Gréy genelde ilkbaharda gördüğümüz bu durumu yazın görmek şaşırttı beni. Denizden üstümüze perde örtülmüş gibi. Dışarda hava çok iyi ama evlerin içi durulacak gibi değil, aşırı nemli.
150-160 metrelerde bulut tabanı.
Gréy genelde ilkbaharda gördüğümüz bu durumu yazın görmek şaşırttı beni. Denizden üstümüze perde örtülmüş gibi. Dışarda hava çok iyi ama evlerin içi durulacak gibi değil, aşırı nemli.
150-160 metrelerde bulut tabanı.
-Jupiter- evdeki termometre %92 nem gösteriyor akşam hava böyle olursa çılgınca şeyler deneyecek gibi duruyor
Gréy nokta atışı temmuz tahminin için tebrik ederim, herkes bunu idrak edemez ama bu işle iştigal eden herkes 60-70 gün vadeden dönemsel tahminde isabetin ne denli kıymetli olduğunu bilir.
Tekrar tebrik ederim, iod kurcalamaya devam
Ağustos için de tam isabet etmen temennimle
Atakum 200 Rakımda göruş mesafesi neredeyse yok bu mevsimde çok ilginç...
Gréy nokta atışı temmuz tahminin için tebrik ederim, herkes bunu idrak edemez ama bu işle iştigal eden herkes 60-70 gün vadeden dönemsel tahminde isabetin ne denli kıymetli olduğunu bilir.
Tekrar tebrik ederim, iod kurcalamaya devam
Ağustos için de tam isabet etmen temennimle
![]()
![]()
Teşekkür ederim üstadım orta vadeli genel fikir vermesi açısından iod bizim coğrafyamızda bana kalırsa en önemli rehberdir. Ani değişimler ve sapmalar olmadan yorumlamasını bilene çok şey kazandırır. Mjo ile ile çok içli dışlı olsa da fazla değişken olduğu için çok ilgimi çekmiyor açıkçası.
Ağustos için sonra konuşalım belki yarın belki yarından da yakın
Aga biz mart nisan mı yaşıyoruz nedir bu hava:) nem cok fazla gösteriyor ama şuan o kadarda hissedilmiyor . Tuhaf yani. Samsun şaşırtmaya devam ediyor. Sis her tarafı kaplamış durumda. Deniz soğumuştur:)
Teşekkür ederim üstadım orta vadeli genel fikir vermesi açısından iod bizim coğrafyamızda bana kalırsa en önemli rehberdir. Ani değişimler ve sapmalar olmadan yorumlamasını bilene çok şey kazandırır. Mjo ile ile çok içli dışlı olsa da fazla değişken olduğu için çok ilgimi çekmiyor açıkçası.
Ağustos için sonra konuşalım belki yarın belki yarından da yakın
Mjo aslında iod ile iç içe, tabi bu benim yorumum, katılmayana saygı duyarım. Sam, iod ve mjo bağıntısı en çok kafa yorduğum iş, ama sadece iod ve mjo bölgesinden oluşmuyor gezegen, o yüzden fazla anlam yüklemek, daha doğrusu denklemin tamamını görmezden gelerek salt iod ve mjo bölgesinden yola çıkmak elbette çok eksik bir yorumlama olur.
Fakat iod konusunda seninle yüzde yüz aynı fikirdeyim, mjo dan çok daha fazla önemsenmeli, hakettiği değeri görmüyor camiadan.
Mjo bölgesinde kara parçaları var, halbuki iod bölgesi neredeyse tamamen okyanus. Haliyle okyanus denklemi karadan daha kararlı oluyor.
Hele bir Ağustos bitmeye dursun, burada seninle çok alışveriş yaparız, fazla ortadan kaybolma kardeşim.
Dün gümüşhane tr de en çok yağış alan yer olmuş. Bir daha bunu görmek nasip olmaz
Görüş mesafesi çok düşük.
11.07.2024 Perşembe Günü Çankırı, Çorum, Kastamonu, Kırıkkale, Ankara'nın Kuzey ve Doğusu ile Bolu'nun Doğusunda Yerel Kuvvetli Yağış Bekleniyor!
Gökgürültülü Sağanak Yağış
Yapılan son değerlendirmelere göre; 11.07.2024 Perşembe Günü Çankırı, Çorum, Kastamonu, Kırıkkale, Ankara'nın kuzey ve doğusu ile Bolu'nun doğusunda yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, heyelan, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar ve yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.
12-13 derece birden düştük. 22mm yağış devam ediyor.
İKİZDERE/OVİT 10 Temmuz - 16.53(Yükseklik: 2693m) | 9,1 | 22,2 |
Bulutlar değişik biraz
Her zaman derim buranın asıl yazı temmuzda başlar diye ve 1 haftadır yaz kendini gerçekten göstermeye başladı ama bizim için sıcaklıktan ziyade sıkıntı veren nem tabi ki
Evden çıkasım gelmiyor klimayi bırakıp
sırılsıklam olmak için sadece yürümek yeterli oluyor
Silverhand Bafra'nın nem ölçümünde sıkıntı olduğunu düşünüyorum geçende de tüm istasyonlar %80-90 nem varken Bafra %30'du sanki ters ölçüm var gibi
Sanki mayıs ayındayız günlerdir iç kesimlerde yağmur var kıyılarda nemden boğuluyoruz sis bile oldu
Silverhand Bafra'nın nem ölçümünde sıkıntı olduğunu düşünüyorum geçende de tüm istasyonlar %80-90 nem varken Bafra %30'du sanki ters ölçüm var gibi
Sanki mayıs ayındayız günlerdir iç kesimlerde yağmur var kıyılarda nemden boğuluyoruz sis bile oldu
Olabilir diğer istasyon kuzeyde kalan %80 nem şuan, ancak cidden insanı yoran bir nem oranları var bıktık 😑
Bu hava ne zaman düzelecek bari geceleri yatabilcek kıvama gelse
Eskiden sadece kar sevdam vardı ama artık coğrafyaya ve hava olaylarına ilgi alanım biraz genişledi. Dağların yapısından tut da rüzgarlara kadar her alana ilgim var artık. Karadeniz coğrafyası coğrafi gözlem olarak ilginç bi bölge olduğu için bi karadenizli olarak şanslıyım