Son yıllarda bu kadar yağmurlu bir mayıs ayı hatırlamıyorum iç kesimlerde.El Nino etkisi olsa gerek.
Posts by SomeSoon
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
-
-
Bu gibi squal line ve konvektif yağışların nereye ne kadar yağış bırakacağını tahmin etmek epey zor anlaşılan birbirine yakın iki yerde birinde sel olurken birinde tek bir damla düşmeyebiliyor. Modellerin yağış konusunda özellikle ECMWF modelinin bu kadar tutarsız olduğu başka bir zaman hatırlamıyorum kendi konumum adına. Şu ana kadar ECM nin öngörüsüne göre 20 kg+ yağış vermişti konumuma ama bir damla yağış olmadı şu ana kadar Aydın'ın birçok yeri için bu durum geçerli gördüğüm kadarıyla.
-
Kuvvetli rüzgar eşliğinde tipi şeklinde yağış devam ediyor.Kar yağışının verdiği mutluluğun tarifi yok benim açımdan saatlerce üşüme pahasına izleyebilirim. Bugün sıcaklığa takılan veya yağış alamayan yerler yarın en kötü hafif bir örtü olsa dahi görür umarım.
-
Aydın köşk 500 600 rakımda kar ypk hangi ilçedesiniz?
Bozdoğan.Köşk'te kar sınırı 500 e düşmek üzeredir diye tahmin ediyorum epey yaklaşmış olmalı ?
-
Aydın doğu ilçelerinde rakım 300 ve üzeri güzel kar yağışı alıyor.520 rakımdayım ve şu an itibariyle örtü oluştu ve yağmaya devam ediyor.İlerleyen saatlerde rakım hızla düşürek ilçe merkezlerinde de örtülük kar oluşturabilir.Gece saatlerine kadar yağışın devam edeceği yönünde tahminler.
-
6 ay askerlik +2 ay dinlenme ve zeytin hasadı derken sadece foruma vaktim olduğunda göz gezdirebiliyordum.Bir aksilik olmazsa kışın geri kalanında aktif olmaya çalışacağım artık. Şu 2 günlük süreçte modellerin öngördüğü tahminlerden kat ve kat daha çok soğukları ve yağışları yakalayabiliriz umarım.Gözümüzün radardan eksik olmayacağı bir gün olacağa benziyor.
-
Gündüz güneşin sayesinde soğuk olmasına rağmen yine iyiydi ama akşam saatlerinde rüzgarda şiddetlenince elim yüzüm dondu resmen
-
Güzel maç esnasında kütleler boğaz hattına gelmiş sarı kütlelerde gözüküyor izleyelim o zaman Maksat kar seyretmek maç bahanesi :hfyeni (18):
-
SomeSoon hocam sizi buralarda görmek ne güzel :hfyeni (18):
Takip ediyorum hocam bakıyorum yorumlara göre nerde kar yağışı güzel yağıyorsa mobese kameralarından açıp izliyorum :)--
-
Sancaktepelee Sevindim hocam sizin adınıza benimde aklımda kalacak bu kış yine biraz Aydın'ın iç kesiminde oturduğum için örtülük kar görebildim ama Kıyı Ege geneli olarak bu 2022 kış sezonunu kuru soğuk, bol bol ayaz yediğimiz yağış açısından kötü bir kış olarak aklımızda kalacak eğer önümüzdeki günlerde bir sürpriz olmaz ise.Ülkemizin konumunu seviyorum Norveç gibi İskandinav ülkelerinde veya kar yağışının hiç görülmediği ekvatora yakın bir ülkede yaşamak istemezdim. Ülkemiz 4 mevsimin hakkını veriyor az veya çok yıllara göre değişkenlik gösterebiliyor.Her ne kadar barajlarımız dolmuş olsa da suyu idareli kullanmakta fayda görüyorum seneye Batı Avrupa gibi bir kış geçirirsek kurak bir yıl geçirebiliriz değerini bilerek her zaman tedbirli olmalıyız diye düşünüyorum.
