Konu Dışı [Genel Sohbet]

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Herkese iyi geceler diliyorum.

    Merhabalar, ben Yiğit. Bugün 19 yaşındayım ve uzun zamandır hava olaylarına merak saran birisiyim. Şu an Beykent Üniversitende İktisat 2. sınıf Türkçe bölümü okumaktayım. Bu forumda amacım özellikle kış mevsiminde güncel veriler hakkında amatör tahminlerde bulunmak kar hevesini diğer üyelerle yaşamaktır :)


    "Bütün ümidim gençliktedir." - Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk

    (1881-193∞)

    • Offizieller Beitrag

    Orasa düşenceleriniz için teşekkürler. Konularla ilgili tüm düşüncelerimi yönetim adına yazdığımı ve cevapladığımı düşünüyorum eğer varsa ilaveniz bilmediğimiz konular bunları bana yada herhangi bir yönetici üyemize özel mesajla iletebilirsiniz. Son olarak bahsettiğiniz üyeler dahil kimse ban yemedi siz niye durup dururken ban yiyesiniz. Bu cümlenize de ayrıca üzüldüm.

    • Offizieller Beitrag

    şimdi yazsak bir dert yazmasak bir dert ben hiçbir zaman iğneleyici bir dil kullanmadım herkesle iyi geçinmeye çalıştım yine öyle devam ediyorum ben hayatımdada doğrum ne ise direk söyleyen bir insanım yine söyleyeceğim yazacaklarım kendi düşüncelerimdir yönetim tarafının saygı göstereceğini umuyorum

    Öncelikle Samet özel mesajları tek tek ortaya dökmeniz içeriği her ne olursa olsun kendi adıma şık olmamıştır zaten adı üzerinde özel mesajdır. Konuların buraya gelmesi bir iki günlük bir iki haftalık değildir. Bende burada birçok arkadaşla gerek telefon üzerinden gerekse yüzyüze görüşüyorum ve görüşmeyede devam edeceğim. Birçok arkadaş benim çoğundan yaşça büyük olmamdan dolayı benden fikir alırlar bende onlardan alır bildiklerimi naçizane anlatırım birkaç aydır birçok arkadaşı gerek telefonla arayarak gerek mesaj atarak gerekse burdan özel mesaj atarak geri dönmeleri konusunda ikna ettim. Anlatmak istediğim kısaca konular kısa vadenin konuları değil. Burada dostluklar kurmuş yıllardır buraya uğramadan bir gün bile geçiremeyen kalıplaşmış üyelerin bazı durumlarda toleransının daha yüksek olmasını beklerdim açıkçası. Ancak örnek olarak siz verdiğiniz için söylüyorum futbol konusundan yasaklanan arkadaşlara kullanmış olduğunuz üslupta şık değildi gidersen git şeklinde bir söylemi ben çocuğuma kullanmıyorum şahsen. Bende uzun süredir buradayım Narsil hocamın yönetim tarafında en naif insan olduğunu düşünüyorum ve düşünmeye devam ediyorum ancak futbol konusunda yazdığı birkaç mesaj onunda futbol konusu olunca sinirlendiğini göstermiş oldu. Ben kendi adıma tekrar söyleyeyim büyüğüyle küçüğüyle genciyle yaşlısıyla kısaca herkesle iyi geçinmeye çalışıyorum herkesi dinliyorum kimseyle sorunum yok şimdi yazacaklarımı kimse üstüne alınmasın ancak bazı arkadaşların sürekli şikayet ettiği isimler gerek yazdıkları gerek yazdıklarının zamanlamaları gerek üslupları ve gerekse kullandıkları emojiler ile haklı olarak kendilerine karşı bir antipati oluşturuyorlar ve oluşturdular. Siz olaylara yüzeysel bakarken sadece mesajlara öylesine bakıp geçerken aslında birileri yangının üzerine benzin dökmeye devam edip yangını körüklüyordu. Tabi sonuç giderseniz gidine model konusunda masumane atılmış bir mesaj ardından banlamaya kadar gidip devam etti. Herkesin hatası vardır illaki kimse yüzde yüz haklı değildir ancak daha yapıcı bir üslupla daha ikili konuşmayla dinlemeyle daha naif konuşarak aşılabilecek konular bugün bu raddeye geldi. Belki bu yazıyı okuduğunuzdan sonra bende ban yiyebilirim. Gitmek gibi bir dertle yazmadığımı bilin isterim. Kendi düşüncelerimi anlatmak istedim sadece. Üzüldüm gerçekten çok üzüldüm burada yıllardır hiçbir söylediğinden şüphe duymadığım dostlarımın gidişi beni çok üzdü. Son olarak yazdıklarımda taraf değilim bildiğimi düşündüğümü anlattım. Herkese iyi geceler kalın sağlıcakla

