İstanbul değil özür dilerim ama İstanbula bir efsane, sıcaklık sıkıntısı nedeniyle kaçtı .burada 5 cm e yaklaştı
İstanbul Özel Raporlar-Yorumlar
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
-
-
1 saat önce üşenmedim kartal atalardan kalktım aydosa doğru gittim atalarda yağmur vardı dedim aydosta kar vardır aydosta yağmur bile yağmıyordu başarısız bir kar görme girişimi oldu
oysaki az birşeyde olsa kar görmek içindi herşey.. -
İstanbul değil özür dilerim ama İstanbula bir efsane, sıcaklık sıkıntısı nedeniyle kaçtı .burada 5 cm e yaklaştı
Sizin adınıza hayırlı olsun hocam
-
Önceki yorumlarda belirttiğim kütle Boğazı etkiler ve uzun süreli diye düşünmüştüm ama ucundan etkileneceğiniz gibi duruyor radar görüntüsünden anladığım. Bir yandan deklerin ana etki alanı giderek doğulamaya başladığını gösteriyor. Bu hattan kaymağı beylikdüxü, avcılara yakın olan yerler yiyecek. Bakalım ikinci tren ne zaman haraket edecek. Büyük ihtimalle etki alanı Boğaza yakın olacak. Bu akşam yağışın kara dönme ihtimali en yüksek zaman. Yarın sabahtan itibaren ısınma başlıyor asım adım.
-
Sizin adınıza hayırlı olsun hocam
Eywallah hocam ,2 saattir deniz etkili kar var aralıksız yağıyor. Buraya 3 yıldır adamakıllı kar yağmıyordu iyi oldu. İstanbuldaki karseverlere de Allah bol bol dekler nasip eylesin
-
Benim için bu sezonun 3. Karlı sistemi oldu ancak insan şöyle 30 cm kar istemiyor değil evinin önünde. 🫡
-
Yaw İstanbul harbiden büyük balığı kaçırdı İstanbulda sıcaklık 2-3 derece daha düşse direkt efsane sistem olur
-
Bu ara en nefret ettiğim kelime şakır şakır biri daha yazarsa ağlarım yeter. YETER.
ALLAHINI SEVEN LAPA LAPA KAR ATSIN ÜZERİME
-
İstanbul değil özür dilerim ama İstanbula bir efsane, sıcaklık sıkıntısı nedeniyle kaçtı .burada 5 cm e yaklaştı
Çorluda maks 1.5 2 cm vardır. Burada sağlam yağmur var
-
3-4 şu an
-
Çorluda maks 1.5 2 cm vardır. Burada sağlam yağmur var
Çok ilginç. Tam sınırda bir sistem oluyor maalesef.
-
3-4 şu an
Sen 1-2 kere daha ölc sifira duser o.
-
Perde açık yatacak kadar kafayı sıyırtan sistem,
Gözümün önünden geçen YAĞMUR BİLE YAĞDIRMADAN GİDEN DALGA GEÇEN BULUTLAR.
Size de ah ettim. Ben de oturur dolunayı izlerim hıh
-
Sen 1-2 kere daha ölc sifira duser o.
Ustam 1-2 defa ölçsem arabadaki kar biter ytd
-
Arkadaşlar önemli bir konuya değinmek istiyorum. Türkiyedeki Meteoroloj Mühendisleri Amatör Meteorologlara inanılmaz mobbing uygulamaya başladı. Kendilerinden başka kimsenin bu işi yapmasını istemiyorlar çünkü otorite sahibi olmak istiyorlar. Eskiden kimsenin bilgisi yoktu herkes ekranlara kitlenir onları dinlemek zorunda kalırdı. Artık öyle bir şey yok açan bakıyor tabii işlerine gelmiyor. Tahminlerdeki tutarsızlıklar da buradan kaynaklanıyor. Bu yazım öyle içi boş bir yazı değil lütfen okumadan geçmeyin. Özellikle bunu sosyal medyada görmeye çokça başladık. Bunların başında da kendini Meteoroloji Mühendisi sanan Mikdat Kadıoğlu geliyor. Kendilerini ilah zannediyorlar. Çoğu iklimciye TV kanallarına çıkmama konusunda baskı yapılıyormuş.
-
Arnavutköy hobi bahçesi coşuyor yine https://www.arnavutkoyuseyret.com/Default/Camera…69-2EABE4608F6F
-
- Official Post
-
Gece yarısı güncellememiz birazdan başlayacak. Bakalım son birkaç güncellemedir devam eden 8-12 Şubat sinyallerini almaya devam edecek miyiz?
-
-
Deniz etkili yağışlar salı gününe kadar bant şeklinde gelecek gibi görünüyor. İlk gün Anadolu yakası ve boğaz hattı daha şanslıyken pazartesi akşamdan itibaren ibrenin Bermuda ve Çatalca hattına dönmesini bekliyorum. Buna sebep olan ufak detayı biraz açmak istiyorum. Görsel ekleyemediğim için bu konunun detaylı incelemesini başka bir güne saklıyorum. Ancak yine de biraz bahsedeceğim.
