İzmir, Aydın, Muğla, Manisa Özel Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Benim bilmem şans olmuyor haberin olsun .Ben ege üni . Coğrafya 4. Sınıf bölüm öğrencisiyim Türkiyedeki sayılı insanlardan iklimle ilgili dersler aldım bölge coğrafyasına ileri düzey bilgi birikimim var ,onun dışında 2014 ten beri model yorumluyorum ,kişisel araştırmalar yapıyorum .Kabak gibi doğulu sisteminde 96 saat kala batılayıp kıyı egeye yağış bırakma ihtimalinin olmadığı belliydi hatta iddalı bir şekilde belirttim yanıldım yazarım diye Yanılmadım .

İsmim BERKAY TUNAY her türlü bilimsel konuyu tartışırım bilgi birikimime güveniyorum elbette eksiklerim var meteoroloji mühendisi değilim ama iyi bir coğrafyacıyım şans filan yazmadan önce konuştuğun insan hakkında bilgi sahibi ol .Bu forumda yazan bir çok tanıdığım insan var gerçekte hayatta arkadaşım oluyor görüşüyorum benim kim olduğumu iyi bilirler .

Burda coğrafya okuman hiçbirşeyi değiştirmiyor coğrafya okuyorsun diye herkesden bilgilisin diye bir durum yok bende 2012 den beri model takip ediyorum ismim SAMET KUŞ ben seni tanımak zorunda da değilim senşn hakkınds bilgi sahibş olmak zorunda da değilim içindeki kini o günden beri saklamışsın belli ki böyle içini döktün biz ne sistemler gördük son 2 gün kala bile yağışı kesen burda hiçbir veriyle ama hiçbirveriyle yağışı yüzde yüz bilemezsin 10 gün önceden böyle bir olay yok ne ao ne nao ne modeller kesin yargıya ulaşamazsın yağsaydı şuan bu konuşmayı yapmazdın çünkü şansın yağver gitti zaten olumsuzdun birşey değişmedi bu atmosfer tekrar söylüyorum kaotiktir tek şeye bağlı değildir şubatta yazı getiriyordu herkes kapatıyordu modeller bile yaz gösteriyordu noldu çevrildiler Allahın dediği olur hayırlı günler...

• Şuan kar kış umrumda değil, tamamen yağış odaklıyım, kaldı yaza 4 ay. Şubat beklendiği gibi geçerse kaldı 3 ay. Bu 3 ayda öyle yağış almalıyız ki yazın susuz kalmayalım.

O barajlar devamlı doluyor. Ben kendimi bildim bileli baraj baraj derler ama 30 yıl önce barajlar daha kötü durumdaydı...

• Burda coğrafya okuman hiçbirşeyi değiştirmiyor coğrafya okuyorsun diye herkesden bilgilisin diye bir durum yok bende 2012 den beri model takip ediyorum ismim SAMET KUŞ ben seni tanımak zorunda da değilim senşn hakkınds bilgi sahibş olmak zorunda da değilim içindeki kini o günden beri saklamışsın belli ki böyle içini döktün biz ne sistemler gördük son 2 gün kala bile yağışı kesen burda hiçbir veriyle ama hiçbirveriyle yağışı yüzde yüz bilemezsin 10 gün önceden böyle bir olay yok ne ao ne nao ne modeller kesin yargıya ulaşamazsın yağsaydı şuan bu konuşmayı yapmazdın çünkü şansın yağver gitti zaten olumsuzdun birşey değişmedi bu atmosfer tekrar söylüyorum kaotiktir tek şeye bağlı değildir şubatta yazı getiriyordu herkes kapatıyordu modeller bile yaz gösteriyordu noldu çevrildiler Allahın dediği olur hayırlı günler...

Dostum sen gerçekten bilimden uzak bir insansın.

Normalde kâle almayacaktim seni de dayanamadım neyse. Yağmur duasına çıkabilirsin bilim yerine. Kimse şubatta yazı getirmiyor. Ocak ortasında soğuk olacağı modellerde bile belliydi. Ama kuru soğuk.

