Ecmwf'ye soğuklar yetmedi yağışları da kırpıyor.
Sabah
Akşam
Sabah
Akşam
SabahAkşam
Yağışlar haritaya net yansımıyor diye düşünüyorum. O kadar şiddetli yagısta bu kadar az oran inandırıcı gelmiyor yaşayıp gorucez
Önümüzdeki yağışın son durumu
Afet kapıda desene hocam
Gem ısrarını sürdürüyor. Ab konumu değişime son saatlere kadar açık
4 Şubat'ta Yamanlar yolu gözüktü, daha da güçleneceğini umuyorum, hadi hayırlısı..
GFS Kuzey Ege'ye verdiği yağışına arkasında durmaya devam ediyor.. 12 Saatte, +120mm
MGM Wrf afetlik yağış öngörüyor ECMWF de yer yer aşırı yağış veriyor yarın kırmızı uyarı sürpriz olmaz!
İzmir çevresine ilk kez kırmızıi uyarı gelebilir belki ama turuncu kesin
Bu sistemin bir özelliği de bizi etkileyecek olan hat taa Adriyatik denizinde oluşmaya başlıyor, Yunan'ı geçip Ege'de tekrar çok güç kazanıyor genelde Ege'nin en batısından gelişip gelirdi o bile bazen sıkıntı yaratırdı bu seferki Adriyatik'ten gelecek.
O cuma sabahı vurması beklenen şey ne öyle 😯 napalım gondolları hazırlayalım mı? Çünkü şöyle bir geçmişe 2 şubat 2021 deki yağış verilerine baktığımda gördüm ki hem gfs hem de ecm bunun kadar kuvvetli vermemiş ki 2 şubatta izmir tarihinin en büyük sel felaketlerinden biri olmuştu. Bu ondan da kuvvetli gözüküyor. O gün hayat duracak gibi özellikle İzmir'in kuzeyinde
Bu sistemin bir özelliği de bizi etkileyecek olan hat taa Adriyatik denizinde oluşmaya başlıyor, Yunan'ı geçip Ege'de tekrar çok güç kazanıyor genelde Ege'nin en batısından gelişip gelirdi o bile bazen sıkıntı yaratırdı bu seferki Adriyatik'ten gelecek.
Bu neymiş böyle ya wrf ye göre 200 kg nin üstünde yağış olacak bu bir afet önlem alınmalı sıradisi bir yağış olacak gibi
Bu neymiş böyle ya wrf ye göre 200 kg nin üstünde yağış olacak bu bir afet önlem alınmalı sıradisi bir yağış olacak gibi
Urla tarafına skala yetmemiş hatta +300 mm vermiş bu kadar olacağını düşünmüyorum inşallah da olmaz İzmir için tufan ve yıkım demek bu. Bu gece de wrf aynı çıkarsa yarın yüksek ihtimal kırmızı uyarı görürüz.
Çok ciddi yağışlar olacak! İzmir kuzeyi Bergama Ayvalık dikili dolayları oradan Manisa kuzeyi Akhisar Soma dolaylarında da bu denli bir yağış olabilir
İzmir genelinde kesin sel görülür.
PergamoN Kestel barajını attıktan sonra bende Çaltıkoru ve Yortanlı barajlarına bakayım dedim durum onlarda da aynı şekilde vahim. Ciddi bir su azalışı var.
01.01.2022
01.01.2023
PergamoN Kestel barajını attıktan sonra bende Çaltıkoru ve Yortanlı barajlarına bakayım dedim durum onlarda da aynı şekilde vahim. Ciddi bir su azalışı var.
01.01.2022
01.01.2023
Az önce Sevişler barajının yanından geçtim de ortada normalde gözükmeyen ada baya bi çıkmış su miktarı çok kötü seviyede.
Deprem hissedenler
Deprem hissedenler
5.7 Antalya açıklarında olmuş..Geçmiş olsun..