Samsun merkez yerel yağışlarda hep Atakum'un önünde ama no istasyon
Orta ve Doğu Karadeniz Raporlar-Yorumlar
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
-
-
Samsun merkez yerel yağışlarda hep Atakum'un önünde ama no istasyon
Dün aksamki yağiş kıyıdan vurmuş kuşun oralar damla düşmemiş
-
İşte turistlere satılan kavrulmuş iç fındık fiyatı ha buda halis mulis giresun fındığıda değil.😊 oh negüzel gavur gavur ver kerizlere.onunda bizimki gibi tadıda yok garipler fındık yiyoruz zannediyolar nohut yeseler daha iyi.
-
Oraj var anlık sağlam aydınlanıyor ortalık
-
Samsun Ladikteyim simsek gok gürültüsü hücre durmuyor
-
Havzadayim sese uyandım yok böyle bir fırtına yıldırım düştü sanırım fena burası
-
Havzadayim sese uyandım yok böyle bir fırtına yıldırım düştü sanırım fena burası
Ardi ardına cakiyor şimsek
-
Harika yağıyor şuan gökgürültüsü eşliğinde
-
Burada şimşekleri görüyoruz ama ses gelmiyor yağmur da hafif
-
-
Nerde soğuk havalar Allah'ım
-
Atakum istasyonunda problem mi var niye etrafına göre bu kadar sıcak görünüyor ve uzun zamandır böyleymiş kendi termemotrem bile 28 derece
-
Ön kış tahminimin zamanı geldi, fakat Eylül'e kadar bekleme kararı aldım.
Nedeni ise mevcut ön verilerde maalesef geçen seneki kıştan pek fark yok, hemde sadece sahil değil, 500 üzerinin bile iyi bir kış geçirme şansı az görünüyor.
Fakat hemen enseyi karartmayalım, bu vadeden yüksek oranda doğruluk payı zor iş o yüzden beklemek en iyisi.
Altını çizeyim, ilk veriler yine iyi değil.
-
Toplam yağışlar;☔️
Rize, Merkez, RİZE/TAŞKÖPRÜ KÖYÜ 127,6 Rize, Güneysu, GÜNEYSU 111,2 Rize, Çayeli, ÇAYELİ TEİAŞ 58,2 Trabzon, Hayrat, HAYRAT/PAZARÖNÜ 55,2 Rize, Ardeşen, ARDEŞEN 50,3 Trabzon, Ortahisar, TRABZON BÖLGE 49,0 Rize, Çayeli, ÇAYELİ BAKIR 46,3 Rize, Pazar, RİZE/PAZAR 38,4 Rize, Fındıklı, FINDIKLI 36,3 Rize, Ardeşen, ARDEŞEN/YEŞİLTEPE 35,8 Rize, Fındıklı, FINDIKLI/YENİŞEHİTLİK KÖYÜ 32,3 Giresun, Yağlıdere, YAĞLIDERE 31,6 Trabzon, Ortahisar, TRABZON HAVALİMANI 30,2 Rize, Kalkandere, KALKANDERE 29,8 Artvin, Kemalpaşa, KEMALPAŞA/KÖPRÜCÜ KÖYÜ 28,5 Rize, Derepazarı, DEREPAZARI/MALTEPE KÖYÜ 26,8 Rize, Merkez, RİZE/ANDON 25,2 Artvin, Hopa, HOPA/ÇAVUŞLU KÖYÜ 23,2 Rize, Güneysu, GÜNEYSU/HANDÜZÜ YAYLASI 22,3 Rize, İkizdere, İKİZDERE 22,0 -
Ön kış tahminimin zamanı geldi, fakat Eylül'e kadar bekleme kararı aldım.
Nedeni ise mevcut ön verilerde maalesef geçen seneki kıştan pek fark yok, hemde sadece sahil değil, 500 üzerinin bile iyi bir kış geçirme şansı az görünüyor.
Fakat hemen enseyi karartmayalım, bu vadeden yüksek oranda doğruluk payı zor iş o yüzden beklemek en iyisi.
Altını çizeyim, ilk veriler yine iyi değil.
Bari bu sefer güzel bir kış yaşasak.. Amann bee. İnşallah değişir.
-
Hayırdır Samsun niye bu kadar sıcak oluyor?
-
Ordu ve Giresun Çevreleri ile Trabzon'un Batısında Yerel Kuvvetli Yağışlara Dikkat!
Beklenen Hadise
Gökgürültülü Sağanak Yağış
Beklendiği Yer
Yapılan son değerlendirmeler ve meteoroloji radarı verilerine göre; halen Ordu çevrelerinde devam eden sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, akşam saatlerine kadar doğu ilçelerinde kuvvetli, öğle saatlerinde sonra Giresun ili ile Trabzon'un batısında yerel kuvvetli olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, heyelan ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
-
-
Ağustosun ilk yarısını beklentilerim dahilinde ortalamalarda ve bir tık üstünde kapatıyoruz ama yağış zayıf kaldı bugün Ordu'da tahmin edilmeyen bir yağış var sadece yoksa genel olarak boştu. İkinci yarısı ise haberler kötü sıcak hava dalgasıyla başlayacak. Önce Afrika atağı şeklinde ardından Basra desteği. Maalesef şu an ki görüntü temmuz ayında yaşadığımız zindan havaların tıpa tıp aynısı. Umalım ki ağustosun son haftasına bir sistem sıkıştıralım yoksa temmuzdan bir farkı kalmayacak.
DoquKaradeniz28 hocam noldu bizim bu ağustosa her sene sel olacak diye korktuğumuz ay son yıllarda kupkuru Basra ataklarıyla geçer oldu sonbahar ve kış verileri de kötü geri dönülmez bir yola mı girdik?
-
Ağustosun ilk yarısını beklentilerim dahilinde ortalamalarda ve bir tık üstünde kapatıyoruz ama yağış zayıf kaldı bugün Ordu'da tahmin edilmeyen bir yağış var sadece yoksa genel olarak boştu. İkinci yarısı ise haberler kötü sıcak hava dalgasıyla başlayacak. Önce Afrika atağı şeklinde ardından Basra desteği. Maalesef şu an ki görüntü temmuz ayında yaşadığımız zindan havaların tıpa tıp aynısı. Umalım ki ağustosun son haftasına bir sistem sıkıştıralım yoksa temmuzdan bir farkı kalmayacak.
DoquKaradeniz28 hocam noldu bizim bu ağustosa her sene sel olacak diye korktuğumuz ay son yıllarda kupkuru Basra ataklarıyla geçer oldu sonbahar ve kış verileri de kötü geri dönülmez bir yola mı girdik?
Değerli kardeşim,
Bilimsel olarak geçerli olmasada, benim tecrübelerime göre, ciddi bir Ağustos - kış korelasyonu var.
Zannediyorum ki, değişen iklim koşulları dolayısıyla, zayıf geçen kışlar eşittir kupkuru geçen Ağustoslar oluyor.
Elbette uzun yıllar test edilmeden bu tespitim sadece bir hurafe şu an.
Ama ciddi ciddi doğru çıkmaya başladı.
Bu senede tutarlı olursa, hurafeden gerçekliğe emeklemeye başlar.
Uzun lafın kısası, can sıkıcı bir iklim döneminde yaşıyoruz, hakkımızda hayırlısı.
Ayrıca ağustosun son haftasına bir sistem sıkışacak gibi duruyor, Atlantik çok hareketli
-