• Dostum sen gerçekten bilimden uzak bir insansın.

Normalde kâle almayacaktim seni de dayanamadım neyse. Yağmur duasına çıkabilirsin bilim yerine. Kimse şubatta yazı getirmiyor. Ocak ortasında soğuk olacağı modellerde bile belliydi. Ama kuru soğuk.

Bana bilimden uzaksın diyene bak 15 şubata kadar hiçbirşey yok diyordun birde 5 şubat olarak yorumunu değiştirip yalan konuşuyorsun ıspat ediyoruz üstüne sürekli gelip kapattık kapattık diyip model belirince ortaya çıkıyorsun sen daha neyi takip ettiğini bilmeyen birisin daha bilgin yok sen ilk önce öğren öyle konuş

• Dostum sen gerçekten bilimden uzak bir insansın.

Yağmur duasının ne sakıncası var onu anlamadim ben. Bilim elbette olmalı tahmin ederken lakin Her şeyi yaratan RABBİM ol deyince olduruyorsa ondan istemekte sakınca yok bence. Saygilar

• Forumda genel olarak yağış beklemeyen, yorumlamayan, görmeyen, vs kişilerin saygı gördüğünü düşünmüyor ve herşeyde olduğu gibi buradada maaelsef 2 ye bölünmeler oluyor.

• Arkadaşlar İzmir hava tahminlerini bu forumda yeni takip etmeye başlayanlar için ben kendimce bir uyarı yaparım

1- MODELLERE ASLA SON ANA KADAR İNANMAYIN. 2 HAFTA 1 HAFTA HATTA 2 GÜN EVVEL BİLE GELİYOOOR DEMEYİN. DİYENE DE SEVİNENE DE İNANMAYIN

2- YAĞIŞ DAİMA AYNI GÜN BİLE DEĞİŞİKLİK GÖSTEREBİLİR. GECESİNE YATARKEN BİLE KESİN GÖZÜYLE BAKMAYIN

3- ÇOK ZOR BİR COĞRAFYADA OLDUĞUMUZU UNUTMAYIN

4- EĞER İMKANINIZ VARSA KIRMIZI HAPI DEĞİL MAVİ HAPI ALIN :) BURALARDA ÇOK GEZİNMEYİN İ:) GÖRDÜKLERİNİZE HEYECANLANMAYIN, GÖREMEDİKLERİNİZE DE ÜZÜLMEYİN.

ÇÜNKÜ BURASI İZMİR :)

BEN BUNU ZAMANLA ÖĞRENDİM. O GÜN BUGÜNDÜR BURADA YAZILANLARA GÖRE MODUMUJ DEĞİŞTİRMEM. İZMİRİN KONUMUNU VE REALİTESİNİ BİLİRİM. YAĞMURUMUZU ALALIM. KAR GELİRSE DE ANSIZIN GELİR SÜRPRİZİNİ YAPAR DER GERİSİNİ DE KADERE BIRAKIR GEÇERİM :)

MİLLİ ŞUURDA MUSTAFA KEMAL, DİNİ ŞUURDA MUHAMMED MUSTAFA

• Arkadaşlar sakin olun burası benim dediğim oldu doğrusu zaten oydu vs vs denilecek bir bölge değil burada ego tatmini yapmaya da gerek yok amatör şekilde yorumluyoruz bu bir hobi unutmayalım

Bölgemizde de güzel olan durum kimse kesin konuşup gelecek gidecek yağacak demiyor zaten olasılığı konuşuyoruz beklentisi oluşan da genel olarak bireysel düşünüyor sütten ağzı en çok yanan bölge biz olabiliriz modellere çok mesafeli yaklaşıyoruz zaten

Bilgili ve tecrübeli hocalarımız sorumluluk alıp bilimsel verilerle pozitif şekilde burada açıklama yapabilir fikir alışverişi olur benim gibi amatörler için de bulunmaz nimet olur ama sistem sonrası benim dediğim oldu bi de hala sistem bilmiş gibi yorum yapıyorsunuz demek hoş olmuyor bu sadece insanları soğutur

İyi forumlar

• Benim için kişisel olarak konu kapanmıştır sayfayı biraz özel tartışma alanına çevirdiğim için diğer arkadaşlar kusura bakmasınlar .