-
Beklenen Afrika atağı :hfyeni (29): rk23_kgigf-123 bu havada içimiz ısındı Allah razı olsun gfsforum.havaforum.com/attachment/155749/
ECM ile GFS azorun konumunda ayrı düşüyorlar Mart sonu için bakalım GFS haklı olabilecek mi
-
Ben geçen senelerde sistem İstanbul'a hiç verilmez iken herhangi bir beklenti içine girmedim. Benim sistemde beklentiye girmem için kıstaslarım var. Önce modeller İstanbul'a kar veriyor mu diye bakarım sonra hangi yakaya ne kadar yağış örtü veriyor ona bakarım. Ben Avrupa yakası bermuda denilen bölgede oturuyorum. Kar haritası Anadolu yakası ve boğaz hattına 40 cm Avrupa yakasının ortası ve batısına 10 cm verince mızmızlanmaya başlarım. Mesela hem Avrupa yakası hemde Anadolu yakası 10 cm alsın Kocaeli 40 cm alsın sorun etmem. Yani kar haritası normalde konumuma 10 cm verdiğinde ben o 10 cm gelecek diye beklersem ki genelde yağıyor sistemden memnun olurum. Ama ben Anadolu yakasına öngördüğü kar haritasını kendi konumuma gerçekleşmesini umuyorum. Umduğum gerçekleşmediği için sistem benim adıma kötü olmuş oluyor.
Anladım hocam yani bermuda hariç İstanbul genelinde 40-50 cm örtü oluşsa daha sistem sizin açınızdan iyi olmamış oluyor beklentinizi karşılamadığı için. Kış başladığından bu yana nerdeyse gelen sistemler benim açımdan da kötüydü yağış olmadığı için ama belki de burda çoğu kişinin efsanesi oldu bu kış. Genel bir yorumla sistem ülkemiz için veya İstanbul için iyiydi demek bence de yanlış kime göre neye göre iyi oturduğun konumla ilgili sistem hakkında görüş belirtmek çok daha iyi olur diye düşünüyorum.Herkesin beklentisi farklı ve değişken olabiliyor bu sistemden önce İstanbul kar yağışı görmeseydi beklentiler muhtemelen havada kar görsem yeter modunda olabilirdi ama bir doymuşluk olduğu için önceki sistemden daha iyisini istiyor çoğu kişi gözlemlediğim kadarıyla ve bu çok normal her zaman daha iyisini isteriz beklentimiz yüksek olur.
-
İyi geceler Hava Forum...😊
İyi geceler sorumluluk sahibi kardeşim :)--
-
Kütleler hangi sınıra kadar inebilir yarın gündüz ilçe olarak ?
Sabah ilk saatlerinden itibaren yoğun bir kütle gözüküyor Balıkesir ve Bursa taraflarında ve Soma'ya kadar inebileceğini öngörüyor modeller.Sınır olarak gözüküyor bir nevi artık kütlenin büyüklüğü ve bırakacağı yağış nasıl olur bilemiyorum.Öğlene doğru daha yüksek ihtimalle olmakla beraber ikindi saatlerine kadar kar geçişleri olabilir.
-
Kendi adıma konuşacak olursam havada seyirlik ve kısa zamanlı bir iki cm örtüden öte gitmedi. Şu ana kadar beklenti bu şekilde miydi. Yoksa beklenenin altında bir sistem mi oluyor
Nasıl mutsuz olmuşunuzdur hocam anlıyorum sizi 70 cm beklerken 1-2 cm örtü cidden hayal kırıklığı olmuştur sizin açınızdan. :)-- İyi ki Ege bölgesinde yaşamıyorsunuz hocam çıldırırdınız muhtemelen havada bile kar göremeyince :)--
-
soma Savaştepe hattı yarın nasıl olur otarafa gidicem kar görürmüyüz ?
Görme ihtimaliniz var kuzeydeki kütlelerin durumuna bağlı hafif-orta şiddette kar görebilirsiniz.Daha kuzeyde kalıp yağış yağış olmama ihtimali de var ama ara sıra uğrayıp kar bırakacaktır diye düşünüyorum.
-
Maşallah istikrar abidesi olası geldi modellerin Salı-Çarşamba günlerinde bir ihtimal yağış alabilir miyiz diye bakıyorum yok aynı şekilde devam ediyor.Lehimize olabilecek bir konumda olmuyor bir türlü ab.Zor ama rüzgarın Akdeniz'de kuzeye dönmesi lazım yoksa yağış alamayacağız belli.
-
ege denizi uyan!
Kış uykusunda şu an nisanda uyanmaya başlar
-
MGMnin sitesi niye açılmıyor
Yoğunluktan heralde hocam veya sistemsel bir sıkıntı var ara ara bende giremiyorum girsem bile bazen çok yavaş oluyor.Şu an giriyor ama aşırı bir yavaşlık söz konusu.
-
Hangisi daha güzel sizce?
Hepsi güzel ama ilk sradaki ayrı bir güzel