Marmara Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Bu haritalarda neden karacabey hep boşlukta gözüküyor tamam gerçek olamaycak tam olarak ama çoğu yerden daha iyi kar alma potansiyelimiz var bakmayın kıyıda olduğumuza Mustafakemalpaşa'ya göre daha düşük sıcaklıklarda oluyoruz genelde.

  • Ecmwf 5-6'sını size vermiyorum ama alın 7-8-9-10-11-12 sizin olsun demiş :) 8'inden sonra pek yağışımız kalmıyor gerçi ama olsun. 7-8 tarihlerinde kar alamayan bölgeler DEK ile coşacaktır inşallah :) :) :)

    İzmit 5 günlük hava durumu

    tahmin-show-2.aspx?m=KOCAELI&basla=1&bitir=5

  • GabelBerg10 hocam görükle özlüce tarafı için var mı bi tahmininiz


    GabelBerg10 hocam İnegöl için tahmininiz nedir yağış olarak şanssız bir konumda mıyız?

    Akşama Enes Güleç(17) detaylı bir tahmin paylaşacak.Bende yola çıkıcam akşama anca müsait olucam beraber değerlendirir soruları cevaplarız .

  • ExcuseMe abi sen tatil olmaz diyonda bunların yaptığı tahminin doğruluk veya yanlışlık oranını saymassak mgm seddar yavuza bu tabloyu olduğu gibi anlatırsa pazartesiyi tatil verebilirler bence

    Mgm'nin haritalarını yada tahminlerini dikkate almayı bırakalı seneler oldu. 350 rakım üstündeysen okula gitme ozaman Pazartesi sana kalmış ne diyeyim. O kar ikonlarının hepsi yüksek kesimler için Pazartesi günü. Yağmadan kolayına Kocaelin'de tatil vermezler.

    Sıcaklık 3.5-5 derece aralığında olacak kıyılarda.

  • Mgm'nin haritalarını yada tahminlerini dikkate almayı bırakalı seneler oldu. 350 rakım üstündeysen okula gitme ozaman Pazartesi sana kalmış ne diyeyim. O kar ikonlarının hepsi yüksek kesimler için Pazartesi günü. Yağmadan kolayına Kocaelin'de tatil vermezler.

    Sıcaklık 3.5-5 derece aralığında olacak kıyılarda.

    Evet MGM'nin bir de şöyle bir huyu var, biz mesela burada model, diyagram, veri ne varsa takip edip konum konum hesaplamaya çalışırken MGM en kötü ihtimal (En tehlike yaratabilecek yani) ikonlarını koyup geçiyor. Kar yağmazsa kimse çıkıp MGM'ye aa kar yağmadı artık sizi dinlemiyoruz da demeyecek, kar yağarsa da MGM uyarmıştı olacak. Yıllardır bu böyle devam ediyor.


    Aslında MGM'nin ilçe bazlı uyarı sistemi var. Yani gerçekten en kötü senaryolar için uyarıyor olsa bile ilçe bazlı çalışmalarını yapsa en azından daha iyi fikirler verecek ama ona da uğraşmak istemiyorlar artık sanırım.

    İzmit 5 günlük hava durumu

    tahmin-show-2.aspx?m=KOCAELI&basla=1&bitir=5

    • Offizieller Beitrag

    Marmara ve Ege Bölgesi’nin Batısında Fırtına Bekleniyor!


    Beklenen Hadise

    Fırtına


    Beklendiği Yer

    Yapılan son değerlendirmelere göre; 05.02.2023 Pazar günü sabah saatlerinden sonra Marmara’nın batısında (Trakya, İstanbul, Çanakkale, Balıkesir, Bursa’nın kuzey ve batısı) zamanla Ege’nin batısında ( İzmir, Manisa, Aydın’ın batısı) kuzey yönlerden kuvvetli rüzgar ve fırtına (60-80 km/sa), İstanbul Avrupa Yakasında yer yer tam fırtına (80-100 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor. Fırtınayla birlikte ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç devrilmesi, kar yağışı olan bölgelerde tipi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

  • Az önce Bünyamin Sürmeli canlı yayın yaptı. Bursa merkez için baya iyi bir kar alacak dedi, Son verileri tekrar incelemiş, yaklaşık 40 50cm civarı kar var dedi. Merkezi özellikle belirtti çünkü söylediklerinin dağlık bölgelerin kar miktarı olduğunu düşünenler varmış. Ve sıcaklık İstanbul'da ki gibi sıkıntı olmayacak dedi. Yağan karın hepsi tutmasa bile 35cm civarı örtü bekliyormuş Bursa için. Hadi bakalım içim biraz rahatladı :)