hocam en azından 5-6 cm kar veriyor gfsde sıcaklık problemi var
Ankara Özel Raporlar-Yorumlar
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
-
-
hocam en azından 5-6 cm kar veriyor gfsde sıcaklık problemi var
Haklısınız baktım şimdi tekrardan
-
5 6 cm kar birikimini küçümseyen arkadaşlar görüyorum arkadaşlar biz ankaradayız ve eskişehir kütahya falan değiliz bizim ayazımız meşhurdur o ankara boşluğu meşhurdur henüz kış ayına girmeden havada kar görmek bile tatmin edici
-
5 6 cm kar birikimini küçümseyen arkadaşlar görüyorum arkadaşlar biz ankaradayız ve eskişehir kütahya falan değiliz bizim ayazımız meşhurdur o ankara boşluğu meşhurdur henüz kış ayına girmeden havada kar görmek bile tatmin edici
kesinlikle bende böyle düşünüyorum kasımda 5cm kar görmek bile kışa müthis bir başlangıç olur.
-
GFS çok uçuk yağışlar veriyor nedense Ecmwf ve diğer modeller daha mantıklı geliyor ama bakalım GFS illa bı yerleri kara boğacak blokajla. Ayrıca Ecmwf çıktısıni beğenmeyenler var heralde bu ayda 5-7 cm arası bir kar vermiş. Kasım ayına göre bayağı çok miktar bence. 1 saat seyirlik bile yağsa o bile yeter bu ayda.
-
Dostum bu yazının bana olmadığını varsayıyorum şahsen bir İzmirli olarak havada uçuşan birkaç tanede sokağa çıkıp yüzümüze çarpsın diye çıktığımız günleri bilirim ben
-
GFS çok uçuk yağışlar veriyor nedense Ecmwf ve diğer modeller daha mantıklı geliyor ama bakalım GFS illa bı yerleri kara boğacak blokajla. Ayrıca Ecmwf çıktısıni beğenmeyenler var heralde bu ayda 5-7 cm arası bir kar vermiş. Kasım ayına göre bayağı çok miktar bence. 1 saat seyirlik bile yağsa o bile yeter bu ayda.
Gfs yüzünden beğenmeyenler beğenmiyodur muhtemelen. Çok uçuk verip yükseltiyor milleti. Zaten tek takılıyor
-
ecmwf akşam 8 gece 1 arası 5 saatlik kar yağışı veriyor hocam. sokak lambasından kar yağışını izleyebilsek bile beni tatmin eder.
-
Gfs yüzünden beğenmeyenler beğenmiyodur muhtemelen. Çok uçuk verip yükseltiyor milleti. Zaten tek takılıyor
2 sene önce İzmir'e 30 cm verdiğini gördükten sonra GFS'den her şeyi beklerim
-
milli maç sonrası gfs güncellemesinde buluşalım
-
milli maç sonrası gfs güncellemesinde buluşalım
İki taraftanda hayırlı sonuç gelmesi dileğiyle
-
-
Dostum bu yazının bana olmadığını varsayıyorum şahsen bir İzmirli olarak havada uçuşan birkaç tanede sokağa çıkıp yüzümüze çarpsın diye çıktığımız günleri bilirim ben
ben de edremitten geldim dostum izmirden gelmeni ve ankaraya gelince direkt kar beklemeni anlayışla karşılarım ama burası öyle bir yer değil merkez için sadece yılda maximum 2 kere 15 cm ve üzeri kar yağışı olur kış uzun ve erken gelmesi gelecek kar yağışları için kötü böyle bir sistemin aralık sonu gelmesini 100 kat daha çok isterim şahsen
-
Arkadaşlar bu tarihte sistem gelmesinin kesinlikle kötü olduğunu ve kışın devamını net olarak olumsuz etkileyeceği yargısına nasıl ulaştınız merak ediyorum :))
-
ben de edremitten geldim dostum izmirden gelmeni ve ankaraya gelince direkt kar beklemeni anlayışla karşılarım ama burası öyle bir yer değil merkez için sadece yılda maximum 2 kere 15 cm ve üzeri kar yağışı olur kış uzun ve erken gelmesi gelecek kar yağışları için kötü böyle bir sistemin aralık sonu gelmesini 100 kat daha çok isterim şahsen
gfs ens'de ankara için daha iyi kar senaryoları veren senaryolar da mevcuttu ecmwf ise bunların altında kaldığı için haliyle ecmwf'nin neden daha çok beklendiğini sorguladım ayrıca konumum Eskişehir Ankara değil fakat Ankarada da bulunduğum için bazen takip ediyorum model kıyaslaması yaptığım cümleyi küçümsemek olarak algıladınız sanırım canınız sağ olsun hayırlı ve bereketli yağışlar olsun
-
Aklıma ilk gelen sistemlerden İstanbul dahil kar yağışı yapan 21 Kasım ull’si ve ardından gelen efsane 2006 kışı🗓️Atmosfer kaotiktir ve net korelasyonlar yoktur.
-
icon hafif kuzeyli geldi ama akşamla çok benzer
-
Ecmwf diyagramı
-
İki taraftanda hayırlı sonuç gelmesi dileğiyle
Milli takım batırdı Gfs daha da güneyleyecek Anlaşılan
-
Milli takım batırdı Gfs daha da güneyleyecek Anlaşılan
Hocam 60 70 cm verirse anca düzelir
-