Konuya dönecek olursak Spil de silikte olsa güzel bir örtü mevcut durumda .Bulutlar çekilince güzel görüntü oluştu .

• Arkadaşlar sakin olun burası benim dediğim oldu doğrusu zaten oydu vs vs denilecek bir bölge değil burada ego tatmini yapmaya da gerek yok amatör şekilde yorumluyoruz bu bir hobi unutmayalım

Bölgemizde de güzel olan durum kimse kesin konuşup gelecek gidecek yağacak demiyor zaten olasılığı konuşuyoruz beklentisi oluşan da genel olarak bireysel düşünüyor sütten ağzı en çok yanan bölge biz olabiliriz modellere çok mesafeli yaklaşıyoruz zaten

Bilgili ve tecrübeli hocalarımız sorumluluk alıp bilimsel verilerle pozitif şekilde burada açıklama yapabilir fikir alışverişi olur benim gibi amatörler için de bulunmaz nimet olur ama sistem sonrası benim dediğim oldu bi de hala sistem bilmiş gibi yorum yapıyorsunuz demek hoş olmuyor bu sadece insanları soğutur

İyi forumlar

kesinlikle katılıyorum buradaki pozitif düşünen insanlarda biliyor karın yağma ihtimalinin çok düşük olduğunu ama onlarda bir umut model takibi yapıyor. negatiflik yayınca kimse birşey kazanmıyor o zaman modeller ve veriler önümüzdeki 15 gün için çok iyi görünmüyor diye hiç model takibi yapmayalım, böyle yaparak insanları forumdan soğutuyorsunuz. bence daha ocak, şubat başında koca bir ayı kapattım gibi sözlerde yanlış.

Edited once, last by Anduril (February 5, 2025 at 6:18 PM).

• İnsanlar burada verilerle bir şeyler paylaşırken ve katkı sunarken gelip hiçbir dayanak bile olmadan "İzmir'e kar yağmaz", "kışı kapatın" gibisinden lafların tek kelimeyle "saygısızlık" olduğunu düşünüyorum. İsteyen üstüne alınabilir, benim düşüncem de bu. Başta bu konuya emek veren, az da olsa umudu olan herkese saygısızlık. Kendince düşüncesini belirtenler, "şu şu nedenle ihtimali zor görüyorum" gibi yorumlar bu dediğim şeye dahil değildir. Madem Meksika Körfezi kıyılarının uygun sinoptikte 30 cm kar alabildiği bir Dünya'da İzmir'e dünya ahiret kar yağma ihtimali yok o zaman biz boşuna takip yapıyoruz burada, her şeyin en iyisini siz biliyorsunuz biz bir şey bilmiyoruz senin lafınla kilitleyelim forumu.

Bir de bu meteoroloji camiasında özellikle İzmir'e karşı bir garez oluşmuş gibi. Başka bölgeler kendilerine göre extrem şeyler umup kovaladığı zaman bu elemanlar ağızlarını bile açmıyorlar ama ötede kutup soğuğu bile görünse ve İzmir'e havada bile olsa kar kovalasak sürpriz yumurta gibi ortaya çıkıp başlıyorlar İzmir'e kar mı yağarmış takip yapıyorsunuz diye. Bahaneleri de aynı "İzmir zor kar alan yer". E biz bunun farkında değil miyiz de sen kalkıp bizimle hiç alakamız olmayan bir bölgede oturup bize ders vermeye kalkışıyorsun? Sanırım bu elemanlar boğazın donmasını falan daha kolay görüyor İzmir'in havada kar almasından bile.