Orta ve Doğu Karadeniz Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • radar dolmaya başladı ani yağışlara karşı dikkatli olunmalı.haftasonu bölgemizde daha etkili yağışlar görülme olsılığı giderek artıyor bakalım neler olacak umarım afetsizbir şekilde bu yağışları atlatırız.

  • Kıbrıs'ın doğusundaki ab Doğu Karadeniz'i, Karadeniz açıklarındaki ab de Batı Karadeniz'i yağışa boğuyor. Orta Karadeniz abdest almayı unutmuş heralde...

  • Samsun bugün öğleden sonra kısa süreli bir sağanak alacak onun dışında hafta boyu fazla hareket yok bol bol rüzgar yeriz yine azıcık da yağar. Giresun-Trabzon arası ise benim gözümde en riskli yerler sel ve su baskını ihtimali var.

  • Kıbrıs'ın doğusundaki ab Doğu Karadeniz'i, Karadeniz açıklarındaki ab de Batı Karadeniz'i yağışa boğuyor. Orta Karadeniz abdest almayı unutmuş heralde...

    Orta karadeniz üreticileri yağmura hasret , köyümüzde herkes bahçesini ekti ama yağış yok,toprak çok sertleşti

  • Olayı basitleştirelim


    Kıbrıs'ın doğusundaki alçak basınç doğrudan Giresun ve Trabzon dolaylarını etkilerken, meşhur Sochi ab.si bu kez Rize ve Artvin tarafı için sorun oluşturuyor. Ancak ilerleyen saatlerden ab yok olacak ve o şehirlerde yağışa kavuşacak daha sakin ama uzun süreli yağmurlar olacak.


    Alçak basınç Karadeniz' e doğru çıkarken serin havayla bir tepkimeye giriyor ve Orta Karadeniz açıklarında olgunlaşmaya başlayan siklon Batı Karadeniz kıyılarından giriş yapıyor. Biraz karmaşık bir mekanizma var. Sistem hafif doğulamış ve hatta Rize-Artvin bölgesinin yağışları güneyde görünürken Karadeniz üzerinde mini ull ya da popüler adıyla vortex tarzı bir oluşumla doğudan batıya doğru hareket var.

    Bu sistemde oyun kurucu Orta Karadeniz, asist Kıbrıs ab, gol Batı Karadeniz..

  • samsun ve Amasya Çevrelerinde Kuvvetli Yağışlara Dikkat!


    Beklenen Hadise

    Gökgürültülü Sağanak Yağış


    Beklendiği Yer

    Meteoroloji radarından alınan bilgilere göre; Samsun çevreleri ile Amasya'nın batısında görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların yerel kuvvetli olması beklendiğinden meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.