İstanbul Özel Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • İstanbul değil özür dilerim ama İstanbula bir efsane, sıcaklık sıkıntısı nedeniyle kaçtı .burada 5 cm e yaklaştı

  • 1 saat önce üşenmedim kartal atalardan kalktım aydosa doğru gittim atalarda yağmur vardı dedim aydosta kar vardır aydosta yağmur bile yağmıyordu başarısız bir kar görme girişimi oldu ^^


    oysaki az birşeyde olsa kar görmek içindi herşey..

  • Önceki yorumlarda belirttiğim kütle Boğazı etkiler ve uzun süreli diye düşünmüştüm ama ucundan etkileneceğiniz gibi duruyor radar görüntüsünden anladığım. Bir yandan deklerin ana etki alanı giderek doğulamaya başladığını gösteriyor. Bu hattan kaymağı beylikdüxü, avcılara yakın olan yerler yiyecek. Bakalım ikinci tren ne zaman haraket edecek. Büyük ihtimalle etki alanı Boğaza yakın olacak. Bu akşam yağışın kara dönme ihtimali en yüksek zaman. Yarın sabahtan itibaren ısınma başlıyor asım adım.

  • Perde açık yatacak kadar kafayı sıyırtan sistem,

    Gözümün önünden geçen YAĞMUR BİLE YAĞDIRMADAN GİDEN DALGA GEÇEN BULUTLAR.

    Size de ah ettim. Ben de oturur dolunayı izlerim hıh X(

  • Arkadaşlar önemli bir konuya değinmek istiyorum. Türkiyedeki Meteoroloj Mühendisleri Amatör Meteorologlara inanılmaz mobbing uygulamaya başladı. Kendilerinden başka kimsenin bu işi yapmasını istemiyorlar çünkü otorite sahibi olmak istiyorlar. Eskiden kimsenin bilgisi yoktu herkes ekranlara kitlenir onları dinlemek zorunda kalırdı. Artık öyle bir şey yok açan bakıyor tabii işlerine gelmiyor. Tahminlerdeki tutarsızlıklar da buradan kaynaklanıyor. Bu yazım öyle içi boş bir yazı değil lütfen okumadan geçmeyin. Özellikle bunu sosyal medyada görmeye çokça başladık. Bunların başında da kendini Meteoroloji Mühendisi sanan Mikdat Kadıoğlu geliyor. Kendilerini ilah zannediyorlar. Çoğu iklimciye TV kanallarına çıkmama konusunda baskı yapılıyormuş.

  • Gece yarısı güncellememiz birazdan başlayacak. Bakalım son birkaç güncellemedir devam eden 8-12 Şubat sinyallerini almaya devam edecek miyiz?

    Merhabalar, ben Yiğit. Bugün 19 yaşındayım ve uzun zamandır hava olaylarına merak saran birisiyim. Şu an Beykent Üniversitende İktisat 2. sınıf Türkçe bölümü okumaktayım. Bu forumda amacım özellikle kış mevsiminde güncel veriler hakkında amatör tahminlerde bulunmak kar hevesini diğer üyelerle yaşamaktır :)


    "Bütün ümidim gençliktedir." - Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk

    (1881-193∞)

  • Bugün bariz şekilde oluşan ve kesintisiz 35mm yağış bırakan Çatalca bandından sonra siklonik DEK (vortex) yağışımızı beklemeye başlamıştım. An itibariyle radarda görünmeye başladı. Bir kaç milibar derinlikteki AB alanın boğaza doğru ilerlemesiyle DEK'lerdeki "bant" görüntüsü bozulmaya başlamıştı. Şimdi ise artık görünür şekilde siklonik hareketini yapıyor.


    f7a530b75741db365a492ee.png


    Bu AB'nin dalışa geçmesiyle 24 Ocak 2022'dekine benzer şekilde, İğneada'dan Arnavutköye uzanan bir yay hattı görmemiz muhtemel gibi duruyor. Bunun yanında izobarların kırılmasıyla genel hattıyla izobarları turuncu renkte işaretlemeye çalıştım.


    Alıntıladığım yazıyı okursanız bu AB'nin gelişimi ve yaygınlığı hakkında daha fazla fikir sahibi olabilirsiniz :)