İzmir, Aydın, Muğla, Manisa Özel Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Yok ya. Şundan 30 40 dk havada görelim sonra bitsin gitsin bu kış. Seneye inşallah.

    Bıktın galiba :hfyeni (18): Haksız değilsin aslında kar açısından gülmedi yüzümüz bu sene seneye telafi eder umarım.

  • Kar yağışını alırsak graupel şeklinde almamız daha iyi olur.


    İnce ince yağan bir karın tadı çıkmaz.


    Graupel dakikalar içinde yağıyor yerde tutuyor.

    Lapa lapa yağınca izlemesi zevkli oluyor ama dediğin gibi örtü oluşturması için ince ince yağması lazım.Neyse yağsında ince kalın farketmez :hfyeni (18):

  • Lapa lapa yağınca izlemesi zevkli oluyor ama dediğin gibi örtü oluşturması için ince ince yağması lazım.Neyse yağsında ince kalın farketmez :hfyeni (18):

    Bu nemle lapa lapa zor. Graupel en iyisi. Hem herkes kar tuttu sanıyor.

  • Bu nemle lapa lapa zor. Graupel en iyisi. Hem herkes kar tuttu sanıyor.

    Graupel de zaten bilimsel olarak bir kar yağışı türü graupel yağsa/tutsa da kar yağdı/tuttu demekte bir yanlışlık olduğunu düşünmüyorum aksine dolu zannetmek facia.

  • Manisa'nın şansı nedir bu verilere göre?

    Çıkarımda bulunamıyorum.

    Balıkesir ve hatta Soma kar yağışı alabilecek iken Manisa sınırda kalıyor. Kıyı kesimler ise en azından dek vs kovalıyor.

    İfade özgürlüğünü, yasalar tek başına garanti edemez. Herkesin kendi düşüncesini, cezalandırma olmaksızın açıklayabilmesi için toplumda hoşgörü mevcut olmalıdır.
    Albert Einstein

  • Ege'nin en kuzeyi alırmi biseyler arkadaşlar seneryolarin hiç birinde umut yok

    Kıyı Ege bölgesinin nerdeyse tamamında yer yer kar yağışları görülme ihtimali öngörüyor hocam tüm modellerde Muğla kıyıları sıkıntılı sadece.Karaburun ve Çeşme gibi kuzeydoğusunda deniz olan yerler daha avantajlı gözüküyor. Perşembe öğleden sonra gözümüz radarda ve bulutlarda olacak o gün beklentiyi düşük tutmakla beraber kar yağmasını bekleyeceğiz.

  • Arkadaşlar iyi akşamlar son Ecmwf ve Gfs güncellemesi ve mgm wrf ye göre yağış ihtimali çok çok düşük 1 hafta soğuk ve yağış sız bir periyot bizi bekliyor üzücü ama malesef inşallah değişir ama bu saatten sonra zor nasip kısmet

  • Manisa'nın şansı nedir bu verilere göre?

    Çıkarımda bulunamıyorum.

    Balıkesir ve hatta Soma kar yağışı alabilecek iken Manisa sınırda kalıyor. Kıyı kesimler ise en azından dek vs kovalıyor.

    Hocam Muğla kıyıları hariç bölgemizin her yerinin yağış alma olasılığı var bence. Bazı yerlerin alma ihtimali daha yüksek iken bazılarının zayıf gözüküyor Manisa gibi. Bekleyip göreceğiz ihtimal var en azından hiç olmamasından iyidir diye düşünüyorum.

  • Arkadaşlar iyi akşamlar son Ecmwf ve Gfs güncellemesi ve mgm wrf ye göre yağış ihtimali çok çok düşük 1 hafta soğuk ve yağış sız bir periyot bizi bekliyor üzücü ama malesef inşallah değişir ama bu saatten sonra zor nasip kısmet

    1 hafta çok uzun süre meteorolojide özellikle yağış açısından 48h içinde bile çok şeyler değişebiliyorken.Evet şu anda şöyle arkamıza yaslanıp rahatça kar alırız diyemiyoruz malesef belki bulutlar saklayacak yağışını yeryüzüne indirmeyecek ama bir ihtimal var mı var şu anda 2 gün önce hiç yağış öngörmüyorlardı mesela bölgemiz adına. WRF bir şeyler olabilir demiş sanki bu arada.



    WRF Model Harita: Günlük Yağış Haritası

  • 1 hafta çok uzun süre meteorolojide özellikle yağış açısından 48h içinde bile çok şeyler değişebiliyorken.Evet şu anda şöyle arkamıza yaslanıp rahatça kar alırız diyemiyoruz malesef belki bulutlar saklayacak yağışını yeryüzüne indirmeyecek ama bir ihtimal var mı var şu anda 2 gün önce hiç yağış öngörmüyorlardı mesela bölgemiz adına. WRF bir şeyler olabilir demiş sanki bu arada.



    WRF Model Harita: Günlük Yağış Haritası

    Bende dedim ki zaten inşallah değişir tabiki değişime açık keşke değiş se ama wrf nin 24 saatlik dilimde gördüğü 0.1 ile 1 ml yağış arada uçuşan çoğu insanin farketmeden geçeceği türden 3 er saatlik dilimlerde bakarsanız daha net ifade etmiş olurum bu arada herkesten çok istiyorum yağsın amaç polemik yaratmak değil inanın balıkçı misali bizim kaçan balıklar hep büyük oldu bu sene

  • Kendi adıma içi de ab olan soğuk girdimi girmedi kara döndü dönmedi sistemleri daha çok seviyorum aksiyon var en azından radar boş oldumu dışarıdaki -5 ne faydası var bana

  • Bende dedim ki zaten inşallah değişir tabiki değişime açık keşke değiş se ama wrf nin 24 saatlik dilimde gördüğü 0.1 ile 1 ml yağış arada uçuşan çoğu insanin farketmeden geçeceği türden 3 er saatlik dilimlerde bakarsanız daha net ifade etmiş olurum bu arada herkesten çok istiyorum yağsın amaç polemik yaratmak değil inanın balıkçı misali bizim kaçan balıklar hep büyük oldu bu sene

    Haklısınız hocam bu sene soğuklara karşılık yağışı yakalayamadık bir türlü kaçtı hep. Evet bölgemizde çok zayıf ve dediğiniz gibi havada çok seyrek uçuşan ince kar taneleri göreceğiz belki bir ihtimal belki o da olmayacak beklentim yüksek değil zaten benimde sadece bugün olduğu gibi modellerin konumuma maks 5mm yağmur öngörürken 15mm geçti mgm verilerine göre bende o ihtimali bekliyorum.Seneye telafi ederiz umarım hocam bu sene böyle olacak gibi duruyor artık sürpriz bir şey olmaz ise.