Bu tarz güçlü senaryolar aslında -10 ların garantisi niteliği taşıyor.Orta vade de artması dileği ile…
Atmosferi Anlama Gayretleri ; Tele-bağlantı Sirkülasyon denklemleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
-
-
Akşam güncellemeleri akıyor sanki ?
-
Bu sezon 240 da İlk kez bu kadar benzeştiler belkide:))
-
Kırbaçı gören ecm bir anda 180 derece dönüverdi
-
Akıyor akıyorda nere akıyor hocam orası önemli İlk etapda Avrupa'ya iniyor gibi duruyor devamında nolur bilinmez ancak Ecmwf haftalık verileri bizi sıcak tarafda tutuyor o görüntüye uygun olmuş gibi. Ama tabi çok değişir daha işler belli olmaz.
-
Modellere bakınca genel kanı,Avrupaya inen amorti oluyor.Asıl piyango , cevher kuzeyde kalıyor.İşte orası çokomelli:))
-
Önemli bir gelişme, beklentim dahilinde orta güçte bir sistem için onay ama vade modeller için çok çok uzun , ilk sistem , peşine sıkı ayaz ve çok geçmeden asıl balyozu alıp artık kış havasını kapmamız gerekiyor
İlk sistem -8/-10 bandında olursa peşinden oluşacak ayaz ve ilmek ilmek işlenen termik Sibirya yükseği desteğiyle asıl balyozu -15 için kovalarım , ama ilk sistem hala pamuk ipliğine bağlı maalesef NatJet görüntüsünden çıkardığım sonuç şimdilik bu , vade uzak olduğu İçin lehte değişim isteyeceğiz ve mümkün , geciktikçe stres oluruz ( tüm bu karmaşanın sebebi SSW mi , sanmıyorum , yukarda pek ilgi çekmeyen tarihi nitelikte Grönland t(o) anı basınç yorumum orda duruyor ve konunun ( rezaletin ) zerre kadar SSW ile alakası yok, o açıdan zor olacak ilk sistem savaşı ama devamı çorap söküğü gibi gelecektir inşaallah ( temenni diyelim nezaketen)
-
Yapılan siber darbe sonucu model sayfasına yazamıyorum :))
Gerekli desteği verdi yönetim sağolsun , darbe püskürtüldü
-
Gerekli desteği verdi yönetim sağolsun , darbe püskürtüldü
Bende model sayfasına yazamama yetkisi istedim.Onu bile verdiler.Yönetim gerçekten çalışıyor:)))
-
Bende model sayfasına yazamama yetkisi istedim.Onu bile verdiler.Yönetim gerçekten çalışıyor:)))
Ben de bazı mesajlarıma yok daha neler emojisi koymak istiyorum ama buna yetki yok
Ya insan kendi mesajına nasıl tepki veremez , hiç demokratik değil :)) , X’te bile kendi kendine layk yapabiliyorsun hahaha 😆
-
Ben de bazı mesajlarıma yok daha neler emojisi koymak istiyorum ama buna yetki yok
Ya insan kendi mesajına nasıl tepki veremez , hiç demokratik değil :)) , X’te bile kendi kendine layk yapabiliyorsun hahaha 😆
Bazı mesajlara da oğlum bak git emojisi isteriz
-
Bazı mesajlara da oğlum bak git emojisi isteriz
Her sene birkaç seçilmiş çıkar.Şaşmaz😂
Bu arada bu sene bu profil fotosunu kullanacağım.Hayırlı olsun:))
-
Cold efso ? Mjo 3 fazla güclü girip bir süre orta takılacak gibi etkileri olumlu olacak gibi görünüyor bu faz hareketi Batı ve Orta Avrupa'da 1040 📈 yüksek Doğu Akdeniz'de Derin AB Merkezi sağlam Soğuk alabirsek yukardan tadından yenmez
-
Cold.EFso ses ver başkan millet sistemi getiriyor.Genelde sistem varsa Bizde konuşacak bişey kalmıaz artık.İyisindir inşallah😂
-
bugün yılın son günü olduğu için ecm sabah güncellemesine kızmıyoruz
-
Sessizce takibe mi geçildi ? Tabi son dk gol yememek için biraz daha bekliyor da olabilirsiniz.
-
instagramda önüme çıktı,tanrım akıl fikir versin diyorum sadece🤦♂️
-
Hocam güzel bir senaryo👍
-
Cold.EFso ses ver başkan millet sistemi getiriyor.Genelde sistem varsa Bizde konuşacak bişey kalmıaz artık.İyisindir inşallah😂
Eyvallah değerli dostum , sağol varol , çok naziksin
İyi olmaya çalışıyorum, istirahat ediyorum
Sen nasılsın , defansı bırakmıyorsun :))
Aslında paylaştığım son 4-5 mesajdaki görüşlerim değişmedi o açıdan yeni durum görmediğimden şey etmedim ( özellikle de 64. Sayfadaki çok uzun mesajım gerçerliliğini koruyor )
Verilerde ve modellerde pek değişim yok
İstikrarsızlık ve tutarsızlık devam ediyor
ECM’de taşlar yerine oturuyor diyen fazla iyi niyetli olur bence , Gfs’de ise satış 6 saat bile sürmez
Beni bu aşırı değişkenlik üzüyor ve yoruyor
Kendi saçma teorilerimle ve işe yaradığını düşündüğüm bazı verilerle , hala yakın vadede ayaz don altyapısı zor olduğu İçin Ocak ilk yarı efsanevi sistem zor görünüyor
Bu zor olduğu müddetçe kıyılarda kart kurt sesi çıkartacak kaliteli kar yürüyüşü çok zor olur ( bana göre) o açıdan -9/-11 anca gelir gibi ilk oluşumda ( ha iki peşpeşe atak gelirse zor da olsa 15’inden önce yetişebilir )
Mevcut gidişat uzun vadede ufaktan lehimize dönmeye başladı gibi ama hala riskler de var , kar ve ayaz yapacak ilk sistemi alırsak rahatlayacağım , o geciktikçe stres bitmez ve 280 hours görüntüleri artık fazla ciddiye alamıyorum ( EPS bile olsa )
Ama çok sağlam bir vorteks Akışı umuyorum aşağı enlemlere Ocak ikinci yarısında , bunu en azından -16 ile taçlandırmamız gerek , epicenter Romania civarı olsa bile bizi de epey etkileme potansiyeli var ( OLASILIK )
-
Cold.EFso Elhamdulillah kardeşim sağlığımız sıhhatimiz yerinde ama İnan yorulduk:).O kadar güzel yazdın ki eksiksiz,net tam imzalık.Bende model çıktılarını izleyip takip ediyorum artık.Keyifli,güzel bu aralar,uzun vade de olsa.İyi olmana sevindim:)
-