    hocam neden banlanacağınızı düşünüyorsunuz anlamak güç,yazmamak yazmakta dert olmamalı. Şu ana kadar yönetimin forumdaki her üyeye iletişim kanalları açıktır kimseye kapandığını ne duydum ne gördim. Adım geçtiği için açıklama yapıp cevap vermiş olayım. Size hiç forumda hakaret ettiler mi hocam? etselerde ne cevaplardınız? bana hakaret edenlerin hakaret mesajlarına bile dokunmadım. Anlık sinirli yazılan diğer insanları rencide edici ne var misal bana özelden yazarsanız sevinirim. Bunun dışında sanırım Samet admin gerekli cevabı verir.

  • Valla yaşananları okuyunca bana boş şeyler geliyor şu 3 günlük dünyada. Herkesin haklı olduğu bir taraf mutlaka vardır ama sonucunda işin bu raddeye gelmesine bence hiç gerek yoktu. Ne forum yönetiminin ne de sizlerin kötü niyetli olduğunu düşünmüyorum. Umarım giden arkadaşlar geri gelirsiniz, çünkü inanın buna değecek bir sorun yok. Çözülemeyecek bir şey yok. Çoğumuz birbirimizi görmesek de iyi tanımasak da bu forum sayesinde arkadaş olduk, dost olduk. Nice güzel muhabbetler makaralar çevirdik, dertleri için üzüldük dua ettik. Şimdi ayrı gayrı olunca eski tat ve muhabbet olmuyor eksik kalıyor. İki taraf içinde aklı selimin galip gelmesi dileğiyle...

  • Herkese iyi akşamlar.


    Cevap hakkımı kullanmak istiyorum.


    1-) Benim futbol sayfasından yasak almamın sebebi Samet Beyin mesajında belirttiği gibi 1 Aralık tarihinde Cenk ve Hasanın tartışmasıyla başlayan sürecin sonunda değil Ali Kemal'le atışmam sonucunda gerçekleşmiştir.


    Adalet vurgusu yapma sebebim ise malum ban bile yemeden yasaklanma konusu olmuştur. Bir değil iki değil daha fazla kere ban yiyen birisi burada istediği yere mesaj atabiliyorken benim atamamam adaletli bir durum mudur takdir sizlerin.


    2-) Coldefso nickli üyenin konusuna mesaj atmama gelirsek.


    Her ne kadar kendisi ve ahalisi kabul etmese de Kasım ayından bu yana sürekli değişen konu başlığı, sürekli tarih vermeler beni rahatsız etmiştir ve rahatsızlığımı paylaştığınız mesajda da gördüğünüz üzere en ufak bir hakaret olmadan gayet sakin bir şekilde anlatmaya çalıştım ama o sayfada ne itliğimiz ne havlamamız kaldı?

    Kendisi de bu mesajlara alkış ve beğeni emojileriyle destek oldu. Hal böyle olunca da ben de konuyu uzattım o ve diğer sayfalarda. Yüreği varsa gelsin bana anlatsın diye ama gelmedi.


    3-) Birkaç kelam da karasah nickli Abdülkadir abinin puan olayıyla ilgili konuşayım.

    Ben en az 2 kere aynı durumda puan verildiğini hatırlıyorum. Hayır adalet sadece belli kişilere mi lazım.

    • Offizieller Beitrag

    Diğer konularla alakalı cevabım yukarıdadır tekrarına gerek olmadığını düşünüyorum.3. söylediğinizi kanıtlarsanız çok memnun olurum.Ben cevap mesajımda gayet açık her şeyi ortaya döktüğümü düşünüyorum kime vermişiz bilmek istiyorum kanıtıyla beraber.

