Deprem Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)


  • Bir gönüllünün yüreğinden daha güçlü bir yürek yoktur.

  • Konuya ilgili olan arkadaşlar 10-15 saniye zaman ayırıp şu iki soruya cevap verebilir mi birşeyi merak ediyorum gerçekleşecek olası depremlerden sonra sonuçları paylaşacağım.

    Aynı kişiler birden fazla cevaplama yapmazsa sevinirim kolaylık açısıdan hesap açmayı kapattım.


    https://forms.gle/2UV45BWgGtSK4zFy5

    PergamoN Anket yayınlandıktan sonra ilk 5.5+ üstü deprem

    Tokat-Sulusaray 5.6

  • Gemlik'te dün gece saat 03.57'de gerçekleşen 3.4 büyüklüğündeki deprem, Gemlik'teki Zemin berbat olduğundan (ve AFAD ile Kandilli arasında değişen derinliğe göre 4 ila 7 km derinlikte olan deprem), Gemlik'te çok şiddetli bir şekilde hissedilmiş. 'Depremin "gümleme" sesi' ve Şiddetli Sallantı, Gece herkesi uyandırmış.


    Ayrıca dün geceki 3.4 büyüklüğündeki depremin odak noktası, AFAD'da 23 Şubat'ta olan 4.1 büyüklüğündeki depremin konumuna çok yakın gözükürken, Kandilli 'de ise bambaşka yerde Gemlik İskelesinin altında gerçekleştiği gözüküyor.



    Burada Gemlik için çok daha önemli bir konuyu belirtmek istiyorum. Gemlik'te yukarıda da yazdığım gibi 23 Şubat'ta ilçe merkezine çok yakın bir konumda 4.1 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmişti. Bu depremden sonra Gemlik / Celal Bayar Anadolu Lisesi boşaltılmış. Çünkü sadece 4.1 büyüklüğündeki deprem nedeniyle Lisedeki kapının camı patlamış, Lisedeki duvarlarda en az 1 tanesi boydan boya olmak üzere çatlaklar oluşmuş. Lise tamamen boşaltılmış, şu an burada okuyan öğrenciler ise başka okulda eğitime-öğretime devam ediyor. Gemlik'te sadece bu okulda değil, Şehit Ethem Yaşar İlkokulu'da deprem riski nedeniyle öğrenciler başka okula nakledilmiş.

    Toplamda 2 okulda deprem riski nedeniyle eğitim-öğretim artık verilmiyor.



    Anlatmak istediğim durum bu Gemlik'te sadece 4.1 büyüklüğündeki bir deprem bile en güvenli ve en sağlam şekilde yapılması gereken Okullarda bile böyle hasara yol açabiliyor. Artık gerisini siz düşünün. Geçen yazımda yine belirtmiştim. Gemlik'te büyük bir depremde maalesef Felaket bir durumla karşılaşacağız...



    23 Şubat 2024 tarihinde Gemlik'te olan 4.1 büyüklüğündeki depremden sonra Celal Bayar Anadolu Lisesi'nin hali...






    whatsapp-image-2024-02-23-at-210549-1.jpeg


    Deprem Sonrası Celal Bayar Anadolu Lisesi Bu Hale Geldi!


    whatsapp-image-2024-02-23-at-210548.jpeg


    Resim



  • Gerçekten inanılır gibi değil tek teselli nüfüs az ama tamamına yakınını kaybetme riski çok. Çevre illere vereceği hasar da cabası. 5.1 oldu İstanbul’dan ne biçim hissettik. Gemliği taşıma işine kim dur dediyse ahı üzerine olacak. 800 yıldır deprem olmuyor tekerrür periyodu yaklaşmış bir yer tıpkı Silivri gibi uyarıcıydı bu depremde.


    Bir gönüllünün yüreğinden daha güçlü bir yürek yoktur.

    • Neu
    • Offizieller Beitrag

    Gemlikteki depremi uykulu hissettim ama emin olamamıştım sabah anladım doğru hissettiğimi. Gemlik ve devamında olabilecek (İznik-Geyve) depremlerinin nasıl deprem üretebileceğini çoklu kırılmamı tekli kırılmamı yapabileceğini bilemiyoruz, bunu yaşayıp göreceğiz belkide göremeyeceğiz bilemiyoruz çünkü yıllık kayma hızları çok düşük ve neredeyse 600-1000 yıl gibi tekrarlanma aralıkları var. Ancak yazılanlara katılıyorum gemlikteki yıkım felaket olacaktır ve burada olacak depremlerden bursa-iznik-yalova-orhangazi gibi yerlerinde ciddi etkileneceği söylersek hiçte öyle arka plana atılabilecek bir durum değil. Üstelik daha büyük tehdit içeren KAF kuzey koluda yine bu bölgeler için (özellikle yalova-orhangazi-gemlik) büyük tehdit. Her gün belkide felakete uyanabileceğimiz bir gün olarak karşımızda, rabbim yardımcımız olsun..

  • PergamoN Hocam Tayvan’da başlayan aktiviteye eartquake swarm diyebilir miyiz yoksa bu depremler 3 hafta önceki 7.4 lük depremin artçıları mı

    Bence onlardan bağımsız gibi duruyor ama

    Daha büyüğü gelmediği sürece artçı kategorisinde 60x60km gibi bir zon içinde (büyük çoğunluğu denizde kalan ) levha sınırı bindirme depremleri.