini belirtmekte özgür fakat bunu daha düzgün ve doğru bir sekilde yapabilirsiniz.
Ajitasyon yapmaya gerek yok 3 yıldır bekliyoruz belki 50 cm görecekken 5 cm göreceğiz tamam buna da şükür ama üzülme ya da sinirlenme demek saçma robot değiliz herkesin duyguları var
Birkaç güncelleme ile bahar gelmez tıpkı birkaç güncelleme ile efsane gelmeyeceği gibi. bana göre daha gün var haftasonu özellikle. tabiki hocalarım en iyisini bilir ama benim düşüncem böyle ![]()
Gefs ortalama öğleye göre batılı
Sıkıntılı süreç. Bu sefer batıya gelmesi zor gibi
Kararımı verdim, sistem için memlekete gideceğim, pazartesi günkü güncellemeleride bekleyip
Allah niğmetini yağmur unu kar ını beğenmeyen I isyan edenin üzerine taş yağdırır
Sistem 🐦 kuş oldu diyenlere ebabil kuşu nu gönderip pişmiş toprak attırır
Ne verirse bereket versin isyan yok arkadaşlar
Amin inşallah zaten ne kadar dövünsek isyan etsek değişmeyecek ama yazdıklarınız biraz konudan alakasız olmuş☺️ sonuçta biz istediğimizi temiz kalplerle getireceği faydalarla istiyoruz. Sanmıyorum miktarı beğenmeyince başımıza taş yağacağını.. kamera icat edildikten sonra o işler bitti gibi. O taşlar mümkünse kar miktarı beğenmeyene değil, çoluk çocuk demeden zulmedene yağsın.
Arkadaşlar, en temelden yanlış anlaşılan bir mesele var galiba. Atmosfer olayları kimsenin güdümünde değildir. Kimse söylediği bir sözle ya da yazdığı bir yazıyla kar/ yağmur/ dolu/ bulut vs üzerinde etki sahibi olamaz.
Dolayısıyla sırf duymak istediğiniz şeyi duymayı ümit ederek, hatta duymak istediğiniz şeyi duymak adına burada görevli insanlara baskı kurmaya çalışarak sadece kendi aç gözlülüğünüzü, bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olan ve bununla övünen bir insan olduğunuzu, bilime saygısı olmayan kimseler olduğunuzu ispat ediyorsunuz. Bu mesele eğitiminizle ilgili, doğrudan sizi suçlamıyorum.
Bir konuyla gerçekten ilgiliyseniz, gerçekten merak ediyorsanız, o konudan zevk almak adına araştırma yapmanız ve her detayına hakim olmanız gerekir. Mesela ben tarihle ilgiliyim her gün akademik yazılar makaleler okuyorum. Ancak atmosfer olayları ile ilgili yeterince bilgi sahibi değilim, o yüzden de buraya yazmıyorum. Sizin çaresiz feryatlarınızı okumak beni sinirlendirmiyor sadece gençlerin haline üzülüyorum. Ne güzel bir alt kültür oluşturulmuş burada, siz de gelip üye olmuşsunuz. Kontrol edemediğiniz meseleler hakkında bu kadar üzülmeyin, asla sonucu değiştiremezsiniz.
Bu konunun yani kar yağıp yağmaması meselesinin coğrafyamız için ne kadar komplike, birçok unsura bağlı bir mesele olduğunu lütfen idrak edin. Tüm mutluluğunuzu buna bağlamış durumdaysanız esas buna üzülmelisiniz. Tekrar söylüyorum, okuyun ve öğrenin. Sosyal medyada geçireceğiniz vakitten biraz ayırıverin.
Vaktinizi aldığım için kusura bakmayın. Gençlerin etki etmeleri söz konusu olmayan bir şeyle ilgili bu kadar sitem etmeleri beni üzdü
En azından ortalama daha iyi çıkıyor
forumdaki bu kaos en çok benim gibi meteo bilgisi olmayan ama forumu takip edenlerin canını sıkıyordur bir mesajda kara gömülüyoruz ötekinde sistem doğuya kaymış ne olacağı hakkında hiçbir fikrim yok bekleyip göreceğiz galiba ![]()
Ya soğuk bir şekilde yakalayacağız fakat izobarlar biraz daha bozulursa yağış senaryoları mantara bağlar. 2 gün daha takip edelim ama efsane potansiyelli bir sistem ender gelişen dek kütlelerine dönerse ciddi üzülürüm.
Ben dün bunu deyince modele gözünüzle bakın demişlerdi halbuki ![]()
O da son gün lehimize dönmüştü yanlış hatırlamıyorsam
bunla o ters dinamik gerçi ama sistem polar ataktan ull'ye evriliyor şuanda olabildiğince kuzeyden ullyi koparması lazım batıya hamleyi yapması için yoksa sistem sıkıntıya biner
GFS nin dönmesi bir guncelleyemeye bakıyor hocam .Bazen 180 bazen 360 derece döner tek seferde yaptığı 10 çalıştırmayı çöp eder hiç öyle bişey vermemiş gibi de berbat ettiği çalıştırma üzerinden sistemi ufak ufak da yok eder bunu sadece bu sene 3 kere yaptı
GFS nin dönmesi bir guncelleyemeye bakıyor hocam .Bazen 180 bazen 360 derece döner tek seferde yaptığı 10 çalıştırmayı çöp eder hiç öyle bişey vermemiş gibi de berbat ettiği çalıştırma üzerinden sistemi ufak ufak da yok eder bunu sadece bu sene 3 kere yaptı
Bence yanılıyorsunuz bu sistemi ilk gfs gösterdi diğerleri daha sonra, doğulama trendini de gfs başlattı dün akşam, diğerleri de öyle katıldı ona
bunla o ters dinamik gerçi ama sistem polar ataktan ull'ye evriliyor şuanda olabildiğince kuzeyden ullyi koparması lazım batıya hamleyi yapması için yoksa sistem sıkıntıya biner
İzlanda baskısı artıcak ama pozitife kullanabiliriz azorun kafasına ne kadar basarsa azor eteğine aldığı ull'yi o kadar batıya atar şimdi örnek atıcam
,
İzlanda daha fazla basıyor ama kuzeye çıkan azor daha çok ezildiği için sistem batıya meyletmiş

Burda baskı az o yüzden azor kuzeye çıkınca daha az baskı yiyor ve sistem batılayamadan doğuluyor
Bilen bir hocam cevaplayabilir mi. Sistem 2 3 gün boyunca Akdeniz'de ab patlattı her güncellemede devam etti sonra bir anda yok oldu. Bunun nedeni iskandinavda ki ab nin şişmesi mi çünkü azor da değişen pek bir şey yok güçlü görüntü veriyor. Açıklarsanız sevinirim.