  • Samet  Narsil konuyu burada ikili tartışmaya döndürmemek adına neden banlanma konusunu yazdığımı sizlere özel mesajla bilahare yazacağım ikinci olarak narsil hocam ben hakarete verdiğiniz cevaba üsluba karışacak birşey söyleyecek değilim hatta işin içine hakaret girerse hakaret edilen her kimse onunla beraber hakaret edene gerekli cevabı veririm hatta verdiğim zamanlarda olmuştur ben özellikle son zamanlarda sinirleriniz yıprandığını bununda cevaplarınıza yansıdığını görüyorum tabi bu benim düşüncem sizi yada bir başkasını bağlamaz . Yazdıklarım kendi düşüncelerimdir ve hepsinin arkasındayım bazen eleştirilmekte insana fayda sağlar yazdıklarımı yapıcı bir eleştiri olarak düşünmenizi dilerim başta dediğim gibi ikili yazışmalarla konuyu uzatmak istemiyorum sorduğunuz soruya özel mesajla cevap vereceğimden şüpheniz olmasın. Saygılarımla

  • Diğer konularla alakalı cevabım yukarıdadır tekrarına gerek olmadığını düşünüyorum.3. söylediğinizi kanıtlarsanız çok memnun olurum.Ben cevap mesajımda gayet açık her şeyi ortaya döktüğümü düşünüyorum kime vermişiz bilmek istiyorum kanıtıyla beraber.

    Kanıta gerek duyarsak onu da soyleriz.

    öncelikle Sedat hocam ki o zaman @arnavut nicki ile aramizdaydı o size söylesin olmuş mu olmamış mı hatırlamazsa yıl ve haftasına kadar söyleyeceğim.

  • Kanıta gerek duyarsak onu da soyleriz.

    öncelikle Sedat hocam ki o zaman @arnavut nicki ile aramizdaydı o size söylesin olmuş mu olmamış mı hatırlamazsa yıl ve haftasına kadar söyleyeceğim.

    Başkasını veya başkalarını bilmiyorum ama bana benzeri bir durumda (adıyaman) puan verilmemişti kural ne ise uygulayın demiştim ki doğrusu oydu doğrusunu yaptı Samet

    ALAYINA İSYAN OLSUN,BURSAMIZA YEMİN OLSUN,

    AMATÖRE DÜŞSEN BİLE ,TERKEDENLER KAHPE OLSUN 🐊

    • Offizieller Beitrag

    Kanıta gerek duyarsak onu da soyleriz.

    öncelikle Sedat hocam ki o zaman @arnavut nicki ile aramizdaydı o size söylesin olmuş mu olmamış mı hatırlamazsa yıl ve haftasına kadar söyleyeceğim.

    Bir şey iddia ediyorsunuz gerek duyarsam onu da söylerim diyorsunuz ben 3 saat pc başında açık şeffaf olacağım diye akıllarda bir şey kalmasın diye uğraşıyorum ama bu kadar rahat olamıyorum açıkcası. Sedat hocamı etiketlediğiniz iyi oldu.Geçmişte benzer durum başına gelip aynı şekilde uygulama yapılan bir üyemizdi zaten kendisi de yarışma konusundan bunu açıkladı.Hatta onunla özel mesajlaşmamızda ben bu yanlışı farkettim.İlk başta kendimden kaynaklı yükseğe puan verdim yanlış gördüğüm için sonrasında doğrusunu fark edip işlemi uyguladım.

  • Narsil hocam ekleyeyim unuttum kusura bakmayın hiç hakaret yedinmi diye sormuşsunuz ben bu forumda bırakın hakareti özel mesajlarla günlerce tehdit bile edildim ama o kişiyi banlamayın pişman olacaktır diye yine kendim affettim bilin istedim

  • Bir şey iddia ediyorsunuz gerek duyarsam onu da söylerim diyorsunuz ben 3 saat pc başında açık şeffaf olacağım diye akıllarda bir şey kalmasın diye uğraşıyorum ama bu kadar rahat olamıyorum açıkcası. Sedat hocamı etiketlediğiniz iyi oldu.Geçmişte benzer durum başına gelip aynı şekilde uygulama yapılan bir üyemizdi zaten kendisi de yarışma konusundan bunu açıkladı.Hatta onunla özel mesajlaşmamızda ben bu yanlışı farkettim.İlk başta kendimden kaynaklı yükseğe puan verdim yanlış gördüğüm için sonrasında doğrusunu fark edip işlemi uyguladım.

    O zaman soyleyelim .

    2022 Yaz ligi bitime 3 hafta var.

    Yine Abdülkadir abi bu yanlışlığı yapıyor önce puan verilmiyor ama Sedat abinin ricasıyla puan veriliyor ve Abdülkadir abi Abdullah Emin Erenle beraber 3. oluyor.

