ABD Büyük Göller Bölgesi Extreme Göl Etkisi Kar Yağışları konusu ne demek?
Konuya bakıp bakıp iç çekmek, bizde göreceğiz mi demek. Keşke demek, inşallah demek. Ne yağdı mübarek demek.
Konuya bakıp bakıp iç çekmek, bizde göreceğiz mi demek. Keşke demek, inşallah demek. Ne yağdı mübarek demek.
Kısaca Garibin yüzü gülür mü demek . Neyse biz lodos yemeye devam.
Şuanda olabilecek en yoğun kar yağıyor galiba😂
Şuanda olabilecek en yoğun kar yağıyor galiba😂
Hocam mgm radarında turuncuya çalan sarısı var.
Güzel şimşek çakıyor
Adamlar şimdi kışın kar almasa şikayette etmezler dicem ama arkadaş daha kışa girmedik yani. Biz martta almıştık onlarda kasımda aldı.
196 cm. ile en yüksek kar kalınlığının ölçüldüğü Orchard parktan taze görüntüler.
Rekor üstüne rekor kıran bu efsane sistemin artık son değerlendirmesini yapacak olursak;
Bu sistemde rekor Erie Gölü, New York Eyaletinde, Hamburg kentinde 206 cm ( 81.2 inç ) kar kalınlığı oldu.
( SnowPaladin03 hocam Orchard Park kasabasında 196 cm 2 gün önceki rekordu. NWS son resmi verilerine göre rekor artık 203 cm (80 inç) kar kalınlığı. )
Bölgede 24 saat içerisinde kaydedilen kar kalınlıkları rekorları kırıldı.
Buffalo Niagara Uluslararası Havalimanı verilerine göre burada rekor üstüne rekor kırıldı. Burada "Snowvember" olarak bilinen 2014 sisteminde 1 gün içinde yaklaşık 20 cm kar alırken, bu sistemde 1 gün içinde yaklaşık 55 cm kar aldı.
Buffalo şehir merkezinin toplam kar kalınlığı 93 cm ile en karlı 2. Kasım ayı oldu. (1. ise 2000 Kasım ayındaki 115 cm)
Bu canavarlarla ilgili bir arşiv yapalım nedir bunlar ya
Total kar kalınlıkları sistemin neden olduğu, Rochester'da olmak istemezdim
Rochester=Arakum çölü
üstad benim gördüğüm tam da bu
Bu sistemden geriye kalan fotoğraflar, zaman atlamalı (Time-lapse) videolar, Öncesi-Sonrasına ait fotoğraflar...
esenyurta kesinilikle araf yazılmalı hocam.
1 sene önce bugün hep beraber, o zaman bizim ülkemizde kurak ve durgun geçen havalarda, ABD, Büyük Göller Bölgesindeki bu Extreme Göl Etkisi Kar Yağışlarını takip ediyor ve izliyorduk.
Yaklaşık 30 saatte New York eyaletindeki, Hamburg kentinde 206 cm kar kalınlığı ölçülmüştü.
24 saat dolmadan Orchard Park kasabasında 167 cm kar kalınlığı ölçülmüştü.
1. yıl dönümünde bu efsane sistemi yad ediyorum.
2. yıldönümünde bu efsane sistemi yad ediyorum.
Cuma (yarın) - Pazartesi arasında ise yine Büyük Göller Bölgesinde etkili Göl Etkisi Kar Yağışları olacak, yine buradaki konudan takip edebilirsiniz. Cuma-Pazartesi arasında 1.5 metre kar kalınlığına ulaşan yerler olacaktır.
Özellikle Watertown kenti bu sistemde çok iyi kar alacak. Bölgeye Extreme uyarı verildi.
Watertown kenti Canlı Kamera:
Onların Watertown'nu varsa bizde de Sivas Suşehri var. Ama Suşehri bu kadar kar alamıyor