Çevre ilçeler güzel kar almış radar da güzel Eskişehir de dün aldı kar fakat pek etkili olmadı kütleler Eskişehir’i sıyırıp geçmeye devam edecek gibi duruyor ne yapalım nasip artık
Posts by SOLOTURK35
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
-
-
Poseidon kısa vadede güvendiğim bir hava modeli Afyon Kütahya gibi şehirlerimiz adına özellikle Afyon iyi kar vermiş Eskişehir gerçekten çit çekilmiş gibi boşlukta kalmış şaka gibi gerçekten hayırlısı
-
SnowLover03 hocam bizim Apple hala bozmadı ya tek o kaldı kar veren zaten 😂
-
Hocam bence de Afyon 5-10 cm potansiyeli var ama kar yerde ne kadar kalır pek sanmıyorum hava ısınacak sistem sonrası aniden yine inşallah güzel görüntüler yakalarsınız
-
Hocam eskişehir boşlukta ancak yağış durumu son ana kadar belli olmayacak.
Evet hocam belli olmaz da boşlukta da kalmaya devam edebilir kuvvetle muhtemel ki benim Eskişehir adına pek bir beklentim yok sistemde Afyon-Konya-Ankara hatları daha şanslı olacağa benziyor
-
ICON çok güzel çıkmış.
Atabilir misiniz hocam
-
Ecm ağırlıklı tahmin yapıyor genelde hocam ama ben de anlamadım çünkü ecmde de böyle bi miktar yok gün içinde değiştirir büyük ihtimalle
Hayır bu sene de yağış konusunda DEK’leri göremedi ama Kasım ayındaki benzer sistemde başarılıydı fakat altı epey bir boş bu sefer geri vites yapar geçe kalmadan bence de hocam
-
Hocam Eskişehir ve Kütahya için de 11-13 cm diyor fazlasıyla iddialı da neye göre bilinmiyor 😂
-
Yağışlar genel olarak fazlasıyla kırpılmış bugün ve yarınki güncellemeler önemli fakat şu anki görüntüler hiç de iç açıcı değil tabii sıcaklık değişimi fazlasıyla ani olduğu için sürprizlere de açık olabilir öte yandan asla güvenmediğim Apple hava durumu çarşamba adına ortalama 10 cm demiş herkes kar verirken vermiyordu herkes çekince yağışı en fazla şekilde verdi gerçekten tuhaf neyi baz alıyorlar bilmiyorum
Ve evet olması gerektiği gibi bozdu bile şaşırmadım, her neyse modeller genel anlamda sabah çıktılarıyla çok kötü ama sayfada da pek bir şey yazılmamasından kimsesinin enerjisinin kalmadığı da belli haklısınız her sistem aynı senaryoyu yaşadık maalesef yine bakalım hayırlısı olsun
-
Yağışlar genel olarak fazlasıyla kırpılmış bugün ve yarınki güncellemeler önemli fakat şu anki görüntüler hiç de iç açıcı değil tabii sıcaklık değişimi fazlasıyla ani olduğu için sürprizlere de açık olabilir öte yandan asla güvenmediğim Apple hava durumu çarşamba adına ortalama 10 cm demiş herkes kar verirken vermiyordu herkes çekince yağışı en fazla şekilde verdi gerçekten tuhaf neyi baz alıyorlar bilmiyorum
-
8-10 cm alabileceğimizi düşünüyorum Afyon olarak
Pazartesi netleşir
İnşallah hocam
-
ECM’yi beğenmedim Eskişehir adına şahsen pek yanlış da yorumluyor olabilirim
-
Sıcaklık düşüşü gerçekten epey bir fazla olacağa benziyor orası az çok kesinleşti yağış konusuna gelecek olursak önümüzdeki sistem beklentisi diğer geçirdiğimiz sistemcik diyebileceğimiz belki de durumlardan farklı gelişiyor modellere vade kısalana kadar fazla güvenmemek gerek elbette ama buradaki sessizlik de şaşırtıcı Eskişehir-Kütahya-Afyon gibi illerimizde ECM son güncellemesine göre 7-10 cm kar bekleniyor gibi miktar konuşmak doğru değil kırk takla atacaktır değişecektir elbette ama endişelendiren durum tarım umarım tarım açısından olabilecek an az sıkıntıyı yaşatır bu sıcaklık değişimi herkese iyi akşamlar.
-
Bu sistem de Karadeniz sistemi olursa diye kara kara düşünüyorum
Alıştık artık hocam hiçbir beklenti içerisinde olmayacağım şu vadede üzüyor sonra
-
Denizli adına çok sevindim hayırlı olsun
-
Daha iki gün sonrası için bile tutarlı değil modeller fakat Mart ayı için bölge adına bir şeyler kapma olasılığı elbet ki var geçtiğimiz sistem bölgemiz özelinde Eskişehir ve Kütahya adına kütle vurduğu vakitlerde yaklaşık 1-2 cm arası yer yer çimlerde belki 3 cm örtü yaptı fakat ne yazık ki daha ilerisine gidemedi ve kuru soğukla karşı karşıya kaldık, şahsen Karadeniz ve İstanbul özelinde hatta İstanbul için de o kadar da beklentyiyi karşılamayan bir sistem olmuş olabilir ama güzel görüntüler çıkardı yine, dileğim o ki daha güzel yağışlar alalım ve güzel görüntüler görelim bu soğuklarda ayrıca dışarıda kalan herkesin Allah yardımcısı olsun.
-
Konumumda 30-35 cm kar gördüm o kadar özlemişim ki bol bol dua edelim arkadaşlar bölgemiz kurak olunca çok buruk bi sevinç yaşadım bu sistemde,keşke bu güzel illerimize de yağsaydı da ben az kar görseydim.Martta bi şansımız daha var Allah yardımcımız olsun
Hocam kendim görmüş kadar sevindim bölgecilik yapmayıp ayırt etmeksizin her konudaki düşünce ve dilekleriniz için teşekkürler 🙏
-
Çok anlık gelip gidiyor yağış bir türlü uzun yakalayamadık
DEK Kütlesi olduğu için normal hocam buna da şükür
-
SOLOTURK35 Hocam kıyı ege konusunda konuşulan sıcak cephe bizim işimize yarayacak bir şey mi ?
Hocam şu anlık bakamadım bakınca yazayım ama destekleyen pek model yok gibiydi çok değişime açık
-
Eskişehir’e kütle yaklaşıyor erimezse i güzel görüntü olabilir bakalım ama çok tuhaf ki genelde eriyor girişte