    • Offizieller Beitrag

    Narsil hocam ekleyeyim unuttum kusura bakmayın hiç hakaret yedinmi diye sormuşsunuz ben bu forumda bırakın hakareti özel mesajlarla günlerce tehdit bile edildim ama o kişiyi banlamayın pişman olacaktır diye yine kendim affettim bilin istedim

    tamam hocam teşekkür ederim cevaplarınız için, iyi forumlar dilerim

  • Ayrıca olan bitenden pek bilgim malumatım yoktu, Samet hocamın yazdığı uzun mesajdan biraz anlayabildim.


    Şunu bir büyüğünüz olarak net belirtmek isterim ki yaklaşık abartısız 2 senedir bu forumda ne siyaset konusuna ne futbol konusuna bir kere bile girmemişimdir.Hatta bu Konu Dışı na bile nadir girer bakarım.


    Çünkü burası havaforum her siyasi görüşten her futbol kulübünden taraftar var.Ama hepimizin tek ortak noktası KAR SEVDALI oluşumuz.


    Bu ortak sevdanın dışına çıktığımız sürece birbirimizi yemekten başka hiç bir şey yapmayız bunu net olarak söyleyebilirim.


    Siyasi görşlerimizi ideolojimizi tuttuğumuz takımı kendi mercilerinde tartışalım bırakalım burası havaya atmosfere kalsın.saygılar tüm foruma.

    ALAYINA İSYAN OLSUN,BURSAMIZA YEMİN OLSUN,

    AMATÖRE DÜŞSEN BİLE ,TERKEDENLER KAHPE OLSUN 🐊

  • Suclamalara Cevap:

    Sadece kendi düşüncelerini aklamak için ,atılmış özel mesajları üyelere duyurmak güçsüzlüğün göstergesidir. Ayrica neden bizim mesajlar paylasiliyor, banlanan uyelerle le nasil bir mesajlasma olmus onu da paylasacak cesaretiniz mi yoktu. Gücünüz bize mi yetti Samet "Cumhuriyet Düşmanları " sözüne kim niye alinacak, eğer sen o düşmanları banlamazsan, devam ettirirsen sen de suça ortaksın. 5 gün sonra geldi, asıl yüzsüzlük kendisinde demeye getirmişsin, Evet, yılların verdiği bir dostluk ortamindan kopamadik hata yaptik. Kişiliğimizi ayaklar altina aldik geldik. , Fatihaltinay55 nickli üye ile atıştık ,siz hic özel hayatınızda dostlarinizla atismiyor musunuz, birbirinize hakaret mi ediyorsunuz? Bir paragraf da Narsil Moderatöre hakaret edildi cevap vermedim demiş, kendisine şahsımin yazdigi hangi yazi ile hakaret edilmiş,öyle üstü kapalı isim vermeden ortaya tam sayfa paragraf yazarak haklı çıkamazsınız, ColdEfso denen modern zamanların Arif Efendisine gelince, ona defaatle yazdim saygi cercevesinde ,hocam, eski Efso ol, ergen eglendirme ,sen boyle degildin diye, ama kendisi baska yolu secmis, olabilir. Ama sayfasinda muritlerine bize isim vermeden hakaret edilmesine ses etmezsen Efsane degil Kestane olursun.Yoksa Mevlam verir vermez kimsenin tekelinde degil atmosfer, yap tahminini geç. Uzun Uzun yazdim, gecen kisa yazmistim, Silinebilir hic oneml degil azicik cesaretiniz varsa 24 saat bu yaziyi tutarsiniz. Amacınız aciklama yaparken isim isim vererek kendinizi haklı cikarmaya calistiginiz bir olaya dönmüş. Basta bizi bugune kadar taniyip seven herkese hakkimi bi cumle helal ediyorum. ( GOJIRA denen uye haric, bana ozelden beddua seansi acti kendisi ,onu Allah'a havale ediyorum. ) Allahısmarladık....Dostluklar bakidir...

  • O zaman soyleyelim .