Düzce-Zonguldak kıyısındaki körfez coğrafi şekli sebebiyle basıncın düşmesine meyilli bir konum. Bunca yıldır fark ettiğiniz üzere İstanbul boğazı da mikro bazda basınç düşüşü anomalisine sahip bir konum. Bunu şimdilik bi kenarda tutalım. Aynı doğu karadenizde her fırsatta oluşan Sochi AB'si gibi Düzce-Zonguldak kıyısındaki körfezde oluşmaya meyilli AB alanları genellikle derinleşir ve sıcak çekirdeği ile özellikle Şile kıyılarında sıcaklıkların oldukça yükselmesine sebep olur. Bu sene bir kaç sistemde bunu gözlemledik. Bazen ise (özellikle Azorun üzerimize yattığı ve basıncın oldukça yüksek olduğu durumlarda) bu derinleşme gerçekleşmez ve sadece 2-4 milibar kadar bir basınç düşüşü yaşanır. Bu bir kaç milibarlık basınç düşüşü rüzgarda kırılmalara yol açar ve kendi etrafında mini bir dönüş hareketi başlatır. Bu dönüş hareketi izmit ve anadolu yakasındaki rüzgarın çok yatıklaşmasına ve güney kıyılarına ulaşamamasına yol açarken, daha uzaktaki bir konumda kusursuz bir hat çizmesine sebep olur. Evet tahmin ettiğiniz gibi meşhur Çatalca bandından bahsediyorum.
Bir kaç çalıştırmadır icon.eu ve arpege modellerinde bahsettiğim konumda bir kaç milibarlık bir basınç düşüşü akabinde bu senaryoyu görüyorum. Henüz bu bir ihtimal olsa da ben oyumu bunun yaşanacağını düşünmemden yana kullanıyorum. Hatta biraz daha tahminde bulunursam bu düşük basınç anomalisi sevdiği konum olan boğaz hattına doğru ilerlemesini bekliyorum. Bu yaşandığı taktirde, kuzeyde çatalca-bermuda bölgesinde yay şeklinde geniş bir dek siklonu, güneyde ise marmadan beslenen ve anadolu yakasına doğru hat çizen yeni bir yağış hattı oluşmasını bekleyebiliriz. Evet bu bahsettiğim de 24 ocak 2022'de çok dramatik bir halini gördüğümüz "vortex" veya benim ifade ettiğim şekliyle DEK karakterindeki siklonik yağış.
Aslında bu mekanizmayı hemen her sene yaşıyoruz. Hayatımıza WX.charts girmesi ile beraber bunu detaylıca modellerde görmeye başlayınca ve 2022'de gerçekten son derece özel bir tanesiyle harika kar yağışları alınca sanki yeni bir şeymiş gibi bahsedilir oldu. Bundan sonraki YB hakimiyetindeki sistemleri gözlemlerseniz, bunun oldukça yaygın görülen bir durum olduğunu ve Düzce-Zonguldak kıyısının basınç düşmesine yatkınlığı sebebiyle oluştuğunu görebilirsiniz. Çatalca bandı efsanesinin doğuşu da bu durum altında yatıyor.
Hatta hafızanızı zorladığınızda DEK sistemleri sonunda genellikle "şehrin tümünü saran son bir hattın" olduğunu hatırlayabilirsiniz. İşte bunlar hep vortex dediğiniz oluşum ile aynı oluşumlar. Bu sistemde de oluşmasını bekliyorum.
Fazla uzun ve görsellerle desteklenmeyen bir yazı oldu üzgünüm. Yakın bir zamanda görsellerle ile tekrardan bu konuya değinmek istiyorum. Sistem için genel beklentim alıntıladığım yazı şeklinde. Herkese iyi şanslar
Bugün bariz şekilde oluşan ve kesintisiz 35mm yağış bırakan Çatalca bandından sonra siklonik DEK (vortex) yağışımızı beklemeye başlamıştım. An itibariyle radarda görünmeye başladı. Bir kaç milibar derinlikteki AB alanın boğaza doğru ilerlemesiyle DEK'lerdeki "bant" görüntüsü bozulmaya başlamıştı. Şimdi ise artık görünür şekilde siklonik hareketini yapıyor.
Bu AB'nin dalışa geçmesiyle 24 Ocak 2022'dekine benzer şekilde, İğneada'dan Arnavutköye uzanan bir yay hattı görmemiz muhtemel gibi duruyor. Bunun yanında izobarların kırılmasıyla genel hattıyla izobarları turuncu renkte işaretlemeye çalıştım.
Alıntıladığım yazıyı okursanız bu AB'nin gelişimi ve yaygınlığı hakkında daha fazla fikir sahibi olabilirsiniz
-