Orta ve Doğu Karadeniz Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Kerem hocam konumum da neler olur rica etsem bir analiz edermisin 🤔 Trabzon/Vakfıkebir

    Hasan abi yaşa gör sistemi olacak sen de biliyorsun ama bir iki laf söyleyeyim kendi çapımda. Cuma öğleden sonra yağışın kara çevireceğini düşünüyorum. Vakfıkebir'de asıl sorun yağış değil sıcaklık olacaktır diye düşünüyorum. Eğer atmosfer sürpriz yapmaz ise kayda değer bir örtü oluşmaz diye düşünüyorum maksimum olsa olsa 5cm olur diye düşünüyorum. Evet ilk defa kendi başıma bir iki lafta bulunabildim. Yanlışım illaki olacaktır ancak şimdiki verilere göre böyle bir analize ulaştım. :)

  • Hasan abi yaşa gör sistemi olacak sen de biliyorsun ama bir iki laf söyleyeyim kendi çapımda. Cuma öğleden sonra yağışın kara çevireceğini düşünüyorum. Vakfıkebir'de asıl sorun yağış değil sıcaklık olacaktır diye düşünüyorum. Eğer atmosfer sürpriz yapmaz ise kayda değer bir örtü oluşmaz diye düşünüyorum maksimum olsa olsa 5cm olur diye düşünüyorum. Evet ilk defa kendi başıma bir iki lafta bulunabildim. Yanlışım illaki olacaktır ancak şimdiki verilere göre böyle bir analize ulaştım. :)

    Fatsa için ne düşünüyorsunuz hocam :) malum çok çektik biz :S

  • Palanci hocam ben de tahmin istiyorum Atakum 40 rakımcık 😂

    Hocam dediğim gibi yaşa gör sistemi olacak ama sizin için de bir iki cümle yazayım ama bunun bir tahmin olduğunu ve bu tahmini hazırlayanın daha acemi olduğunu unutmayın 1/kahkahas23s1 Samsun'un coğrafyasını pek bilmiyorum ancak bildiğim tek şey var yağış konusundan şanssız olduğu. Büyük ihtimalle durum şöyle olacak. Dek gelecek ince örtü yapacak sonra hava açacak ardından yağan kar eriyecek ardınan bir daha dek gelecek. Akşam saatlerinden itibaren karın tutma ihtimali daha da artacaktır. Dediğim gibi yağış konusunda diğer illere göre şanssız konumdasınız. Başta yazdığım gibi daha acemiyim, acemiliğimi baz alaraktan düşünün. :)

  • Hocam dediğim gibi yaşa gör sistemi olacak ama sizin için de bir iki cümle yazayım ama bunun bir tahmin olduğunu ve bu tahmini hazırlayanın daha acemi olduğunu unutmayın 1/kahkahas23s1 Samsun'un coğrafyasını pek bilmiyorum ancak bildiğim tek şey var yağış konusundan şanssız olduğu. Büyük ihtimalle durum şöyle olacak. Dek gelecek ince örtü yapacak sonra hava açacak ardından yağan kar eriyecek ardınan bir daha dek gelecek. Akşam saatlerinden itibaren karın tutma ihtimali daha da artacaktır. Dediğim gibi yağış konusunda diğer illere göre şanssız konumdasınız. Başta yazdığım gibi daha acemiyim, acemiliğimi baz alaraktan düşünün. :)

    Sen gönüllerin üstadı oldun gerçek üstad olmanın da çok çok aşırı süreceğini sanmam üstat 😎👍 Valla kerem ne yalan söyleyeyim çok istiyorum bi an önce yağış gelmesini beni hem gerdi hem heyecanlandırdı bu sistem Bi de bi ricam daha var Konya taraflarındaki kütle için ne diyorsun yönü ne olur

  • Fatsa için ne düşünüyorsunuz hocam :) malum çok çektik biz :S

    Hocam ben daha tahmin yazmasam olur mu? Çünkü yazacağım şeylerin %60ı tutmayacaktır. Boşuna heveslendirmeme veya hevesinizi kırmama gerek yok. Hocalarım yazmıştı öncesinde. Bu sistemin kaymağını Ordu ve Giresun yiyecek şanslı olursak birikimler Mart ayına göre bir hayli fazla olacaktır. :)

  • Palanci hocam rize sahil kısmı için görüşlerinizi bende almak isterim

    Hocam Rize kısmı sıcaklık açısından şanssız gibi duruyor. Birazcık daha düzelmeyle sistem Rize için daha iyi bir hal alabilir. Tayfun abimin dediği gibi Rize'de yağışın kuvveti ve katman geçirgenliği dolayısıyla kar yağışları olacaktır. Sürpriz bir şey olmazsa 3-4cm gibi bir şey alabilirsiniz. Üstü olur aşağısı olmaz inşallah...

  • Sen gönüllerin üstadı oldun gerçek üstad olmanın da çok çok aşırı süreceğini sanmam üstat 😎👍 Valla kerem ne yalan söyleyeyim çok istiyorum bi an önce yağış gelmesini beni hem gerdi hem heyecanlandırdı bu sistem Bi de bi ricam daha var Konya taraflarındaki kütle için ne diyorsun yönü ne olur

    Abi modellerin sunduğu rüzgar yönüne dayanaraktan o kütlelerin Samsun'a ulaşması biraz zor gibi ulaşsa da ucundan etkilenir gibi. Değişebilir. Atmosfer kaotiktir ne yapacağı belli olmaz... :)