Orta ve Doğu Karadeniz Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • 2022 kışi kendı konumum başta olmak üzere çoğu bölgemiz icin çok iyi geçtiğini düşünüyorum. Hele ki mart ayında böyle soğuklari ve kar yağışını almak muazzam ve efsaneydi. Dilerdik ki bunlari kışin alsaydık. Bundan sonra kar yagması en azindan sahiller adına çok zor . Ama soğuk havalar bir süre daha devam eder, arada sıcak ataklar olsada. Nisanda felan bahar yağmurları da yağmaya başlar. Üniversiteyi okuduk bitti, Askerliği yapmak zorundayım yoksa iş sahibi olamıyorum. Askerliğim yüksekova çıktı acemibirlik. 6 ay boyunca ordayım. Yüksekova nin rakımı 1950 m olsa da yazın gelen kavurucu sıcaklarla beraber yinede sıcak oluyor. Allahtan nem yok, karadeniz nemi bambaşka bir olay zaten. Bir hayatın içinde yaşayıp gidiyoruz.

  • Hocam haklısınız ama İstanbul u felç etti.Ama bizde aynı etkiyi yapmadı.

    Bende size onun sochi de oluşan AB ile ilgili olabileceğini söyleyebilirim : )Yani her sistemde oluşabilecek olguları yaşadık.Modellerde öyle sizin deyiminizle girdap(vortex) yapacak şekilde çok derinleşen bir AB göremedim.İlle de merak ediyorsanız Marmara 24 Ocak sistemi iyi bir örnektir mesela .Hem ULL şeklinde hemde derin bir AB alanı ile gelmişti…Tabi benim fikirlerim bunlar :)--

  • Bu arada giresun 3 sabahtır 15-20 cm karla uyanıyor. Bu sistemi şubatta alacaktık ah ah... ama mart ayında almanın da özel bi yeri var tabi bu yönden de bakmak lazım

  • Bu sezon hani 2017 gibi 50 cm felan kar yağmadı. Ama surekli yani 3-4 defa 15-20 cm lik kar örtüleri oldu sezon boyunca.


    2018 , 2019 ve 2021 kışına göre 2022 kışı daha iyiydi. 2020 kışı da ortalama olarak güzel kıştı.


    Biz karseverler olarak yazın çok bunaltıcı havalar olmadan atlatmak. Tabii ki yazin sıcak olcaktır ama manasız bunaltıcı havaları çok sevmeyiz. İnşallah yaz ayında bol bol yağış alırız.

  • Bence iyi bir kisti geçen senekinin iki katını ben yaşadım Rize olarak herkes 50 60cm sahile kar yağınca iyi kış sanıyor ama maalesefde hangi dünya sahillerine her sene bu kadar kar yağıyor gene belkide bilmem ama dünyadaki kıyı kesimelri ele alırsak biz gene çok iyi yerlerdeyiz bizim bölgemizin kıyılarının iklim özelliklerine bakarsan normal olarak kar diye bişe geçmez Akdenizde kar yağması size normal gelemez değil mi bizde kuzeydeyiz diye zaten az daha fazla kar alıyoruz nasıl orda havada kar olması normal değilde bizdede 40 60 cm kar olması normal değil

  • @SiberianCold55

    Demişti dün haklıydı da ben yazmak istemedim pek ama arkadaşlar mart ayındayız 850de ecmwfye göre şu sıralar samsunda -6 var ne olabilirdi ki.

    Ki bakın çorumdayım iç kesimde 800 rakımdayım. Şuan hava -2 derece güzel kar yağışı var örtü de var ancak bu halde kar yağarken karın üstüne -2 derecede bile erime oluyor. Beklentiyi yüksek tutmamak gerekliydi.

    Ancak güzel bir kıştı kendi adıma kış iç kesimler için hala bitmiş değil. Yarın akşama doğru gece yine bir şeyler alacak gibiyim. Sonra 23 24ü de ufak tefek bir şeyler var. Sonrasında ise görünen bahara gireceğimiz artık

    Baharda bize gelecek mi :)

    Şaka bir tarafa, o iş o kadar kolay değil. Daha 2014'ün yıldönümünü kutlayacağız. Nisan şakası olarak ;)

  • Bu kış sayısını unuttuğum kadar beyaz örtü gördüm Bafra'da ama bir 2016 bir 2017 gibi 50 60 cmlik örtü alamadıgimizdan tadi damağımızda kaldı ancak yinede bereketli bir sezodu daha şimdiden 400mmye yakın toplam yağış var ilk 3.5 ayda.