ARPEGE modeline göre yarın sabah İzmir'de kuvvetli yağış bekleniyor. Tedbirli olmakta fayda var.

İzmir, Aydın, Muğla, Manisa Özel Raporlar-Yorumlar
-
Samet -
March 6, 2022 at 3:30 PM -
Closed
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
-
-
-
Merhaba arkadaşlar ve sayın Hocalarım,
bir şey soracaktım. şimdi kardeşim yarın yağış ne zaman kuvvetli olacak diye sordu, Alaşehir için.
ben de wxchartstan arpege modeline baktım. location'a alaşehiri yazdım.
çıkan sonuca ait görseli ekledim aşağıda.
şimdi orada utc 10:00 yazdığı için alaşehir için en kuvvetli yağışın saat 13:00 civarı olacağını söyleyebiliriz değil mi?
-
Merhaba arkadaşlar ve sayın Hocalarım,
bir şey soracaktım. şimdi kardeşim yarın yağış ne zaman kuvvetli olacak diye sordu, Alaşehir için.
ben de wxchartstan arpege modeline baktım. location'a alaşehiri yazdım.
çıkan sonuca ait görseli ekledim aşağıda.
şimdi orada utc 10:00 yazdığı için alaşehir için en kuvvetli yağışın saat 13:00 civarı olacağını söyleyebiliriz değil mi?
Evet hocam. Bir saatlik yağış miktarı olduğu için 12-13 arası yağışı gösteriyor. Arpege modeli doğru tahmin edebilirse en yoğun da o zamandır.
-
severim böyle tablo ları
-
Bergama'da yollar su birikintisi ile doldu harika bir yağış var
-
buca evka 1 inanilmaz dolu yagisi var
-
- Official Post
-
Bu akşam saatlerinden itibaren gece saatleri boyunca özellikle batı ilçelerde çok kuvvetli konvektif olusumlar görülecek dolu ve yıldırım düşmelerine dikkat en riskli bölgeler Çeşme, Seferihisar,Menderes, Urla, Selçuk
-
Uzun süre düşündüm aklıma gelmedi. Biz ne zaman karayelle dek almıştık?
-
Uzun süre düşündüm aklıma gelmedi. Biz ne zaman karayelle dek almıştık?
2004 sistemlerinde etkili şekilde olmuş sanırım
Yakın zamanda da;
26 Kasım 2023'te DEK ile İzmir'de graupel örtüsü, kky görüldü
28 Ocak 2021'de DEK ile kar yağışı oldu
18 Ocak 2021 sabahı DEK ile İzmir merkezde hafif kar görülmüştü ama etkili şekilde daha çok Çeşme-Karaburun ve Manisa ovalarında etkili olmuştu.
-
2004 sistemlerinde etkili şekilde olmuş sanırım
Yakın zamanda da;
26 Kasım 2023'te DEK ile İzmir'de graupel örtüsü, kky görüldü
28 Ocak 2021'de DEK ile kar yağışı oldu
18 Ocak 2021 sabahı DEK ile İzmir merkezde hafif kar görülmüştü ama etkili şekilde daha çok Çeşme-Karaburun ve Manisa ovalarında etkili olmuştu.
Çok teşekkürler hatırlamaya çalıştığım 28 Ocak 2021'di sanırım.
-
-
Cuma günü için kıyı egede yağış durumu nedir ? umarım bir kaç damla ile son bulmaz......
-
-
Artık sorulara bile cevap verilmiyor...
-
Artık sorulara bile cevap verilmiyor...
İş ve hayat yoğunluğundan bakamıyorum bu aralar Lem35 yagis yarin sabah ve ogle saatlerinde etkili olacak orta şiddette zaman zaman kuvvetli olacak gokgurultusu eşlik edebilir..
Amerikan modelinin diyagramina göre ayın 12 sinden itibaren daha etkili yagislar yolda hava cuma-pazar arası gündüzler 15 - 17 dereceler ile serin geceleri ise 5-6 dereceler ile soğuk seyrediyor ancak pazartesi günü sıcaklıklar 21-22 derece ile yine bahar degerlerine yükselecek
-
Şuan kuzey taraflarda Şimşekler çakıyor.
-
Gök gürültüsü duyuluyor.
-
Kıyı bölgelerin orajı da farklı oluyor. Daha gürültülü ve yıldırımlı olmasından aksiyonu yüksek oluyor. Çanakkale'de az yaşamadım. İzmir'e selamlar.
-