    2022 Yaz ligi bitime 3 hafta var.

    Yine Abdülkadir abi bu yanlışlığı yapıyor önce puan verilmiyor ama Sedat abinin ricasıyla puan veriliyor ve Abdülkadir abi Abdullah Emin Erenle beraber 3. oluyor.

    o olay başkaydı Fatihaltinay55 Abdullah Emin Eren ile karasah ligi mgm akşam açıkladığı veri ile son anda aynı puanda bitirmilerdi.Bizde karasah hocamada 3.lük verilmes gerektiğini söyledik o kadar o karar da zaten kurallara aykırı bir karar değildi.Çünkü kurallarda 3.ile 4.cü aynı puanda bitirirse ne yapılacağı yoktu :)

    ALAYINA İSYAN OLSUN,BURSAMIZA YEMİN OLSUN,

    AMATÖRE DÜŞSEN BİLE ,TERKEDENLER KAHPE OLSUN 🐊

    • Offizieller Beitrag

    Suclamalara Cevap:

    Sadece kendi düşüncelerini aklamak için ,atılmış özel mesajları üyelere duyurmak güçsüzlüğün göstergesidir. Ayrica neden bizim mesajlar paylasiliyor, banlanan uyelerle le nasil bir mesajlasma olmus onu da paylasacak cesaretiniz mi yoktu. Gücünüz bize mi yetti Samet "Cumhuriyet Düşmanları " sözüne kim niye alinacak, eğer sen o düşmanları banlamazsan, devam ettirirsen sen de suça ortaksın. 5 gün sonra geldi, asıl yüzsüzlük kendisinde demeye getirmişsin, Evet, yılların verdiği bir dostluk ortamindan kopamadik hata yaptik. Kişiliğimizi ayaklar altina aldik geldik. , Fatihaltinay55 nickli üye ile atıştık ,siz hic özel hayatınızda dostlarinizla atismiyor musunuz, birbirinize hakaret mi ediyorsunuz? Bir paragraf da Narsil Moderatöre hakaret edildi cevap vermedim demiş, kendisine şahsımin yazdigi hangi yazi ile hakaret edilmiş,öyle üstü kapalı isim vermeden ortaya tam sayfa paragraf yazarak haklı çıkamazsınız, ColdEfso denen modern zamanların Arif Efendisine gelince, ona defaatle yazdim saygi cercevesinde ,hocam, eski Efso ol, ergen eglendirme ,sen boyle degildin diye, ama kendisi baska yolu secmis, olabilir. Ama sayfasinda muritlerine bize isim vermeden hakaret edilmesine ses etmezsen Efsane degil Kestane olursun.Yoksa Mevlam verir vermez kimsenin tekelinde degil atmosfer, yap tahminini geç. Uzun Uzun yazdim, gecen kisa yazmistim, Silinebilir hic oneml degil azicik cesaretiniz varsa 24 saat bu yaziyi tutarsiniz. Amacınız aciklama yaparken isim isim vererek kendinizi haklı cikarmaya calistiginiz bir olaya dönmüş. Basta bizi bugune kadar taniyip seven herkese hakkimi bi cumle helal ediyorum. ( GOJIRA denen uye haric, bana ozelden beddua seansi acti kendisi ,onu Allah'a havale ediyorum. ) Allahısmarladık....Dostluklar bakidir...

    Bunu diyeceğinizi bildiğim için zaten özel mesajları döktüm.Siz bir şey denilmedikçe kendinizi haklı görüp her konuya yazınca bir problem yok özel mesaj dökülünce mi güçsüzlük oluyor.Buyrun paylaşılmayan mesajlar yazdığımdan hariç ne var?

    160309b3b99.png

    2.png

    c6244a9a438212e.png

    f324a8911d37f5a3.png

    İşiniz gücünüz algı gücünüz bize mi yetti derken bile algı peşindesiniz buyrun mesajlar ortada algı yapan da ortada.

    Cumhuriyet düşmanları sözüne kim niye alınacak demişsiniz.İyi öyle olsun o zaman ben size durup dururken vatan haini diyeyim sizde bana alınmayın o zaman.Oldu mu şimdi?Banlamazsan o düşmanları demişsiniz kim düşman kim değil siz mi karar veriyorsunuz? Bir de suça ortağım öyle mi?Müebbet çıkar mı bu işin sonunda?Arkadaşım da atıştım şakalaşma sebebiyle oldu diyorsunuz konu şakalaşma konusu mu? Ya da sizler o konudan yasaklanan ilk üyeler misiniz?Moderatörüme yazdığınıza gelince uzun cevabı doğru dürüst okusaydınız orada verdiğim ekran resimlerine doğru baksaydınız bunu burada sormazdınız. Cold efso konusunda cevap verirken bile karşı tarafı tahrik edip takma isim takıyorsunuz iş size gelince istemezuk oluyor.Sayfasında olan üyeye mürit diyorsunuz onları işin içine çekiyorsunuz daha ne olsun.Benim cesaretim hepinize yeter 24 değil isterse 124 saat kalsın.Hodri meydan.